
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
NÁTIERKY |
Dagmar H. (dasula) ID 6034 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Francúzska drožďová nátierka z TOFU[ recept č. 37008 zo dňa 6.2.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, cca 1/3 póru, 2 kocky tofu natural syra, 4 kocky droždia, bylinky: koriander, rozmarín, bazalka, chilli, 3 PL olivového oleja, 2-3 PL sójovej omáčky, morská soľ Množstvo je dvojnásobné, pretože túto nátierku máme radi všetci, deťom pred dokončením odoberiem polovicu a potom pridám chilli. POSTUP PRÍPRAVY Základ na tofu nátierku už tu mám, ale nebudem vás nútiť prehľadávať tých mojich pár receptov, dám to sem znova :) Mám veľmi rada sójové nátierky, ale nerada ich kupujem, keďže sú konzervované a dochucované. Tak som sa dopracovala k vlastnému receptu chuťovo veľmi blížiacemu sa francúzskej sójovej nátierke v črievku, možno ju má tiež niekto rád a uvíta tento recept-návod na jej domácu verziu. Koreniny a bylinky, ktoré používam - môžte nahradiť svojimi obľúbenými, základom je tofu, droždie, cibuľa a pór alebo jedna z nich, soľ a korenie. Klasické čierne mleté korenie takmer nepoužívam kvôli jeho dráždivosti žalúdka. Nahrádzam ho koriandrom a rozmarínom. Kto má rád, môže použiť kari korenie, u nás toto jedno korenie nie je obľúbené. Ak Vás to zaujíma, tak pri koreniach sa trošku pozastavím - kto má záujem, môže si prečítať, kto nie, stačí to preskočiť. Na nete som náhodou našla článok, kde autor predstavuje korenia, ktoré dochutia jedlo a súčasne fungujú ako prevencia proti rakovine. Koľko je na tom pravdy, netuším, no keďže ma táto choroba desí, prikladám link, kde si môžte článok prečítať: ona.idnes.cz/sedm-koreni-ktera-pomohou-i-v-boji-s-rakovinou-f4c-/zdravi.aspx?c=A101102_124514_zdravi_bad OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() nakrájame si cibuľu a pór v množstve asi jedna k jednej - alebo podľa chuti a stavu chladničky len to, čo máme k dispozícii. nemusíme krájať úhľadné kock, keďže aj tak sa tak to nakoniec zmixuje. krátko orestujeme na olivovom oleji, trošku osolíme. netreba smažiť dlho, stačí trošku do sklovita. popri smažení cibule a póru si nakrájame na kocky alebo na hrubom strúhadle nastrúhame tofu - ktorý spôsob si zvolíte je jedno, keďže nakoniec vo finále zmes rozmixujeme. ![]() na osmahnutú cibuľku dáme krátko orestovať nakránajané (nastrúhané) tofu. túto foto som nejakým záurakom vymazala, ale aspoň nebude fotopostup až taký dlhý :-) po osmahnutí tofu na cibuľke a póre pridáme korenia a opäť chvíľku smažíme za stáleho miešania ![]() prišiel čas pridať sójovú omáčku - len pre názornosť, používam už len túto zo zdravších obchodov, neobsahuje ochucovadlá a je prírodne fermentovaná bez chémie. a zase trošku spolu osmahneme ![]() po pridaní korenín a v očakávaní pridania čerstvého droždia ![]() droždie - naozaj dávam na dve kocky tofu (každé máva cca 170 g) 4 kocky droždia kvôli chuti, tu sú 4 trošku pomrvené kocky droždia, kvôli identickej chuti francúzskej nátierky je lepšie dať ich tam toľko, možno aj viac :-) droždie necháme len rozpustiť, nesmažíme, nech sa nestratí chuť droždia ![]() takto to vyzerá po rozpustneí droždia - nevidno nič :-) približne rovnaká farba, akurát vôňa ťahajúca sa po byte svedčí o príprave tejto nátierky :-))))) a ideme odstaviť zo sporáka a mixovať ![]() toto je zmes po rozmixovaní ešte teplá v hrnci - čas na dochutenie, ak nám je málo slaná. podávame s celozrnným pečivom alebo hriankami, zeleninka....dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Hana M. (HankaMR) ID 173, mimibazar.sk/hmaru (23.1.2014, 14:26) |
úžasné,skvelé ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Oľga G. (Oliverka) ID 278312 (7.11.2013, 13:36) |
asi aj velmi zdrave?až k nam to vonia ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (7.11.2013, 9:48) |
NAJLEPŠIA ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (5.11.2013, 21:51) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (25.1.2012, 19:40) |
veľmi dobrá a chutná nátierka.Chutila mne i mojej maminke.Tieskam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (15.1.2012, 8:59) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (19.1.2012, 17:47) |
dnes som ju vyskúšala, perfektnáááááááá ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | martina a. (fatinka) ID 97732 (7.3.2011, 8:44) |
normalne ze perfektna natierka,este aj muz ju zjedol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (12.2.2011, 18:33) |
Dáška, nátierka odpísaná, určite vyskúšam, ja tiež nekupujem tie v črievkach, ale radšej si urobím doma, napísala som si aj tú druhú so sušenými rajčinkami, dám potom vedieť, ako to dopadlo, už sa na ne teším, ďakujem za super recepty. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (9.2.2011, 19:08) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (9.2.2011, 19:06) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (8.2.2011, 23:18) |
Super receptík, ja milujem sójové nátierky v črievku - tak rada vyskúšam tvoj receptík ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (7.2.2011, 13:08) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |