melania l. (lararuby) ID 130989 |
 |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 5.1.2010 |
Naposledy: 28.7.2024 12:32 |
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
DAMLJAMA OD RINY_JEDLO Z JEDNEHO HRNCA BEZ MIESANIA*****
[ recept č. 36233 zo dňa 9.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
mäso podľa chuti,zelenina,maslo,soľ,korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Vyskúšala som recept od mojej kolegyne Riny,bol zaujímavý a chutný,tak sa delím.
Srandovné na ňom je,že suroviny dáte po vrstvách do hrnca,osolíte,okoreníte,zakryjete a bez miešania dusíte na slabom plameni hodinu a pol.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Rajnicu vytrieme maslom,dáme na rovnaké kúsky nakrájané mäso-u mňa karé-osolíme,okoreníme |
![]() |
vrstvíme baklažán,osolíme,pridáme postrúhaný cesnak |
![]() |
rezance mrkvy |
![]() |
paprika |
![]() |
cukina |
![]() |
paradajky a červená paprika |
![]() |
kapusta rozkrojená na osminky,maslo-kapusta bola ako skala,tak som ju rozpidlikala na deväť kuskov |
![]() |
Je to ľahké jedlo |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (16.1.2011, 17:32) |
Mel musi to byť velmi dobre ja by som musela dať iný tuk ako maslo mala si neaku špeci panvicu alebo klasika s hrubším dnom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (16.1.2011, 20:33) |
Alžbetka,dala som takú veľkú antikorovú rajnicu,žiaden Zepter a pod.,bežne v nej parím knedľu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 12:10) |
Zaujimave, len skoda, ze toho mojho od zeleniny "vlasy bolia". Velmi sa mi paci receptik, snad niekedy sa mi ho podari vyskusat. Ozaj a s cim sa to podava? Predpokladam, ze staci k tomu chlebik?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.1.2011, 18:14) |
Zelenina s maslom-to je skoro ako anglická zelenina,takže nemusí byť chlieb,ale kľudne tam môže ísť aj vrstva zemiakov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.1.2011, 12:35) |
hmmm...mojho otca "bolia vlasy" od kyslej kapusty zeby to bol iba blaf? kazdopadne, Mel, vyzera to vynikajuco, urcite vyskusam, zeleninu my veru mozeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (14.1.2011, 17:21) |
Ešte mu z tej bolesti nevypadali?Janík,v rajnici sa mi páčilo viac,na tanieri sa udusená zelenina nedá veľmi načančať,ale chutilo a to je dôležité  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka L. (Rea666) ID 132298 (10.1.2011, 20:48) |
To vyzera vynikajuco a krasne pofotene... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (12.1.2011, 17:56) |
Dakujem pekne,chcela som robiť medzi sviatkami,ale dáko boli plné hrnce,a tak som vyskúšala až teraz,ale určite nie poslednýkrát.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (10.1.2011, 20:43) |
Skvelý nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (13.1.2011, 20:21) |
Inšpirovala ma kolegyňa,tak som to hodila sem,možno sa zapáči  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (10.1.2011, 20:00) |
toto ma dostalo - este som teda neskusala, ale zeleninove jedla a hlavne taketo lahke a rychle takze toto u nas na tanieri bude a fidli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.1.2011, 20:18) |
Dasulka,som zvedavá,čo naň povieš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (10.1.2011, 19:57) |
jej tak toto je paradicka receptík ukladam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (4.2.2012, 17:35) |
Miriam,neukladaj,vyskúšaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (10.1.2011, 19:54) |
Melanka, týmto si ma veľmi potešila podobné niečo robil Jamie Olivier na cestách po Indii a už vtedy ma to zaujalo - tiež to všetko naládoval do jedného hrnca, takého s komínkom v strede (hovoril tomu tadžini) použil hovädzie a po tej hodinke a pol bolo úplne mäkkučké teraz to už isto vyskúšam podľa tvojho receptu - varenie v jednom hrnci je jednoducho fantastikuš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.1.2011, 8:08) |
Nemám ho rada,na môj vkus je,aspoň čo sa varenia týka,bordelár. A čo sa týka jedla z jedného hrnca,asi sú populárne všade vo svete,len suroviny sú možno iné.Evka,Pri tomto recepte sa medze predstavivosti nekladú-to mne zaimponovalo najviac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (10.1.2011, 19:01) |
Vyzerá to na gurmánske papaníčko, receptík ukladám |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.1.2011, 6:36) |
Ivka,iné ako sme zvyknutí,ale zaujímavé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (10.1.2011, 17:39) |
Melanka,to vyzerá dobre!!!!! A sa to nepripáli?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (10.1.2011, 21:48) |
Ivetka,tá zeleninka si pustí šťavu,takže to chvíľu vyzerá ako keby si to podliala vývarom.Treba to robiť naozaj na slabom plameni,nepripáli sa.Mäsko je šťavnaté s chuťou masla a zeleniny.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.1.2011, 16:44) |
Melanka, veľmi zaujímavý recept - pestrý a už od pohľadu chutný a voňavý pokrm... nie je náhodou Rina z Arménska? Podobné jedlo som raz jedla u mojej známej pochádzajúcej z Arménska a veľmi mi chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (10.1.2011, 17:27) |
Rina je Ruska a recept je zo strednej Azie.Nie je prevoňaný,skôr tak decentne jemný a môžeš si ho prispôsobiť ako chceš alebo akú zeleninu a mäso práve máš,Evka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |