končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiaky[ recept č. 35476 zo dňa 13.12.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, slovenská točená saláma (klobása), 6 vajec, 4 kyslé smotany, jeden tavený syr v črievku, soľ, maslo POSTUP PRÍPRAVY Pridávam ďalší recept na francuzáky, možno vyskúšate aj tieto moje. :) Potrebovala som niekoľko pokusov, kým som zostala stáť na tejto variante, ale musím povedať, že takto sú najlepšie, šťavnaté, rýchle, jednoducho veľmi chutné!! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Prvá vec, v ktorej sa líši môj recept od tých ostatných je, že ja plech vôbec nevymasťujem, ani nevysypávam múkou, strúhankou. Neskôr zistíte prečo :) Zemiaky vopred nevarím, len ich ošúpem a nakrájam na čo najtenšie plátky. Poukladám vedľa seba a osolím. V ďalšom kroku na zemiaky naukladám klobásu - pričom väčšinou použijem slovenskú točenú salámu, ale keďže je klobásové obdobie, tentokrát som použila klobásku :) Ale nedala som jej príliš veľa, je dosť výrazná. Tri vajcia na tvrdo, mierne osoliť. No a teraz príde tá najlepšia časť - 2 kyslé smotany v miske zmiešate s polovicou bambina a natriete ako ďalšiu vrstvu. A ideme odznova - zemiaky, osoliť... Vajíčka, osoliť. Áno, pred nimi má ísť ešte niečo mäsoidné, keď robím so salámou, tak dám ešte jednu vrstvu, ale s tou klobásou som to nechcela preháňať, preto som ju tentokrát vynechala :) A opäť vrstva - dve smotany s polovicou bambina a navrch tenké plátky masla (preto som nevymasťovala plech, maslo sa roztopí a zanechá úžasnú maslovú chuť a vôňu). Zakryjeme alobalom a do trúby. Pečieme zakryté asi 30 minút, dopekáme odokryté ďalších cca 20. No a takto nejak by mali vyzerať na tanieri :) krásne zlaté na vrchu, chrumkavé zemiaky a plno, plno smotany. Výborné :) DOBRÚ CHUŤ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
MAJA B. (barny) ID 2295 (21.2.2013, 10:21) | |
vcera som robila | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (76katrin) ID 7296, mimibazar.sk/76katrin (2.10.2012, 13:49) | |
už sa neviem dočkať kedy sa konečne dopečú voňajú super :D len k tým poznámkam , že načo toľko smotany: myslím, že tie klasické recepty poznáme od našich mamičiek a babičiek a je super, že sú tu aj recepty, ktoré sú iné a možno aj trochu finančne náročnejšie.... takže vďaka za tento receptík - teším sa keď budeme papa |
|
ODPOVEDAŤ |
ZANETA I. (ZANETA) ID 3049 (29.12.2011, 20:45) | |
4 kysle smotany?? naco preboha,ja davam jednu sladku smotanu a jednu kyslu-spolu ich vymiesam a je to ok | |
ODPOVEDAŤ |
Hana V. (chouette) ID 72114 (29.12.2011, 20:41) |
co robi tento recept v zeleninovych jedlach nechapem |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (14.1.2011, 5:51) | |
u nás troška iný postup,ale dávno som nerobila | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana F. (ZuzulkaF) ID 79555 (6.1.2011, 21:43) |
Vyyyyyyborne.... Len za tu pol hodinku pod alobalom sa neudialo nic! Zemiaky boli tvrde, ako ked som ich vlozila do rury. Uz ste sa s takym cimsi stretli? |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (anca66) ID 16418 (13.1.2011, 22:15) | ||
napadlo ma - žeby to bolo tým, akou stranou bol alobal navrchu? Už tu jedna zlatá duša radila a opisujem: " Lesklá strana teplo odráža, matná ho prepúšťa. Ak chceme udržať jedlo v rúre teplé - lesklá strana musí byť navrchu. Ak chceme rýchlo pripraviť jedlo /napr. zemiaky / - von musí smerovať matná strana fólie" - mňa to predtým nikdy nenapadlo, možno iba náhodou som dávala alobal správne a keď náhodou nebolo dopečené, nadávala som na rúru a nie na alobal Tak neviem..... | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (8.1.2011, 15:51) | ||
pustiť rúru treba,... | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.1.2011, 0:09) | |||
presne ma to napadlo.... som sa nad tym zasmiala.... ze peciem pol hod a nic... co mam robiiiit , pustit ruru.... jaka dilema.... | |||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana F. (ZuzikF) ID 20829 (13.1.2011, 21:57) | ||
mila rura bola samozrejme pustena... | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.1.2011, 0:11) | ||||
ved mozno zalezi od zemiakov.... a mozno bolo len treba ten druh zemiakov dlsie piec..... .... | ||||
ODPOVEDAŤ |
Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 (7.1.2011, 20:23) | |
Nestretla Ja neviem cim to moze byt, mozno si ich nakrajala na prilis hrube platky?... Fakt netusim... | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana F. (ZuzikF) ID 20829 (13.1.2011, 21:58) | ||
mala som ich uplne natenko... stalo sa mi to uz aj s kuriatkom... zeby bol na vine alobal? | ||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (14.12.2010, 22:41) | |
Naši francúzske zemiaky majú radi a s kyslou smotanou sú perfektné. ja údeninu a klobásku orestujem,zdá sa mi to také plnšie,nie dietne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22702&user=130989 | |
ODPOVEDAŤ |
Zlatica H. (obezitka) ID 62929 (14.12.2010, 16:43) | |
Vyzerá to fajn,vyskúšam s tým syrom,lebo my fr.zemiaky milujeme.Ja dávam šlahačkovú smotanu prešľahanú s vajíčkom a vegetou.Ked som zo zaciatku dávala kyslú,stvarohovatela v zemiakoch a to mi vadilo a tá šlahačková ich udržuje aj šťavnaté.Inak robím celé roky yo surových,ako ty.Je to rýchle a sú aj chutné..Ale vdˇaka za nápad so syrečkom. | |
ODPOVEDAŤ |
Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 (14.12.2010, 21:58) | |
Nech sa páči, zlatka Mne naopak nevadí, že kyslá smotana stvarohatie, chutí ma tam tá kyslosť. Ale možno niekedy vyskúšam aj so sladkou smotanou | |
ODPOVEDAŤ |