Iveta S. (yvett) ID 11052 |
 |
Oblasť: Senica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2007 |
Naposledy: 22.6.2021 16:37 |
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Bryndzovo škvarkové pagáčiky
[ recept č. 36223 zo dňa 9.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ingrediencie na cesto: 500 g hladkej múky, 200 g kyslej smotany, 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 42 g droždia, 1 čajovú lyžičku soli, 125 g bryndze, 150 - 170 ml mlieka, 3 žĺtky. Okrem toho potrebujeme 200 g pomletých oškvarkov, 100 g bravčovej masti, tvrdý syr na strúhanie na posyp, vajíčko na potretie.
POSTUP PRÍPRAVY
Viď obrázkový postup.
Na myšlienku pridať do oškvarkových pagáčikov bryndzu ma priviedol tento receptík domacipekarny.dama.cz/ recept.php?r=7373
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a trocha vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vzíde, pridáme ostatné suroviny - okrem oškvarkov, masti a tvrdého syra.
![]()
Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste - nechala som ho kysnúť cca 45 minút.
![]()
Keď cesto vykysne, tak ho na pomúčenej doske vyvaľkáme cca na hrúbku 1 cm. Snažíme sa cesto vyvaľkať do tvaru štvorca.
![]()
Prostrednú tretinu cesta potrieme pomletými oškvarkami, ktoré sme vymiešali s bravčovou masťou.
![]()
Kraje cesta preložíme do stredu
![]()
xx
![]()
Povaľkáme valčekom tak, aby nám vznikol obdĺžnik
![]()
Jednu tretinu cesta preložíme
![]()
Cez ňu preložíme opačnú stranu cesta
![]()
Znovu trochu "prejdeme" valčekom
![]()
Vzniknutý obdĺžnik preložíme na dva krát
![]()
xx
![]()
Prikryjeme utierkou a necháme znovu 30 minút kysnúť. Tento postup zopakujeme ešte dva krát.
![]()
Keď je cesto dôkladne vykysnuté, opäť ho na pomúčenej doske vyvaľkáme.
![]()
Okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky.
![]()
Radielkom na každý pagáčik vytvoríme mriežku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 10 - 15 minút pokysnúť.
![]()
Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Časť som robila so syrom, časť bez syra. Dáme piecť do vyhriatej rúry, piekla som na 200 C.
![]()
Ihneď po vybratí z rúry som ich pomašlovala bravčovou masťou.
![]()
A tu sú už v plnej svojej kráse. Z tejto dávky mi vyšlo cca 35 ks pagáčikov.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (12.1.2014, 23:15) |
Dnes som sa na ne odhodlala, sú výborné , vďaka za recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.1.2014, 15:12) |
Vierka to ma teší, že chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (6.11.2012, 20:13) |
jaaaaaaj Ivetka na noc pozerat na tieto pagaciky veru nedobre vsak sa mi o tom aj snivat bude tak uzasne vyzeraju urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2012, 20:38) |
Evka som rada, že sa ti páčia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína C. (Katinka2323) ID 146653 (20.10.2012, 16:41) |
waaaaaaaau,super receptik,dakujem prvy krat som ich robila a nelutujem,ze prave vas recept som si zvolila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.11.2012, 19:57) |
Katka to ma veľmi teší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (13.1.2011, 18:04) |
práve som vybrala prvý plech z rúry,výborne sa mi robilo s cestom ,sú vynikajúce /aj keď ešte fúkame na ne....aby vychladli/Ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.1.2011, 21:11) |
tak to ma teší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (11.1.2011, 15:10) |
vyzerajú super hneď by som si dala určite čo najskôr vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:34) |
tak už len dúfam, že vám budú chutiť tak, ako nám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (11.1.2011, 15:01) |
Super inšpirácia Yvett v tejto kombinácii som ich ešte nepiekla, ani nejedla, určite ich spravím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:33) |
daj potom vedieť či si bola spokojná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 12:12) |
Nadherne, uzasne, dokonale. No, ved Ivetkine kysnute ani ine nemoze byt  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:32) |
Adrika ďakujem za krásny komentárik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (10.1.2011, 23:01) |
Ivetka,to je ale dobrota.. oskvarkove pagaciky zboznujem,ale sama som este nikdy nepiekla no,musim nabrat odvahu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:31) |
Maťka ty nemusí brať žiadnu odvahu, tebe sa určite podaria, je to síce troška babračka, ale výsledok stojí za to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria P. (teleflex) ID 105501 (10.1.2011, 20:41) |
no super dve najobľúbenejšie dobrôtky v jednom tak to sa mi páči určite skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:31) |
sú - teda boli veľmi dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.1.2011, 16:45) |
Ivetka, Ty si ale veľká vymyselníčka... skvelú kombináciu si vymyslela Hneď ako ma chytí pagáčová mánia určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.1.2011, 20:27) |
Evka nápad som odkukala, ale sú ozaj výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (10.1.2011, 15:14) |
tak toto musíme mať aj my na stole,už sa teším na ne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.1.2011, 20:27) |
Katarínka verím, že nesklamú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (9.1.2011, 22:29) |
zaujímavý receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (9.1.2011, 21:25) |
Veľmi zaujímavá kombinácia,bryndza a škvarky,ale vyzerá to výborne.Ivetka,tú bryndzu si dala do cesta?Správne som to pochopila?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 21:32) |
Áno, dala som ju do cesta a musím povedať, že táto kombinácia je úplne bezkonkurenčná, ak vyskúšaš, tak isto neobanuješ, sú ľahké, nadýchané a veľmi veľmi jedlé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |