Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)
domáci celozrnný chlieb so semienkami
[ recept č. 36210 zo dňa 9.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb
POSTUP PRÍPRAVY
Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Pripravíme si suroviny |
|
Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. |
|
Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. |
|
Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. |
|
Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. |
|
Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať... |
|
Dobrú chuť! |
|
Ešte pridávam foto rezu, ale nebuďte takí nedočkaví ako ja, potom sa bude chlebík "šúlať"....trpezlivosť ruže prináša:) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Monika D. (monulik88) ID 189991 (13.9.2022, 17:38) |
Môžem sa spýtať v recepte je písané 2×hrsť ovsených vlociek toľko tam treba dat ? Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (zumma) ID 214481 (14.3.2014, 9:15) |
vyzerá super ... ako dlho ho treba piecť a na koľko stupňov ? |
ODPOVEDAŤ |
Katarina J. (katka1979J) ID 43972 (13.3.2014, 21:54) |
Výborný ....pred chvilkou som si z neho odrezala ...môžem vrelo odporučať |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (14.3.2014, 9:16) |
... ako dlho sa pečie tento chlebík a na koľko stupňov (v klasickej rúre) ? |
ODPOVEDAŤ |
| Monika T. (monulikt) ID 202479 (16.10.2012, 11:26) |
Chlebik vyzera uplne uzasne, naozaj aj cesto sa dobre spracovalo Len mne ostal akosi moc tvrdy... ale budem skusat znovu, mozno nabuduce vyjde lepsie |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (16.10.2012, 21:44) |
Monika, nie všetko vyjde na prvýkrát, určite vychytáš muchy. niekedy záleží od múky, droždia, rúry, doby kysnutia alebo nezabudla si chlebík potrieť slanou vodou? držím palce a ďakujem, že si vyskúšala |
ODPOVEDAŤ |
| | | Monika T. (monulikt) ID 202479 (17.10.2012, 12:20) |
Potierala som poriadne.... ale ako pises zalezi o od mnohych veci, v kazdom pripade sa mi recept velmi paci a budem skusat kym nevyjde |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (EvkaNig.) ID 63635 (29.9.2012, 20:31) |
neskutočne chutný chlebík , dobre sa pracuje s cestom, výborný recept aj pre úplných začiatočníkov ...ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (13.10.2012, 19:03) |
Evka, teší ma to veeeľmi, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Katarína L. (niKa211) ID 196126 (7.7.2012, 15:34) |
Je to super chlebík,ktorý robím už pomaly každý druhý deň. Je chuťovo výborný a vydrží oveľa dlhšie čerstvý ako z obchodu. |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (22.7.2012, 18:24) |
Katka, tak si ma potešila |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (zuzulik2125) ID 50170 (10.4.2012, 21:00) |
Super chlebiiiik mnamky.... a velmi jednoduchy receptik..... |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (12.4.2012, 19:47) |
ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (17.1.2012, 6:53) |
tiež občas robievam,len dávam viac druhov múky aj semiačok http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33688&user=130989,máš ho krásne vypečený |
ODPOVEDAŤ |
| Monika M. (monci81) ID 46679 (12.1.2012, 20:26) |
ahoj,chcem skúsiť tvoj recept,ale chcem sa opýtať,ked chcem dať klasické droždie mám zarobiť kvások,alebo ho najskôr rozmrviť so suchými surovinami? |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (15.1.2012, 21:16) |
Monika, asi odpovedám neskoro, ale až teraz som si všimla...tak ak si nevyskúšala, tak len toľko, že z čerstvého droždia sa robí kvások. Dúfam, že sa chlebík vydaril a chutil |
ODPOVEDAŤ |
| | | Monika M. (monci81) ID 46679 (16.1.2012, 6:52) |
no,aj som myslela,ale neurobila som ho.asi preto zostal padnutý.ale chuťovo bol výborný,takže najbližší pokus sú žemličky (pravdepodobne už dnes ) |
ODPOVEDAŤ |
| | | Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (16.1.2012, 22:16) |
Monika, tak držím palce, aby druhý pokus bol super |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (3.9.2011, 10:10) |
|
ODPOVEDAŤ |
| martina a. (fatinka) ID 97732 (3.9.2011, 9:55) |
perfektny chlebik syty,mne stacil jeden krajcek |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.8.2011, 21:03) |
