. .. .. .. .. .. .
. .

Keksy - Biscotti s orechami a figami - RECEPT 35712

Zuzana S. (zunicka) ID 114201
.
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 3.10.2024 22:29
Aktualizácia: 7.2.2011 20:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Keksy - Biscotti s orechami a figami


[ recept č. 35712 zo dňa  ]


Keksy - Biscotti s orechami a figami


POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka vlašských orechov (opražených nasucho na panvici) , 1/2 šálky nakrájaných sušených fíg, 1/2 šálky hrozienok, 1/2 šálky slnečnicových semiačok, 1 1/3šálky špaldovej múky, 1/4ČL soli, 1ČL pomarančovej kôry-alebo 1/2ČL pomarančovej arómy, 1/2 ČL vanilkovej arómy , 1ČL mletej škorice , 1/4ČL mletého muškátového orieška, 1/4ČL drvených klinčekov, 4PL hnedého cukru, 2 vajcia ,1/4šálky olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame múku, soľ, koreniny a pridáme nasekané orechy, sušene ovocie a semiačka.
V druhej miske zmiešame vajcia s cukrom, arómami a olivovým olejom. Primiešame k suchým ingredienciám a vyformujeme valček na pečiacom papiery, ktorý je hladký na povrchu a nemá schované vzduchové bubliny-môžeme si pomôcť tým, že si ruky namočíme do vody a bude sa nám s cestom lepšie pracovať. Trošku ho sploštíme.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160C asi 30minút. Vyberieme, nakrájame na asi 0,5cm pásiky - môžu byť aj hrubšie. Poukladáme na plech a pečieme ešte 10-15min z každej strany - závisí na hrúbke keksov. Výsledne keksy by mali byt suché:)
<< Grécka špenátová spanakopita | Keksy - Biscotti s orechami a figami | Losos v kabátiku z prosciutta s pyré z červenej šošovice >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
alije k. (alka36) ID 79302 (18.12.2012, 22:33)
mnaam to musi byt dobrotka :-p :-) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kamila D. (kamakama) ID 23640 (18.12.2012, 21:47)
Keksíky nám krásne vianočne voňajú v celom byte, (kolednici) práve ich suším v rúre. Neviem prečo, mne sa tiež trochu drobili, keď som ich krájala, nabudúce skúsim vyrobiť dva tenšie šúlky a asi aj orechy posekám, potom sa uvidí. Chutia fantasticky, sladké sú podľa mňa akurát :-) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (2.1.2011, 17:48)
Žiadne mlieko,žeby som vyskúšala a keď vravíš ani moc sladké tak je to fajn ,-)ako dlho môžem skladovať? (L) (L) (L) (L) (novy rok)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (2.1.2011, 19:59)
No sladké nie sú takmer vôbec. Skladovať podľa mňa dlho,lebo je to suché, nemá sa tam čo pokaziť. Ale nemám to vyskúšané, väčšinou zjeme do 5 dní.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (2.1.2011, 21:24)
Takže môžem dať cele množstvo cukru,robila by som to iba pre seba dievčata nechcú orechy,na maškrtenie do práce (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (3.1.2011, 9:33)
Kľudne môžete, ak sa bojíte, že to bude sladké, skúste znížíť množstvo cukru na polovicu. Ešte som si všimla, keď som mala také tvrdšie figy, že sa pečením ešte vysušili a niekomu by mohli vadiť také tvrdšie kúsky, takže asi by bolo dobré tie figy namočiť na noc do vody.
Do práce na maškrtenie to budete mať skvelé, dúfam teda, že budú chutiť. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (30.12.2010, 13:02)
(Y) hm, ukladám a upečiem, vyzerajú fantasticky, mňam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (29.12.2010, 18:52)
vyzerajú perfektne (Y) (Y) (Y) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (30.12.2010, 0:21)
Ďakujem Ivetka (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (28.12.2010, 18:36)
keksíky sú perfektnééé (clamp) (clamp) (clamp), hneď bolo po nich 8o| 8o| 8o|.
Len sa mi to trošku rozpadávalo, keď som to krájala na tie plátky. Neviem, či som urobila niečo zle, alebo čo :^), ale inak naozaj super keksíky (C). (silvestr) |:o) (D)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (28.12.2010, 21:46)
Jeeej Jani, to si ma potešila. Hm rozpadávalo..tak to neviem čím môže byť, mne sa to nie...ale tak pojedli sa, to je hlavné |:o)
Napadlo ma ešte nechať prvýkrát piecť dlhšie tak 45min a potom dopekať už len zo 5 min z každej strany....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (28.12.2010, 22:47)
Zuzi, aj mňa to potom napadlo, že asi som to mala nechať trošišku dlhšie piecť, ja som to presne 30 min. piekla, ale tak nabudúce budem múdrejšia ,-). Aj 6 ročnej (X) riadne zachutili aj 2-ročná (child9) si ich sama chodila kradnúť do kuchyne ,-) a (cinky) tiež neohrdol (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (29.12.2010, 0:08)
A ani im nevadilo že su to také sucháre tvrdé ,-) To si ma ozaj potešila, ja zajtra pečiem ďalšiu dávku :))
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (29.12.2010, 12:18)
nie, nevadilo ,-), schrúmali to hneď (zajic) a tieto dni im ich idem upiecť zas (flower) papaaa♥
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (upravené 29.12.2010, 16:37)
Tak to je super, nie sú presladené, je v nich kopec dobrých vecí, pre deti určite lepšie ako krémové koláče. Moje sú práve v rúre :)
Dnes som piekla 55minut na 160C. A susila som na 120C z kazdej strany 20min.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (29.12.2010, 17:57)
presne, presne, ja tiež nechcem, aby sa napchávali tými maslovými koláčmi (^), pozerala som Zuzi, že tam máte ešte zopár zdravých receptíkov, tak určite z nich ešte niečo vyskúšam ^o) ^o) ^o).
Tak, teda skúsim aj ja tieto nabudúce piecť dlhšie, potom dám vedieť ako to dopadlo
(C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (30.12.2010, 0:20)
No, snažíme sa zdravo jesť, ale problém je, že mám rada sladké :) Tak sa snažím hľadať recepty, ktoré sa tvária zdravo :) Alebo jednoducho vymením bielu múku za celozrnnú, uberiem cukru a miesto bieleho dám hnedý a podobne. Určite skúste špaldové palacinky, sú lepšie než klasické:
2 vajcia, 130g špaldovej múky hladkej, 3 dcl mlieka (alebo sójového mlieka), štipka soli
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (30.12.2010, 9:43)
ďakujem za receptík Zuzi, určite si spravíme (Y) (Y) (Y).
(X) (child9) milujú palacinky (pusa) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (30.12.2010, 12:58)
Tak som zvedavá, či im budú chutiť. Po premiešaní, treba nechať tak 30min postáť - to kvôli špaldovej múke. Ak by sa vám zdalo cesto veľmi husté, môžete samozrejme zriediť mliekom.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (30.12.2010, 21:14)
myslím, že budú :-$, keď im chutí tofu a soja (pl). Zuzi a napr. knedľu môžem takisto spraviť s tejto špaldovej múky??? (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (31.12.2010, 0:21)
No tak to máte super deti, keď im chutia takéto zdravé veci. Ja myslím, že by z toho knedľa išla, ja používam túto špaldová ako náhradu hlavne v múčnikoch. V knedli by som možno dala pol bielej a pol ražnej hladkej. Odkedy sa snažím zdravo stravovať, knedľu som robila len raz a to tak, že som urobila žemľový knedlík, kde som dala celozrnné pečivo. Recept je napríklad tu http://www.toprecepty.cz/recept/821-houskove-knedliky-v-hrnickach/ Múky tam ide minimum, dá sa nahradiť celozrnnou.
Mimochodom aj korpus na pizzu už robím len z ražnej múky.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (31.12.2010, 16:33)
ďakujem za link Zuzi, pokukám :-$. Aj ten korpus na pizzu vyskúšame, milujeme pizzu (jidlo) a manžel ju robí neskutočnú (B), len ja tiež bielu múku veľmi nemusím.... (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivan V. (autosedacky) ID 112246, mimibazar.sk/obchodiknet (22.12.2010, 23:47)
môžem sa opýtať, keby som chcela nahradiť hnedý cukor napr. ryžovým sirupom, tak dať toľko isto, či menej?

tina
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (25.12.2010, 21:48)
Hm, tak to neviem aku sladivost ma ryzovy sirup oproti hnedemu cukru. Na internete som nasla rozne info vraj ho treba dat dva a pol krat tolko ako bieleho cukru,ale neviem... Skusila by som osladit najprv menej a ochutnat hotove cesto a to nasledne dochutit :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (22.12.2010, 9:28)
toto si hneď ukladám, vyzerá to super (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (22.12.2010, 8:48)
Dajte vedieť či chutil, my sme na takéto trošku zdravšie alternatívy a recept je super aj v tom, že každý si tam môže dať, čo má rád :-) Upozorňujem ale, že je sladký len minimalne, takže ak máte radi sladšie, dajte viac cukru.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (21.12.2010, 23:54)
Zuzka, keksík vyzerá úžasne!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (22.12.2010, 9:09)
Ďakujem Darinka :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (21.12.2010, 23:04)
tak tento receptík určite vyskúšam |:o) |:o) |:o), vyzerá to fajne (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu