
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiaky[ recept č. 35476 zo dňa 13.12.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, slovenská točená saláma (klobása), 6 vajec, 4 kyslé smotany, jeden tavený syr v črievku, soľ, maslo POSTUP PRÍPRAVY Pridávam ďalší recept na francuzáky, možno vyskúšate aj tieto moje. :) Potrebovala som niekoľko pokusov, kým som zostala stáť na tejto variante, ale musím povedať, že takto sú najlepšie, šťavnaté, rýchle, jednoducho veľmi chutné!! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Prvá vec, v ktorej sa líši môj recept od tých ostatných je, že ja plech vôbec nevymasťujem, ani nevysypávam múkou, strúhankou. Neskôr zistíte prečo :) Zemiaky vopred nevarím, len ich ošúpem a nakrájam na čo najtenšie plátky. Poukladám vedľa seba a osolím. ![]() V ďalšom kroku na zemiaky naukladám klobásu - pričom väčšinou použijem slovenskú točenú salámu, ale keďže je klobásové obdobie, tentokrát som použila klobásku :) Ale nedala som jej príliš veľa, je dosť výrazná. ![]() Tri vajcia na tvrdo, mierne osoliť. ![]() No a teraz príde tá najlepšia časť - 2 kyslé smotany v miske zmiešate s polovicou bambina a natriete ako ďalšiu vrstvu. ![]() A ideme odznova - zemiaky, osoliť... ![]() Vajíčka, osoliť. Áno, pred nimi má ísť ešte niečo mäsoidné, keď robím so salámou, tak dám ešte jednu vrstvu, ale s tou klobásou som to nechcela preháňať, preto som ju tentokrát vynechala :) ![]() A opäť vrstva - dve smotany s polovicou bambina a navrch tenké plátky masla (preto som nevymasťovala plech, maslo sa roztopí a zanechá úžasnú maslovú chuť a vôňu). ![]() Zakryjeme alobalom a do trúby. Pečieme zakryté asi 30 minút, dopekáme odokryté ďalších cca 20. ![]() No a takto nejak by mali vyzerať na tanieri :) krásne zlaté na vrchu, chrumkavé zemiaky a plno, plno smotany. Výborné :) DOBRÚ CHUŤ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | MAJA B. (barny) ID 2295 (21.2.2013, 10:21) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína M. (76katrin) ID 7296, mimibazar.sk/76katrin (2.10.2012, 13:49) |
už sa neviem dočkať kedy sa konečne dopečú ![]() ![]() ![]() len k tým poznámkam , že načo toľko smotany: myslím, že tie klasické recepty poznáme od našich mamičiek a babičiek a je super, že sú tu aj recepty, ktoré sú iné a možno aj trochu finančne náročnejšie.... takže vďaka za tento receptík - teším sa keď budeme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() papa |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ZANETA I. (ZANETA) ID 3049 (29.12.2011, 20:45) |
4 kysle smotany?? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Hana V. (chouette) ID 72114 (29.12.2011, 20:41) |
co robi tento recept v zeleninovych jedlach nechapem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (14.1.2011, 5:51) |
u nás troška iný postup,ale dávno som nerobila ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana F. (ZuzulkaF) ID 79555 (6.1.2011, 21:43) |
Vyyyyyyborne.... Len za tu pol hodinku pod alobalom sa neudialo nic! Zemiaky boli tvrde, ako ked som ich vlozila do rury. Uz ste sa s takym cimsi stretli? ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea K. (anca66) ID 16418 (13.1.2011, 22:15) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (8.1.2011, 15:51) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.1.2011, 0:09) | |
presne ma to napadlo.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana F. (ZuzikF) ID 20829 (13.1.2011, 21:57) | |
mila ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.1.2011, 0:11) | ||
ved mozno zalezi od zemiakov.... a mozno bolo len treba ten druh zemiakov dlsie piec..... ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 (7.1.2011, 20:23) |
Nestretla ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana F. (ZuzikF) ID 20829 (13.1.2011, 21:58) | |
mala som ich uplne natenko... stalo sa mi to uz aj s kuriatkom... zeby bol na vine alobal? ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (14.12.2010, 22:41) |
Naši francúzske zemiaky majú radi a s kyslou smotanou sú perfektné. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatica H. (obezitka) ID 62929 (14.12.2010, 16:43) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 (14.12.2010, 21:58) |
Nech sa páči, zlatka ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |