
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Katarina H. (penelope10) ID 45813 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Medovníčky a lá Peťka[ recept č. 35709 zo dňa 21.12.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec +0,5kg praskoveho cukru zmiesat do peny, pridat ¼ kg medu (trosku ohriat cca 40 st.) a 2 male lyzicky sody bikarbobny. Korenie pomliet ( v mlynceku na mak s troskou krystaloveho cukru): 2 male lyzicky klincekov, ½ malej lyzicky anízu a 2 velke lyzice mletej skorice. Primiesat a na zaver pridat 1 kg hladkej muky special. POSTUP PRÍPRAVY Vypracovat cesto, zabalit do igelitu, nechat na noc stat do chladnicky a na druhy den spracovat. Cesto nesmie byt prilis riedke, lebo sa rozteka. Vyvalkat na 3-4mm. Pred vyvalkanim 2 hod. pri izbovej teplote. Plechy na pecenie natriet CEROU alebo pouzit mastny papier, je to jednoduchsie. Pecieme pri teplote 200 -220 stupnov. (davat pozor aby ich nespieklo, velmi rychlo sa pecu ani nie 4 minuty, ked zacnu hnednut tak vybrat aby ich nespieklo, no zalezi od rury) Medovniky po upeceni potrieme este horuce celym rozslahanym vajcom a natriet uplne tenucko. Med nema byt skrystalizovany ani velmi husty. Pri spracovani cesta: Muku preosiat- zmiesat so sodou bikarbonou. Dat na dosku a vymiesanu zmes do muky pridat a vymiesit (nemusi na doske, staci spracovat aj v miske). Stat minimalne 12 hodin v chladnicke v nejakom igelitovom sacku. Pred pecenim vybrat aspon na 2 hodky z chladnicky, aby postalo cesto a trosku zmakklo. |