vyzera genialne |
ODPOVEDAŤ |
denisa p. (pochyla) ID 45874 (8.8.2011, 14:35) |
Pred chvilou som upiekla tento chlebik, je super. Ma iba jedinu chybicku - zarezy, ktore som urobila na vrchu, pocas pecenia zmizli... chutovo je ale vyborny, dakujem za recept. denisa |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (21.8.2011, 20:24) |
za málo |
ODPOVEDAŤ |
| katarina s. (kassa) ID 9569, mimibazar.sk/kassa (10.3.2011, 20:57) |
Dnes som ho robila je vynikajuci |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (11.3.2011, 22:42) |
Katka, to ma nesmierne teší,že chlebík chutil |
ODPOVEDAŤ |
| Mária K. (Dadka) ID 61, mimibazar.sk/dadka (8.3.2011, 13:05) |
Ludka, asi kolko vody dávaš |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (9.3.2011, 20:14) |
Majka, neviem, či nepíšem neskoro, ale pravdu povediac neviem koľko vody dávam, proste ja to už robím od oka, aby sa mi s cestom pracovalo dobre, lebo niekedy dám viac vločiek, tie popijú viac vody ako múka, tak naozaj to závisí od "materiálu". Ale myslím, že vždy je to cca300-400ml dúfam,že sa chlebík vydarí a bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |
| | | Mária K. (Dadka) ID 61, mimibazar.sk/dadka (10.3.2011, 10:38) |
Ľudka ďakujem za odpoved dneska vyskušam receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Martina M. (matami) ID 128343 (3.3.2011, 12:38) |
Chlebík vyzerá úžasne, dostala som naň obrovskú chuť a tak už je zamiesené . Ešte sa však chcem spýtať, či je potrebné po vykysnutí cesta a vytvarovaní ho nechať chvíľu stáť, alebo rovno šupnúť do rúry a piecť? ...treba dať na spodok do rúry hrnček s vodou? ...a ako dlho sa zhruba pečie? |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (3.3.2011, 19:54) |
Matka, asi pisem neskoro , ale dufam,ze chlebik sa vydaril a bol na neviem, aku ruru doma mate, ja mam teplovzdusnu,tak som vodu nedavala, mozno v plynovej by bolo treba, ale zas sa potiera slanou vodou,tak by mal od nej zmaknut. Dakujem,ze ste si vybrali tento receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina M. (matami) ID 128343 (8.3.2011, 8:20) |
Ľudka, chlebík bol výborný, krásne sa mi upiekol ...tiež mám teplovzdušnú rúru, dala som pre istotu aj hrnček s vodou. Nemám veľké skúsenosti s pečením chleba, tak skúšam, čo a ako. Pri akej teplote si ho piekla? Veľmi nám , spravím ho aj najbližšie ...vďaka za super receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | | Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (8.3.2011, 12:45) |
Maťka, tak to ma veľmi teší, že vám chutil ja vacsinou pečiem tak na 170°C, robila som z tohto cesta aj žemličky aj rožky a tiež sú super |
ODPOVEDAŤ |
| Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (14.1.2011, 15:48) |
vyzerá mňamkovo |
ODPOVEDAŤ |
| Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (14.1.2011, 15:13) |
chlebík vyzerá super....mám otázku: mlžem miesto chleba spraviť žemličky?....neskúšal niekto? moja malá zbožňuje také celozrné žemličky |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (14.1.2011, 16:47) |
Tanja, samozrejem ze zemlicky tiez, lebo rozky sa daju robit...potom prosim |
ODPOVEDAŤ |
| | Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (16.1.2011, 8:45) |
Tanja, aby som sa sama presvedcila,ci sa daju robit zemlicky,tak som ich vcera urobila aj ja a nestihla som ani odfotit a boli fuc |
ODPOVEDAŤ |
| Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (14.1.2011, 11:31) |
super receptík, už dlhšie sa chystám vyskúšať upiecť chlebík a keďže nemám pekáreň tak mi padol super do rany ešte sa chcem spýtať pri akej teplote a stupňov je najlebšie piecť ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (14.1.2011, 14:55) |
Lubka, ja som chlebik piekla na 150-175 `C ale mam teplovzdusnu, pre istotu skusam spajlou,ci sa oblepi cesto alebo nie, ked nie je hotovo |
ODPOVEDAŤ |
Eva F. (Evafolo) ID 92496 (14.1.2011, 8:13) |
Akú celozrnnú ražnú alebo pšeničnú? Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (14.1.2011, 14:57) |
Evka, ja som pouzila psenicnu celozrnnu strednu mukumlyn Pohronsky Ruskov...dufam,ze sa vydari |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |