. .. .. .. .. .. .
. .

Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiaky - RECEPT 35476

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 174091 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiaky


[ recept č. 35476 zo dňa  ]


Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiaky


POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, slovenská točená saláma (klobása), 6 vajec, 4 kyslé smotany, jeden tavený syr v črievku, soľ, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Pridávam ďalší recept na francuzáky, možno vyskúšate aj tieto moje. :)

Potrebovala som niekoľko pokusov, kým som zostala stáť na tejto variante, ale musím povedať, že takto sú najlepšie, šťavnaté, rýchle, jednoducho veľmi chutné!! :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Prvá vec, v ktorej sa líši môj recept od tých ostatných je, že ja plech vôbec nevymasťujem, ani nevysypávam múkou, strúhankou. Neskôr zistíte prečo :) Zemiaky vopred nevarím, len ich ošúpem a nakrájam na čo najtenšie plátky. Poukladám vedľa seba a osolím.
V ďalšom kroku na zemiaky naukladám klobásu - pričom väčšinou použijem slovenskú točenú salámu, ale keďže je klobásové obdobie, tentokrát som použila klobásku :) Ale nedala som jej príliš veľa, je dosť výrazná.
Tri vajcia na tvrdo, mierne osoliť.
No a teraz príde tá najlepšia časť - 2 kyslé smotany v miske zmiešate s polovicou bambina a natriete ako ďalšiu vrstvu.
A ideme odznova - zemiaky, osoliť...
Vajíčka, osoliť. Áno, pred nimi má ísť ešte niečo mäsoidné, keď robím so salámou, tak dám ešte jednu vrstvu, ale s tou klobásou som to nechcela preháňať, preto som ju tentokrát vynechala :)
A opäť vrstva - dve smotany s polovicou bambina a navrch tenké plátky masla (preto som nevymasťovala plech, maslo sa roztopí a zanechá úžasnú maslovú chuť a vôňu).
Zakryjeme alobalom a do trúby. Pečieme zakryté asi 30 minút, dopekáme odokryté ďalších cca 20.
No a takto nejak by mali vyzerať na tanieri :) krásne zlaté na vrchu, chrumkavé zemiaky a plno, plno smotany. Výborné :) DOBRÚ CHUŤ!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< POMAZÁNKA Z VAŘENÉHO NEBO PEČENÉHO MASA +++ | Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiaky | Čokoládové FONDUE s ovocím >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MAJA B. (barny) ID 2295 (21.2.2013, 10:21)
(Y) (Y) (Y) (Y)vcera som robila (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína M. (76katrin) ID 7296, mimibazar.sk/76katrin (2.10.2012, 13:49)
už sa neviem dočkať kedy sa konečne dopečú (L) (L) (L) voňajú super :D
len k tým poznámkam , že načo toľko smotany: myslím, že tie klasické recepty poznáme od našich mamičiek a babičiek a je super, že sú tu aj recepty, ktoré sú iné a možno aj trochu finančne náročnejšie.... takže vďaka za tento receptík - teším sa keď budeme (jidlo) (jidlo) (pl) (pl) (K) (K) (K)
papa
ODPOVEDAŤnahlásiť
ZANETA I. (ZANETA) ID 3049 (29.12.2011, 20:45)
4 kysle smotany?? ,-)naco preboha,ja davam jednu sladku smotanu a jednu kyslu-spolu ich vymiesam a je to ok
ODPOVEDAŤnahlásiť
Hana V. (chouette) ID 72114 (29.12.2011, 20:41)
co robi tento recept v zeleninovych jedlach nechapem
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (14.1.2011, 5:51)
u nás troška iný postup,ale dávno som nerobila (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana F. (ZuzulkaF) ID 79555 (6.1.2011, 21:43)
Vyyyyyyborne....

Len za tu pol hodinku pod alobalom sa neudialo nic! Zemiaky boli tvrde, ako ked som ich vlozila do rury. Uz ste sa s takym cimsi stretli? 8o|
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (anca66) ID 16418 (13.1.2011, 22:15)
*-)napadlo ma - žeby to bolo tým, akou stranou bol alobal navrchu? Už tu jedna zlatá duša radila a opisujem: " Lesklá strana teplo odráža, matná ho prepúšťa. Ak chceme udržať jedlo v rúre teplé - lesklá strana musí byť navrchu. Ak chceme rýchlo pripraviť jedlo /napr. zemiaky / - von musí smerovať matná strana fólie" - mňa to predtým nikdy nenapadlo, možno iba náhodou som dávala alobal správne ,-) a keď náhodou nebolo dopečené, nadávala som na rúru a nie na alobal (smich) Tak neviem.....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (8.1.2011, 15:51)
:-ppustiť rúru treba,... :-D :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.1.2011, 0:09)
presne ma to napadlo.... ,-) som sa nad tym zasmiala.... ,-)ze peciem pol hod a nic... co mam robiiiit 8o| ,-), pustit ruru.... jaka dilema.... ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana F. (ZuzikF) ID 20829 (13.1.2011, 21:57)
mila :) rura bola samozrejme pustena... :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.1.2011, 0:11)
ved mozno zalezi od zemiakov.... a mozno bolo len treba ten druh zemiakov dlsie piec..... ,-) ,-) ,-)....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 (7.1.2011, 20:23)
Nestretla :-| Ja neviem cim to moze byt, mozno si ich nakrajala na prilis hrube platky?... Fakt netusim...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana F. (ZuzikF) ID 20829 (13.1.2011, 21:58)
mala som ich uplne natenko... stalo sa mi to uz aj s kuriatkom... zeby bol na vine alobal? :-@ 8o|
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (14.12.2010, 22:41)
Naši francúzske zemiaky majú radi a s kyslou smotanou sú perfektné. (Y) (Y) (Y) (Y)ja údeninu a klobásku orestujem,zdá sa mi to také plnšie,nie dietne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22702&user=130989
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica H. (obezitka) ID 62929 (14.12.2010, 16:43)
(Y) (Y) (Y)Vyzerá to fajn,vyskúšam s tým syrom,lebo my fr.zemiaky milujeme.Ja dávam šlahačkovú smotanu prešľahanú s vajíčkom a vegetou.Ked som zo zaciatku dávala kyslú,stvarohovatela v zemiakoch a to mi vadilo a tá šlahačková ich udržuje aj šťavnaté.Inak robím celé roky yo surových,ako ty.Je to rýchle a sú aj chutné..Ale vdˇaka za nápad so syrečkom. (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 (14.12.2010, 21:58)
Nech sa páči, zlatka (H) Mne naopak nevadí, že kyslá smotana stvarohatie, chutí ma tam tá kyslosť. Ale možno niekedy vyskúšam aj so sladkou smotanou (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu