melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
VIANOCNA KAPUSTNICA_S HRIBAMI A TROMI DRUHMI MASA*****
[ recept č. 35254 zo dňa 8.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
údené karé alebo krkovička,domáca údená klobáska,pliecko,sušené dubáky,kvasená kapusta,rasca,vegeta,bobkový list,olej,červená paprika,cesnak a voda
POSTUP PRÍPRAVY
Je tu určite veľa receptov na kapustnicu,tak k ním pridám aj tú našu,možno sa niekomu zapáči.Foto dodám až neskôr. Udené karé alebo krkovičku opláchneme a dáme variť do vriacej vody už o deň skôr.Najlepšie s kosťou,aby bol dobrý vývar.Pridáme tiež kúsok pekného ,nie mastného pliecka a klobásku,ktorú predtým popicháme vidličkou.Vhodíme za lyžičku celej rasce a dva-tri bobkáče.Na slabom plameni necháme uvariť klobásky,tie vyberieme von.Pliecko a údené necháme dlhšie,ale nemá byť rozvarené.Necháme vo vývare do druhého dňa,aby nám vychladlo.Vyberieme oba druhy mäsa,pridáme vopred namočené dubáky, vegetu .Varíme,kým dubáky nie sú hotové.Sudovú kapustu nepremývame,ale šupneme ju k vývaru s hubami aj so šťavou.Povaríme dákych 20 minút ešte spolu.Ak sa nám zdá,že ju paprika z klobásiek dosť nesfarbila,zohrejeme trošilinku oleja a pridáme červenú papriku,ktorou doladíme farbu kapustnice.Nakoniec postrúhame2-3 strúčiky cesnaku.
Nezahusťujeme múkou,nepridávame smotanu ani zemiaky. Kapustnica je kyslá,nie s kapustou ako keby už raz prešla tráviacim traktom. Tým,že mäso necháme vychladnúť vo vývare,nie je suché a dá sa pekne krájať.
Na tanier dávame kapustnicu,pridáme 2-3 kolieska klobásky a kocky údeného a pliecka.
DOBRU CHUT
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
údené-rebrá,karé,klobásky |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (13.12.2012, 8:49) |
Presne takú robíme aj my...Juuj, už sa neviem dočkať, ešte týždeň a varím... šťastné a veselé... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (13.12.2012, 22:20) |
Ja už v pondelok,máme v utorok koncoročnú a tá moja vedie tretí rok po sebe-vraj ako naj,takže ďalšia predpremiera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (13.12.2012, 5:48) |
výborná,ale to nechám na tvoje posúdenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka L. (Rea666) ID 132298 (11.1.2012, 19:55) |
Vyborna Melanka najlepsi recept aky som vyskusala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 16.10.2012, 8:31) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (upravené 30.12.2010, 21:56) |
Nepotrebujem ani foto Mel, aby som vedela, že je to tá najlepšia vianočná kapustnica - u nás jej hovoríme jucha a varí sa skoro tak isto, s malým rozdielom, ktorý nestojí za reč. Ingrediencie sú presne tie isté, až na mäsnú hurku, ktorá tam ide tiež, ale odkedy nerobíme zabíjačky, tak je jucha bez nej. Zaujímalo by ma, či v okolí B.B. sa tento tzv. mäseník robieva.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (4.1.2011, 20:00) |
Zelka,takú nepoznám,ale čo dom,to recept a nepochybujem,že výborný. Prajem Ti a celej Tvojej rodinke všetko dobré v 2011.roku,zdravie,šťastie,pohodu a tiež veľa veľa splnených snov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (10.1.2011, 14:20) |
Áno a čo región, to iný recept - mäseník je vynikajúca špecialita toho nášho, tak ako guľky, mňamky mňam v novom roku ti prajem to isté  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka B. (badka-b1) ID 97221 (17.12.2010, 11:52) |
táto vyzerá velmi lákavo,určite varím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (20.12.2010, 22:22) |
Som zvedavá,čo na ňu povieš,Janka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |