Katarína B. (kava4) ID 47637 |
|
Oblasť: Malacky |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 27.5.2008 |
Naposledy: 26.4.2024 5:47 |
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Lentilková torta
[ recept č. 36448 zo dňa 19.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
125 g masla, 150 g piškótov, 2 balíčky želatíny s citrónovou príchuťou, 2 lyžičky cukru, 400 g tvarohu, 135 g cukru, šťava z jedného citrónu, 200 ml smotany, 100 g lentiliek.
POSTUP PRÍPRAVY
Piškóty rozdrvíme v mixéri alebo roztlčieme paličkou. Rozpustíme maslo a zmiešame ho s rozdrvenými piškótmi. Hmotou vyložíme dno roztváracej formy, pritiskneme a dáme chladiť. Zmiešame 1balíček želatíny s citrónovou príchuťou s 250 ml vody a 2mi lyžicami cukru. 5 minút necháme boptnať a potom zahrajeme /nesmie dojsť k varu!/, až sa želatína rozpustí. Želatínu dáme vychladiť. Polotučný tvaroh smiešame s 75 g cukru a citrónovou šťavou. Pridáme vychladenú želatínu. Až začne krém želírovať, ušľaháme smotanu na šľahanie a zamiešame do nej 50 g lentiliek. Krém dáme do formy, uhladíme a 3 hodiny chladíme. Ďalší balíček želatíny zmiešame s 250 ml vody a 60 g cukru a 5 minút necháme boptnať. Za stáleho miešania želatínu zahrejeme a dáme vychladiť. Zvyšnými lentilkami posypeme krém a prekryjeme tekutou želatínou. Tortu dáme na 2 hodiny chladiť a pred podávaním ešte posypeme lentilkami. |
Lenka V. (lenulik24) ID 167866 (15.1.2014, 10:40) |
vyzera super, hadam sa podari este otazocka, tu smotanu zamiesame do tej zelatiny s tvarohom? |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (19.1.2011, 13:06) |
vypada naaaadherne.... super napad.... v mc donalde maju lentilkovu zmrzku a ja ju milujem.... takze isto aj toto by som mala rada..... super pre deti.... |
ODPOVEDAŤ |