. .. .. .. .. .. .
. .

Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiaky - RECEPT 35476

Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.11.2010
Naposledy: 4.7.2012 17:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiaky


[ recept č. 35476 zo dňa  ]


Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiaky


POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, slovenská točená saláma (klobása), 6 vajec, 4 kyslé smotany, jeden tavený syr v črievku, soľ, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Pridávam ďalší recept na francuzáky, možno vyskúšate aj tieto moje. :)

Potrebovala som niekoľko pokusov, kým som zostala stáť na tejto variante, ale musím povedať, že takto sú najlepšie, šťavnaté, rýchle, jednoducho veľmi chutné!! :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Prvá vec, v ktorej sa líši môj recept od tých ostatných je, že ja plech vôbec nevymasťujem, ani nevysypávam múkou, strúhankou. Neskôr zistíte prečo :) Zemiaky vopred nevarím, len ich ošúpem a nakrájam na čo najtenšie plátky. Poukladám vedľa seba a osolím.


V ďalšom kroku na zemiaky naukladám klobásu - pričom väčšinou použijem slovenskú točenú salámu, ale keďže je klobásové obdobie, tentokrát som použila klobásku :) Ale nedala som jej príliš veľa, je dosť výrazná.


Tri vajcia na tvrdo, mierne osoliť.


No a teraz príde tá najlepšia časť - 2 kyslé smotany v miske zmiešate s polovicou bambina a natriete ako ďalšiu vrstvu.


A ideme odznova - zemiaky, osoliť...


Vajíčka, osoliť. Áno, pred nimi má ísť ešte niečo mäsoidné, keď robím so salámou, tak dám ešte jednu vrstvu, ale s tou klobásou som to nechcela preháňať, preto som ju tentokrát vynechala :)


A opäť vrstva - dve smotany s polovicou bambina a navrch tenké plátky masla (preto som nevymasťovala plech, maslo sa roztopí a zanechá úžasnú maslovú chuť a vôňu).


Zakryjeme alobalom a do trúby. Pečieme zakryté asi 30 minút, dopekáme odokryté ďalších cca 20.


No a takto nejak by mali vyzerať na tanieri :) krásne zlaté na vrchu, chrumkavé zemiaky a plno, plno smotany. Výborné :) DOBRÚ CHUŤ!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Moje "bryndzové fornetti" (bez bryndze) | Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiaky | Cestoviny s horčicovo-maslovou omáčkou a červenou cibuľkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MAJA B. (barny) ID 2295 (21.2.2013, 10:21)
(Y) (Y) (Y) (Y)vcera som robila (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (76katrin) ID 7296, mimibazar.sk/76katrin (2.10.2012, 13:49)
už sa neviem dočkať kedy sa konečne dopečú (L) (L) (L) voňajú super :D
len k tým poznámkam , že načo toľko smotany: myslím, že tie klasické recepty poznáme od našich mamičiek a babičiek a je super, že sú tu aj recepty, ktoré sú iné a možno aj trochu finančne náročnejšie.... takže vďaka za tento receptík - teším sa keď budeme (jidlo) (jidlo) (pl) (pl) (K) (K) (K)
papa
ODPOVEDAŤ
ZANETA I. (ZANETA) ID 3049 (29.12.2011, 20:45)
4 kysle smotany?? ,-)naco preboha,ja davam jednu sladku smotanu a jednu kyslu-spolu ich vymiesam a je to ok
ODPOVEDAŤ
Hana V. (chouette) ID 72114 (29.12.2011, 20:41)
co robi tento recept v zeleninovych jedlach nechapem
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (14.1.2011, 5:51)
u nás troška iný postup,ale dávno som nerobila (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana F. (ZuzulkaF) ID 79555 (6.1.2011, 21:43)
Vyyyyyyborne....

Len za tu pol hodinku pod alobalom sa neudialo nic! Zemiaky boli tvrde, ako ked som ich vlozila do rury. Uz ste sa s takym cimsi stretli? 8o|
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (13.1.2011, 22:15)
*-)napadlo ma - žeby to bolo tým, akou stranou bol alobal navrchu? Už tu jedna zlatá duša radila a opisujem: " Lesklá strana teplo odráža, matná ho prepúšťa. Ak chceme udržať jedlo v rúre teplé - lesklá strana musí byť navrchu. Ak chceme rýchlo pripraviť jedlo /napr. zemiaky / - von musí smerovať matná strana fólie" - mňa to predtým nikdy nenapadlo, možno iba náhodou som dávala alobal správne ,-) a keď náhodou nebolo dopečené, nadávala som na rúru a nie na alobal (smich) Tak neviem.....
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (8.1.2011, 15:51)
:-ppustiť rúru treba,... :-D :-p
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.1.2011, 0:09)
presne ma to napadlo.... ,-) som sa nad tym zasmiala.... ,-)ze peciem pol hod a nic... co mam robiiiit 8o| ,-), pustit ruru.... jaka dilema.... ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana F. (ZuzikF) ID 20829 (13.1.2011, 21:57)
mila :) rura bola samozrejme pustena... :-p
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.1.2011, 0:11)
ved mozno zalezi od zemiakov.... a mozno bolo len treba ten druh zemiakov dlsie piec..... ,-) ,-) ,-)....
ODPOVEDAŤ
Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 (7.1.2011, 20:23)
Nestretla :-| Ja neviem cim to moze byt, mozno si ich nakrajala na prilis hrube platky?... Fakt netusim...
ODPOVEDAŤ
Zuzana F. (ZuzikF) ID 20829 (13.1.2011, 21:58)
mala som ich uplne natenko... stalo sa mi to uz aj s kuriatkom... zeby bol na vine alobal? :-@ 8o|
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (14.12.2010, 22:41)
Naši francúzske zemiaky majú radi a s kyslou smotanou sú perfektné. (Y) (Y) (Y) (Y)ja údeninu a klobásku orestujem,zdá sa mi to také plnšie,nie dietne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22702&user=130989
ODPOVEDAŤ
Zlatica H. (obezitka) ID 62929 (14.12.2010, 16:43)
(Y) (Y) (Y)Vyzerá to fajn,vyskúšam s tým syrom,lebo my fr.zemiaky milujeme.Ja dávam šlahačkovú smotanu prešľahanú s vajíčkom a vegetou.Ked som zo zaciatku dávala kyslú,stvarohovatela v zemiakoch a to mi vadilo a tá šlahačková ich udržuje aj šťavnaté.Inak robím celé roky yo surových,ako ty.Je to rýchle a sú aj chutné..Ale vdˇaka za nápad so syrečkom. (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 (14.12.2010, 21:58)
Nech sa páči, zlatka (H) Mne naopak nevadí, že kyslá smotana stvarohatie, chutí ma tam tá kyslosť. Ale možno niekedy vyskúšam aj so sladkou smotanou (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu