. .. .. .. .. .. .
. .

Bryndzovo škvarkové pagáčiky - RECEPT 36223

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Bryndzovo škvarkové pagáčiky


[ recept č. 36223 zo dňa  ]


Bryndzovo škvarkové pagáčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie na cesto: 500 g hladkej múky, 200 g kyslej smotany, 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 42 g droždia, 1 čajovú lyžičku soli, 125 g bryndze, 150 - 170 ml mlieka, 3 žĺtky. Okrem toho potrebujeme 200 g pomletých oškvarkov, 100 g bravčovej masti, tvrdý syr na strúhanie na posyp, vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup.

Na myšlienku pridať do oškvarkových pagáčikov bryndzu ma priviedol tento receptík domacipekarny.dama.cz/ recept.php?r=7373


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a trocha vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vzíde, pridáme ostatné suroviny - okrem oškvarkov, masti a tvrdého syra.


Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste - nechala som ho kysnúť cca 45 minút.


Keď cesto vykysne, tak ho na pomúčenej doske vyvaľkáme cca na hrúbku 1 cm. Snažíme sa cesto vyvaľkať do tvaru štvorca.


Prostrednú tretinu cesta potrieme pomletými oškvarkami, ktoré sme vymiešali s bravčovou masťou.


Kraje cesta preložíme do stredu


xx


Povaľkáme valčekom tak, aby nám vznikol obdĺžnik


Jednu tretinu cesta preložíme


Cez ňu preložíme opačnú stranu cesta


Znovu trochu "prejdeme" valčekom


Vzniknutý obdĺžnik preložíme na dva krát


xx


Prikryjeme utierkou a necháme znovu 30 minút kysnúť. Tento postup zopakujeme ešte dva krát.


Keď je cesto dôkladne vykysnuté, opäť ho na pomúčenej doske vyvaľkáme.


Okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky.


Radielkom na každý pagáčik vytvoríme mriežku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 10 - 15 minút pokysnúť.


Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Časť som robila so syrom, časť bez syra. Dáme piecť do vyhriatej rúry, piekla som na 200 C.


Ihneď po vybratí z rúry som ich pomašlovala bravčovou masťou.


A tu sú už v plnej svojej kráse. Z tejto dávky mi vyšlo cca 35 ks pagáčikov.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Broskyňovo šľahačkový zákusok s mascarpone | Bryndzovo škvarkové pagáčiky | Novinky v našich stánkoch - časopisy Dortománie a Knihovnička recepty >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (16.1.2014, 16:17)
(clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera F. (Fafav) ID 30923 (12.1.2014, 23:15)
Dnes som sa na ne odhodlala, sú výborné (Y), vďaka za recept. (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.1.2014, 15:12)
Vierka to ma teší, že chutili (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (6.11.2012, 20:13)
jaaaaaaj Ivetka na noc pozerat na tieto pagaciky ,-) veru nedobre vsak sa mi o tom aj snivat bude :^) tak uzasne vyzeraju (Y) urcite vyskusam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2012, 20:38)
Evka som rada, že sa ti páčia (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína C. (Katinka2323) ID 146653 (20.10.2012, 16:41)
(Y) waaaaaaaau,super receptik,dakujem :-$ (clamp) prvy krat som ich robila a nelutujem,ze prave vas recept som si zvolila (radost) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.11.2012, 19:57)
Katka to ma veľmi teší (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (13.1.2011, 18:04)
práve som vybrala prvý plech z rúry,výborne sa mi robilo s cestom ,sú vynikajúce /aj keď ešte fúkame na ne....aby vychladli/Ďakujem za receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.1.2011, 21:11)
tak to ma teší (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena B. (hela2) ID 37749 (11.1.2011, 15:10)
vyzerajú super (Y) (Y) (Y) hneď by som si dala :-) určite čo najskôr vyskúšam
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:34)
tak už len dúfam, že vám budú chutiť tak, ako nám (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (11.1.2011, 15:01)
Super inšpirácia Yvett (Y) v tejto kombinácii som ich ešte nepiekla, ani nejedla, určite ich spravím (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:33)
daj potom vedieť či si bola spokojná (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 12:12)
Nadherne, uzasne, dokonale. No, ved Ivetkine kysnute ani ine nemoze byt (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:32)
Adrika ďakujem za krásny komentárik (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (10.1.2011, 23:01)
Ivetka,to je ale dobrota.. (Y) (Y) (Y)oskvarkove pagaciky zboznujem,ale sama som este nikdy nepiekla ,-) ,-)no,musim nabrat odvahu (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:31)
Maťka ty nemusí brať žiadnu odvahu, tebe sa určite podaria, je to síce troška babračka, ale výsledok stojí za to (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (10.1.2011, 20:41)
:-o :-o :-o no super ,-) ,-) ,-) dve najobľúbenejšie dobrôtky v jednom (jidlo) (jidlo) (jidlo) tak to sa mi páči (Y) (Y) (Y) určite skúsim :-p :-p :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:31)
sú - teda boli veľmi dobré (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.1.2011, 16:45)
Ivetka, Ty si ale veľká vymyselníčka... skvelú kombináciu si vymyslela (Y) (Y) (Y) Hneď ako ma chytí pagáčová mánia určite vyskúšam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.1.2011, 20:27)
Evka nápad som odkukala, ale sú ozaj výborné (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (10.1.2011, 15:14)
tak toto musíme mať aj my na stole,už sa teším na ne :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.1.2011, 20:27)
Katarínka verím, že nesklamú (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (9.1.2011, 22:29)
zaujímavý receptík :-o
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 22:31)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (9.1.2011, 21:25)
Veľmi zaujímavá kombinácia,bryndza a škvarky,ale vyzerá to výborne.Ivetka,tú bryndzu si dala do cesta?Správne som to pochopila? *-) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 21:32)
Áno, dala som ju do cesta a musím povedať, že táto kombinácia je úplne bezkonkurenčná, ak vyskúšaš, tak isto neobanuješ, sú ľahké, nadýchané a veľmi veľmi jedlé (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu