. .. .. .. .. .. .
. .

Slivkový kompót na 4 spôsoby - RECEPT 353

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

ZAVÁRANINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Slivkový kompót na 4 spôsoby


[ recept č. 353 zo dňa  ]


Slivkový kompót na 4 spôsoby


POTREBNÉ PRÍSADY

slivky * cukor * chuť zavárať *

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, nechcem Vás nudiť, pravdepodobne k tomuto receptu zavíta nespočítateľné množstvo žien v počte nula, takže si tieto riadky píšem pre seba. Ale keby predsa len jedna mamička zavítala a chcela zavárať slivky, budem vééľmi rada, ak jej pomôžem.
Holé fakty: slivky zaváram na štyri spôsoby: s nálevom, s umelým sladidlom alebo s cukrom alebo s celou tyčinkou škorice. 1. Nálev urobíte rozmiešaním 1 litra vody so 350-400 g kryštálového cukru, nemusíte ho prevárať, len ho rozmiešajte. Druhá varianta: do každého pohára naukladám slivky a pridám 3-4 polievkové lyžice kryštálového cukru. Tretia varianta: do každého pohára dám 10 tabletiek umelého sladidla a štvrtú variantu uvidíte vo fotopostupe.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Celý tento recept začal pred pár rokmi, keď dedko Zdenko zasadil túto slivku a odvtedy márne dúfa, že vypáli 50 litrov slivovice. Jeho najstaršia dcérka Marcela ho vždy predbehne a namiesto slivovice urobí kompóty, ktoré potom nemá kde skladovať.


2. Jeho prvorodená vyššie spomenutá dcéra ukradne všetku úrodu slivkového charakteru, naloží do auta a nenápadne odchádza zo záhrady. Zanechá po sebe iba stopy v hline, nezatvorenú bránku do záhrady, zlomený konár na slivke a kôstky zo zjedených sliviek. BODKA. Odteraz si nebudem onykať ani ovykať, budem sa iba milo cez mmb prihovárať. Slivky zaváram polené alebo celé. Celé používam na slivkové gule a iné ohavnosti, po ktorých sa priberá a polené na koláčiky.


3. Prvý spôsob: nálev: do 3-litrového hrnca dám 1200 g cukru.


4. alebo strechovito naukladám polené slivky do pohára a zasypem cukrom - 3-4 polievkové lyžice by stačili,


5. alebo do pohára dám celú škoricu, pridám buď cukor alebo 10 tabletiek umelého sladidla. Takto zavarené slivky budú veľmi pikantné - používam do koláčov á la tutti. Tu sa samozrejme zbiehajú dve varianty - jedna s cukrom a druhá so sladidlom.


6. Do prác zapojím celú rodinu. Lauruška umýva slivky, ocko čistí a ja po Laurinke doumývam slivky a po ockovi povykrajujem nevykrojeného červíčka zo slivky. Ockovu pomoc som nevložila do tohto postupu, pretože sa holil naposledy za Napoleona a na fotke vyzeral ako Lauruškin pradeduško.


7. Sterilizovanie: polené slivky sterilizujeme 15-20 minút pri 80 stupňoch a celé plody 20-25 minút tiež pri teplote 80 stupňov. Niekedy pri skladovaní nálev zrôsolovatie, je to v dôsledku vyššieho obsahu pektínu, takže sa kvalita kompótu nezníži.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kelový nákyp so smotanou | Slivkový kompót na 4 spôsoby | Sterilizované papriky plnené kapustou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (29.8.2015, 6:26)
ďakujem,dnes ich chcem vyskúšať... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Petronela K. (nelu25) ID 226428 (24.9.2013, 21:23)
(Y) (Y) (Y) (Y) dakujem za recept aj za vycarenie usmevu
ODPOVEDAŤ
Lucia N. (lucinda007) ID 52621, mimibazar.sk/lucinda007 (19.8.2009, 16:51)
Marcelka,
dakujem za dobre rady - idem slivky zavarat 1x tak verim, ze podla tychto receptov budu super - skusime aj s tou skoricou :-)
tak dakujeme a nech sa dari ... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Alica S. (Alica) ID 1137 (18.7.2009, 12:30)
ahoj Marcelka!

tak ta idem v tejto chvili ubezpecit, ze si si tento recept nepisala len pre seba a je tu dalsia mamina, ktorej tym veeeeeelmi pomozes!!!! dakujem za tvoje odhodlanie a snahu pomoct inym tym, ze si si dala tu namahu a napisala tu tak presny postip zavarania slinviek! URCITE tto vyuzijem a uz teraz sa tesim, ze mam taky dokonaly navod! pred par dnami som zavarala ovocie prvykrat v zivote a sice marhule a straaaaaaaaaaasne mma to nadchlo a dala som si zavazok, ze spravim aj slivky. tak este raz velka vdaka, fakt mi tvoj navod dost pomoze! tak sa maj krasne a potom napis este navod, co s tymi kilami, ktore vdaka kolacom, ktore budem vypekat z tych sliviek!!!!!!!!!!! maj sa krasne a prijemne zavaranie!!!!


vdacna Alica
ODPOVEDAŤ
Kristína S. (KristyS) ID 21250, mimibazar.sk/kristys (7.8.2008, 13:19)
Mila Marcelka, idem prvykrat v zivote zavarat slivky, tak dakujeeeem za super postup. Slivky uz cakaju dole v kuchyni, ale kedze je teplo, ideme sa kupat a zavarat sa bude v noci... (plaz) (plaz) (plaz)
ODPOVEDAŤ
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (31.7.2008, 14:42)
ja som min.rok robila prvy krat kompot a tiez postup uplne ten najsamjednoduchsi :-), dala som vykostkovane slivky, zasypala cukrom a zaliala vodou, boli (Y) (Y). Sice v niektorych bola stava jak rosol, ale naozaj to vobec nevadilo, boli supeeeeer (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana T. (jaan) ID 238, mimibazar.sk/jaan (27.7.2008, 16:03)
ĎAKUJEM ZA RADY :-)
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (janita) ID 7581 (20.7.2007, 15:37)
Marcelka, ak sa nenahneváte, tak pridám sem recept na slivky, ktoré dávam do pudingu.

Slivky na puding

3kg očistených sliviek, 1 kg kryštálového cukru, 2dcl rumu, 200g kakaa.
Slivky si nakrájame na menšie kúsky. Všetko premiešame a necháme 24 hod. odstáť v chlade - občas premiešame. Na druhý deň naplníme do pohárov a sterilizujeme 10 min. pri 80°C

Sú to slivky v čokoláde s rumovou príchuťou a nám v pohári s pudingom veľmi chutia (PL)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (3.9.2008, 9:09)
Janka prosím Ťa, koľko pohárov je z uveden0ho množstva surovín?
ODPOVEDAŤ
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (20.7.2007, 14:48)
Vdaka za recepty.... (Y)
Akurat zajtra sa chystam zavarat slivky... Urcite vyskusam aj tie skoricove... :-)
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (6.7.2007, 21:18)
No toho roku vyzera, ze slivky nebudu ani na zjedenie |-)
ODPOVEDAŤ
ivana D. (maab1) ID 3149, mimibazar.sk/maab1 (2.9.2006, 21:58)
No dnes som ich spravila,nedala som škoricu všade-preistotu,uvidim ake budu a ak nam budu chutit o rok ich spravim viac. :-P
ODPOVEDAŤ
ivana D. (maab1) ID 3149, mimibazar.sk/maab1 (30.8.2006, 22:56)
MARCELKA NO TAK S TOU šKORICOU TO URčITE SPRAVIM-POVODNE SOM SLIVKY NECHCELA ROBIT ,OSTALI EšTE NEJAKE -ALE PRESVEDčILA SI MA,TAKžE STAčI IBA JEDNA TYčKA šKORICE?MAM ICH PLNY STROM TAKžE ZAJTRA HOR SA NA SLIVY!!! (F)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 23:13)
stačí....
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu