Želka G. (dzaja26) ID 80145 |
 |
mimibazar.sk/dzaja26 |
Oblasť: Revúca |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 2.2.2009 |
Naposledy: 12.12.2021 21:14 |
Aktualizácia: 27.1.2015 19:40 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Keď vločky nesnežia .......
[ recept č. 35220 zo dňa 7.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tieto ovsené hrudky nie sú síce cukrovinka, ale..........nevedela som, kde ich zaradiť................... SUROVINY / asi na 40 kúskov / : ako odmerku použijeme hrnček s objemom 3 dl ******* 150 g zmäknutej Hery***0,5 hrnčeka hnedého alebo obyč.kryštál. cukru***1 vanilkový cukor***2 - 3 vajcia***1 ČL sódy bikarbóny***1 ČL škorice / nemusí byť / ***štipka soli***1,5 hrnčeka hrubej múky, z ktorej časť nahradíme kokosom napr. polovicu i viac, ale nemusíme ***3 hrnčeky ovsených vločiek, najlepšie sú tie, čo stáli 16 sk zabudla som názov a u nás ich už nevidieť - boli v takom dlhšom úzkom priesvitnom sáčku a rôzne ochutené napr. čokoládové a ovocné - tak som ich rôzne kombinovala, tu som použila lidlácke kilové balenie, nepáči sa mi však-sú suché****1 hrnček hrozienok alebo sušeného ovocia.....2 -3 PL jablkovej vlákniny / priesvitný sáčok s hnedým práškom v BIO potravinách alebo bielo-zelená krabica s názvom jablkový pektínový prášok - je to dobré pre tých, čo majú problém s dráždivým črevom a celkove na urýchlenie trávenia/ **** sekaná čokoláda-horká alebo študentská pečať *********Rozšľaháme Heru s cukrom a postupne pridávame ostatné prísady, dobre to spolu premiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 10 min odstáť. Medzi tým si zohrejeme rúru na 180 - 200 °C *** plech vystelieme papierom a ukladáme kôpky pomocou lyžičiek - vytvoria sa kostrbaté kôpky alebo pomocou mokrých rúk vytvoríme hladšie kôpky, cesto je mierne rozsýpacie a to je správne. Cesto pečením naberie objem. *****Pečieme cca 15 minút. *****Po upečení ich môžeme ozdobiť bielou, či tmavou čoko alebo polovicu koláčika namočiť do čoko********** Zdroj: Nový čas pre ženy z roku 2004 a odvtedy ich pečiem stále v inej variante ****** môžte pridať citrónovú, pomarančovú kôru- aj kandizovanú, kandiz. ovocie ******podľa toho, ktorá prísada v nich bude prevládať, takú chuť docielite*********Dobrú chuť! Zabudla som : ja ich pečiem z dvoch dávok a do tej druhej dávam kypriaci prášok, čiže je v nich aj sóda aj kypriaci. Vlákninu nemusíte pridávať alebo jej môžete dať aj viac ako som uviedla, potom bude mať cesto kyselkavú príchuť.
POSTUP PRÍPRAVY
*** |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2010, 15:22) |
kolegyne si už brali receptík, lebo sa im veľmi pozdávajú |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.12.2010, 10:24) |
uložené, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.12.2010, 20:21) |
Želka môžu byť výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.12.2010, 20:23) |
ty si už stihla napísať....no môj starší syn by ich jedol stálem lebo chutia stále inak ....a vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |