ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Moje "bryndzové fornetti" (bez bryndze)
[ recept č. 35302 zo dňa 10.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
lístkové cesto, nejaký druh slaného syra (feta, balkánsky syr), kyslá smotana, vajíčko na potieranie, sezam, škorica
POSTUP PRÍPRAVY
Jasné, že to nie sú ozajstné fornetti, a ani zďaleka tak nevyzerajú, ale naozaj tak chutia!! :)
Tieto chuťovky som si vymyslela úplnou náhodou, mala som doma lístkové cesto a chuť na niečo slané, malé a dobré. Tu je príprava:
Lístkové cesto si vyvaľkáme. V tanieri si roztlačíme slaný syr (ja som použila balkánsky) a zmiešame s kyslou smotanou. Rozotrieme po celej dĺžke cesta, posypeme trochou škorice (dodá tomu výbornú vôňu a zvláštnu jemnú chuť) a cesto zgúľame. Celý valček potrieme vajcom a posypeme sezamom. Krájame trojuholníky, alebo slimáčiky, ako sa komu chce.
Pokladáme na pečiaci papier a pečieme pri 180 st. asi 30 minút. (pozor, aby sa vám na kúskoch nepripiekli, ako mne :) )
Najlepšie chutia ešte teplé.
DOBRÚ CHUŤ :)) |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (13.12.2010, 22:39) |
mnááám vyzerajú veľmi jedlo |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 (13.12.2010, 23:28) |
dakujem, silvi inak medzi nami, moc dobre nevyzeraju, trochu sa mi rozpadli, ale zato chutia uplne super |
ODPOVEDAŤ |
| | | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (14.12.2010, 15:05) |
vyzerá to akoby to tak malo byť |
ODPOVEDAŤ |