. .. .. .. .. .. .
. .

Keď vločky nesnežia ....... - RECEPT 35220

Želka G. (dzaja26) ID 80145
.
mimibazar.sk/dzaja26
Oblasť: Revúca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.2.2009
Naposledy: 12.12.2021 21:14
Aktualizácia: 27.1.2015 19:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 55
RODINNÉ FOTOGRAFIE 84
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 29
NÁVODY 3

CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Keď vločky nesnežia .......


[ recept č. 35220 zo dňa  ]


Keď vločky nesnežia .......


POTREBNÉ PRÍSADY

Tieto ovsené hrudky nie sú síce cukrovinka, ale..........nevedela som, kde ich zaradiť................... SUROVINY / asi na 40 kúskov / : ako odmerku použijeme hrnček s objemom 3 dl ******* 150 g zmäknutej Hery***0,5 hrnčeka hnedého alebo obyč.kryštál. cukru***1 vanilkový cukor***2 - 3 vajcia***1 ČL sódy bikarbóny***1 ČL škorice / nemusí byť / ***štipka soli***1,5 hrnčeka hrubej múky, z ktorej časť nahradíme kokosom napr. polovicu i viac, ale nemusíme ***3 hrnčeky ovsených vločiek, najlepšie sú tie, čo stáli 16 sk zabudla som názov a u nás ich už nevidieť - boli v takom dlhšom úzkom priesvitnom sáčku a rôzne ochutené napr. čokoládové a ovocné - tak som ich rôzne kombinovala, tu som použila lidlácke kilové balenie, nepáči sa mi však-sú suché****1 hrnček hrozienok alebo sušeného ovocia.....2 -3 PL jablkovej vlákniny / priesvitný sáčok s hnedým práškom v BIO potravinách alebo bielo-zelená krabica s názvom jablkový pektínový prášok - je to dobré pre tých, čo majú problém s dráždivým črevom a celkove na urýchlenie trávenia/ **** sekaná čokoláda-horká alebo študentská pečať *********Rozšľaháme Heru s cukrom a postupne pridávame ostatné prísady, dobre to spolu premiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 10 min odstáť. Medzi tým si zohrejeme rúru na 180 - 200 °C *** plech vystelieme papierom a ukladáme kôpky pomocou lyžičiek - vytvoria sa kostrbaté kôpky alebo pomocou mokrých rúk vytvoríme hladšie kôpky, cesto je mierne rozsýpacie a to je správne. Cesto pečením naberie objem. *****Pečieme cca 15 minút. *****Po upečení ich môžeme ozdobiť bielou, či tmavou čoko alebo polovicu koláčika namočiť do čoko********** Zdroj: Nový čas pre ženy z roku 2004 a odvtedy ich pečiem stále v inej variante ****** môžte pridať citrónovú, pomarančovú kôru- aj kandizovanú, kandiz. ovocie ******podľa toho, ktorá prísada v nich bude prevládať, takú chuť docielite*********Dobrú chuť! Zabudla som : ja ich pečiem z dvoch dávok a do tej druhej dávam kypriaci prášok, čiže je v nich aj sóda aj kypriaci. Vlákninu nemusíte pridávať alebo jej môžete dať aj viac ako som uviedla, potom bude mať cesto kyselkavú príchuť.

POSTUP PRÍPRAVY

***
<< KRÉMEŠ s pravou krémešovou plnkou | Keď vločky nesnežia ....... | Narodeninová pre moju maminu >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2010, 15:22)
kolegyne si už brali receptík, lebo sa im veľmi pozdávajú
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.12.2010, 10:24)
uložené, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.12.2010, 12:09)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.12.2010, 20:21)
Želka môžu byť výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.12.2010, 20:23)
,-) ty si už stihla napísať....no môj starší syn by ich jedol stálem lebo chutia stále inak ....a vďaka (L) (L) (andel)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu