. .. .. .. .. .. .
. .

Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou - RECEPT 36001

Eva P. (hugino) ID 14163
.
mimibazar.sk/hugino
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.4.2007
Naposledy: 20.3.2017 18:09
Aktualizácia: 15.9.2015 19:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 407
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 39
NÁVODY 1
PÍŠTE LEN CEZ MMB, MAILY SA MI TERAZ ČASTO STRÁCAJÚ. ĎAKUJEM

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou


[ recept č. 36001 zo dňa  ]


Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou


POTREBNÉ PRÍSADY

200-250g piškót, 100-125 g masla, asi 1 dl kompótovej šťavy, 3-4 banány, 400 ml parížskej šľahačky (robí to napríklad mliekareň KUNÍN), nastrúhanú čokoládu na dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie.
2. Piškóty dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. Potom pridáme toľko šťavy z kompótu, aby nám vzniklo tvarovateľné mäkkšie "cesto". (Musí to mať takú akurát konzistenciu - nesmie byť ani moc suché, ani riedke, lebo vtedy by nám dobre nestuhlo).
3. Piškótovú hmotu vysypeme do tortovej formy, rozotrieme ju a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 15-30 minút do chladničky, alebo aj mrazničky.
4. Kým máme "cesto" v chladničke, nakrájame si banány. Ja krájam na také asi 0,5 cm široké kolieska, aby banány boli v torte aj cítiť. Tie potom poukladáme na stuhnuté cesto.
5. Parížsku šľahačku dobre vyšľaháme. Vyšľahanú nalejeme na banány a pekne uhladíme.
6. Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
7. Dobrú chuť!

POZN.:
- ak nemáme piškóty, môžeme použiť hocijaké iné suché sušienky - ich množstvo závisí od toho, aké hrubé chcete mať cesto
- šťava z kompótu môže byť rôzna, ja som použila šťavu z marhúľ
- ak nekúpite hotovú parížska šľahačku (ja som to kúpila v Hypernove), tak si ju vyrobíte zo šľahačky a čokolády - recept snáď nájdete na nete, ak nie, tak mi napíšte, pridám ho...
- je to úplne jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý
<< Lieskovcovo-čokoládové guľky | Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou | Čučoriedkový koláč s mascarpone - rýchly a vynikajúci!!! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika S. (Nikusinqa) ID 169529 (23.1.2013, 22:08)
Parížsku šľahačku som nezohnala tak som si urobila vlastnú. Tortička sa už chladí , nevieme sa dočkať :-)
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (19.1.2011, 20:44)
ja som robila pred časom trošku inú verziu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17348&user=18244

tzv. čo dom dal ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (20.1.2011, 10:27)
to poznam, zvycajne aj ja ked robim nieco na poslednu chvilu, tak skombinujem to, co sa doma nachadza a sama som prekvapena z vysledku. inac z takeho cesta som robila aj cheesecake: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32713&user=14163, najlepsie chutil az ked bol dobre odstaty, ked cesto jemne navlhlo. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (2.1.2011, 8:16)
výborná rýchla tortička (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (2.1.2011, 12:47)
Katka, máš pravdu, je naozaj rýchlo hotová, včera nestihla ani riadne stuhnúť v chladničke a už bolo po nej :-)))) Dá sa jesť v podstate aj hneď, ale je lepšie, keď chvíľku postojí (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu