. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

KRÉMEŠ s pravou krémešovou plnkou - RECEPT 35199

Želka G. (dzaja26) ID 80145
.
mimibazar.sk/dzaja26
Oblasť: Revúca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.2.2009
Naposledy: 12.12.2021 21:14
Aktualizácia: 27.1.2015 19:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 55
RODINNÉ FOTOGRAFIE 84
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 29
NÁVODY 3

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


KRÉMEŠ s pravou krémešovou plnkou


[ recept č. 35199 zo dňa  ]


KRÉMEŠ s pravou krémešovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto použite akékoľvek chcete. ***Ja som tentoraz spravila rýchle domáce od starej cukrárky z Gemera. ***** Do pravej krémešovej plnky sa nedáva vôbec maslo ani žiaden tuk!! S maslovou plnkou sú to rôzne krémešové obmeny, výnimkou je medový krémeš tam maslo patrí/.*****Ponúkam vám naozaj výbornú plnku, aká sa používa u nás na Gemeri. Samozrejme, každá gazdinka dáva iný pomer mlieka, pudingu, cukru atď. Nám sa osvedčil tento recept.** ****************************************************************************** CESTO: 0,5 kg hladkej múky***500 g Hera***9 PL kyslého mlieka-napr.acidko Sabi plnotučné***štipka soli******** zo surovín vypracujeme cesto a necháme odstáť 12 hodín, najlepšie cez noc. Na prípravu krémeša na veľkom plechu, je potrebné dávku zdvojnásobiť. Pečieme na obrátenom plechu obliatom studenou vodou alebo na pečiacom papieri pri teplote 210 - 220°C cca 15 - 20 min záleží od rúry. Vidličkou popichám len spodný plát, vrchný je krásny, keď je takto nafúknutý. Upečené cesto sa krásne oddelí od plechu.Keď si netrúfate, upečte ho na papieri.Podoberieme ho dlhým cukrárskym nožom a až letné zošuchneme z plechu, horúce by sa nám polámalo, je veľmi krehučké. ******************* Môžeme ho použiť aj na šatôčky a rožky s náplňami. Vrchný krémešový plát pokrájame na štvorce a naukladáme na plnku. ************************************* Je to veľmi starý recept od cukrárky Marinény z Muráňa. ***************** PLNKA: 1 liter mlieka*** 150 - 200 g cukru*** 1 vanilkový cukor*******5 - 6 vajec***1 balenie vanilkového pudingu Oetker alebo zlatý klas*** 4 - 5 PL polohrubej múky**********Z mlieka, vanilky, polovice cukru, múky, žĺtok a pudingu uvaríme kašu. Ešte do horúcej, ale nie hneď po stiahnutí z ohňa, počkáme cca 5 - 10 min zľahúčka a postupne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov, št.soli a zvyšnej polovice cukru. Sneh sa trochu zrazí, aby po vychladnutí krém nezostal riedky, čiže tak to má byť. Plnka je ľahká a natrasená, sú v nej akoby bublinky. ************ Ja zvyknem robiť plnku z 1,5 litra mlieka a samozrejme k tomu prispôsobím ostatné prísady. ******** Odfotený krémeš je pokrájaný ešte teplý, preto rez nie je hladký, hoci v tomto prípade ani úplne nebude, pretože plnka nestuhne "na glej" . *****Ešte taký tip: ak chcete mať peknú žltú plnku a žĺtka z vajíčok sú bledé / a to platí aj v prípade, keď pečiete piškótu/ pridajte na koniec čajovej lyžičky kurkumu, nemajte strach, kurkuma nijako plnku ani piškótu neochutí / ************* ********* Najlepšie je večer upiecť a konzumovať ho na druhý deň - je taký pekný celistvý a cesto sa nedrobí. Dobrú chuť prajem!

POSTUP PRÍPRAVY

***
<< Plnka do kornútkov z oplátky | KRÉMEŠ s pravou krémešovou plnkou | Keď vločky nesnežia ....... >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Barbora K. (barborka k) ID 76396, mimibazar.sk/barborkak (26.2.2011, 15:23)
ja len chcem podotknut, ze asi sa do plnky maju vmiesat tie zltka, vsak? nikde to nepisete, ale asi hej, ze? ja vzdy ked to vmiesavam - nikdy nie do celkom studeneho, tak sa mi vzdy to zltko asi uvari ci co ,-) ostane v hrckach...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (17.3.2011, 13:33)
Nie, nie ......žĺtky sa uvaria v mlieku - keď varím kašu, dám ich ešte do studeného mlieka ... :-) a do hotovej plnky pridám sneh z bielkov, teraz som
dala do príliš horúcej - preto mám viditeľné hrčky :-$ ale ony tam trochu budú i keď sa to dá teplého krému - také malinké, to nevadííííííí (L) (L) (L) (F)

juuj, sorry Barborka, teraz som si všimla, že som to fakt nenapísala
do receptu - ďakujeem za upozornenie ........ a nie je to náhodou tá
Barborka ......na ktorú si myslím, že je ??
NEVYKAŤ, prosím
ODPOVEDAŤnahlásiť
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (17.3.2011, 13:37)
ahooooj stratená (pusa)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (17.3.2011, 13:40)
chi - chi, ahoj, som ti písla maila práve (pusa)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (8.12.2010, 10:46)
už som na tento receptík čakala moja.... takže ukladám (pusa) (pusa)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.12.2010, 12:07)
(pusa) (pusa) (pusa) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (8.12.2010, 10:29)
receptík mám už uložený (Y) ... len jedna technická otázka ... nechápem to "Pečieme na obrátenom plechu vyliatom studenou vodou" ,-) ... nedá sa to nejako polopatisticky vysvetliť? (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.12.2010, 12:05)
,-) aha, to som presne odpísala zo starého receptu tak ako bolo .....takže
obrátený plech je otočený tou spodnou stranou hore a iba ho strčím pod studenú vodu, oblejem a hotovo ...dám cesto a pečiem, ale pozor je veeľmi
krehké, ono by sa malo po upečení samo oddeliť od plechu, no niekedy treba trochu nožom podobrať.
(L) (L) (L)
a myslím, že sa dá aj na papieri piecť kľudne, lebo taštičky som robila tak....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.12.2010, 10:27)
zaujímavé s takýmto cestom nepoznám, ukladám (L) (jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.12.2010, 12:07)
(L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.12.2010, 20:22)
zaujímavý krémešík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (upravené 7.12.2010, 21:11)
je veeľmi dobrý aj keď na foto to možno tak nevyzerá..... tu, u nás, je to už starý osvedčený receptoš (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu