martina p. (mauka) ID 8602 |
 |
mimibazar.sk/mauka |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 20.11.2006 |
Naposledy: 28.1.2018 9:24 |
Aktualizácia: 1.6.2013 10:40 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Creme brûlée a la "vaječný likér"
[ recept č. 35342 zo dňa 11.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
480 ml slahacky * 1 CL vanilk.esencie(alebo vanilkovy struk) * 2 CL skorice (alebo 2 zvitky skorice) * 1 PL brandy * 1 PL rumu * 5 zltkov * 56 g krystal.cukru * 66 g krystal.cukru na karamel
POSTUP PRÍPRAVY
Ak už ste prepití z vaječného likéru,tak ho skúste v inej forme..v téj jedlejšéj:)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
slahacku si so skoricou,vanilkou,brandy a rumom privedieme pod bod varu..
![]()
zltky si preslahame s cukrom,kym sa nespoja..nemusi to byt nejak dokladne vyslahane..postaci vam rucna metlicka..
![]()
potom ich postupne sa staleho miesanie prilievame k mierne vychladnutej slahacke,znovu postavime na sporak,a na miernom ohni,opat za staleho miesania povarime cca 6-8 minut..nesmu vriet!!!!
![]()
nalejeme do misticiek,kt.postavime do hlbsieho pekaca,a prilejeme na dno vriacu vodu tak,aby siahala asi do polovice misiek..
![]()
takto polozime do prehriatej rury na 150 C,a pecieme cca 15-20 minut..nechame vychladnut,a potom odlozime do chladu aspon na 2 hodinky..
![]()
prave creme brulee by sa malo posypat cukrom,a flambovacou "pistolou" skaramelizovat...lenze ak take vymozenosti nevlastnite (ako ja),tak je najjednoduchsie uvarit si karamel..
![]()
a naliat ho na vychladnuty creme brulee...
PRIJEMNE MLSANIE PRAJEM!!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (19.1.2011, 9:47) |
Maťka zase si ukladám ďalší tvoj receptík, máš super mňamky takú kuchyňu môžeme aj my  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (19.1.2011, 10:10) |
Lubka,to mam velku radost,ze sa ti v nasej kuchyni paci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (13.12.2010, 22:35) |
Mňám..... zasa mi robíš chute  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (14.12.2010, 8:31) |
Silvinka,vies ,ze ja rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea o. (hillary) ID 61659 (13.12.2010, 21:27) |
Júúúj Maťka také dobrotky si mi tu pochystala že len čumím k realizácií sa dostanem asi len po novom roku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (13.12.2010, 21:31) |
Andrejka,som rada,ze ta dobrotky potesili a neboj,raz sa k nim urcite dostanes  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (13.12.2010, 15:12) |
Ach jaj Bože môj... to som nemala vidieť...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2010, 15:11) |
určite vyskúšam, vyzerá výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (13.12.2010, 17:11) |
budem rada,Ivetka,a dakujeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (13.12.2010, 1:16) |
MAtka, mnam mnam, Creme Brulee je vlastne francuzmi prebraty katalansky krem. Ten som robila v lete, skusala som cukor skaramelizvat v rure pod grilom, ale bezuspesne tak som to vyriesila tak ako ty, ze som ho zaliala karamelom, ale to uz nebolo ono, tazsie sa to je...mne osobne velke kusy karamelu vadia. Nuz ale, kamoska bola na dovolenke v spanielku, som jej nakazala doniesto to originalne zelezo na tvorbu karamelovej krusty a ona bola taka zlata, ze mi ho doniesla? Zial, na katalansky krem mam iba jednu misku, teraz musim zohnat misky, lebo to zelezo ma priemer ako ta miska, neda sa pouzit naprv. v miske na creme bruelle, ktore som si medzitym zohnala, i ked asi zbytocne nuz, ja vieem, ja si veci rada komplikujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (13.12.2010, 8:11) |
Andrejka,aj mne vadia tie velke kusy karamelu,ale moj drahy bol z toho v siedmom nebi,on karamel silno moooze ja som to pod grilom pre istotu ani neskusala,lebo zas na druhej strane sa mi velmi pacil takyto popukany karamel,ked som to videla na jednej foto takze som to tak chcela ale snad aj ja sa raz dopracujem k vlastnenu flambovacu,a potom si tenucky karamelcek uzijem zase ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (12.12.2010, 14:22) |
joj, joj, zase úžasný receptík, vyskúšam rozhodne, keď spravíme tvoje maškrtky tak strážime jeden druhého, aby sme mali rovnako ale nakoniec sa vždy spravodlivo rozdelíme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (12.12.2010, 17:39) |
Ivanka,budem rada,ak vyskusas,a spravodlivo rozdelis samozrejme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Vanesa M. (Purple-girl) ID 48071 (12.12.2010, 13:58) |
Mňáááááám,na nič iné sa ani nezmožem!!!! Maťka chcela som sa ta spýtať ked kupuješ take tie farebne košíčky na muffiny(tie papierove)zozeniem ich aj v tescu?nevieš??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (12.12.2010, 17:42) |
Vaneska,dakujeeem a kosicky kupujem vselikade,som ako taka straka,ked na ne niekde nadabim ..tie bodkovane som kupila cez ebay,ale pekne farebne som nasla aj u nas v Nitre v predajni Kik,a aj v inych obchodoch..ale v tescu som este nekupovala,takze zial neviem ,aky maju momentalne vyber..drzim palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.12.2010, 20:39) |
Juuuj môj obľúbený dezertík v tvojom krásnom prevedení a vidím, že to ide aj bez flambovačky Krááásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (upravené 13.12.2010, 12:17) |
tieto kremove dezertiky su take prudko papatelne,vsaak,?..aj my ich radi no,a ide to aj bez flambovacky,aspon sa da uzit hrubsia vrstva karamelu i ked flambovackou by som tiez nepohrdla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina M. (matami) ID 128343 (11.12.2010, 12:47) |
Maťka, pri pohľade na fotku som hneď vedela, že bude z Tvojej "dielne" )) ...ako vždy prekráásne a určite výýborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |