Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
"Š.s.Š." - Špagety so špenátom
[ recept č. 350 zo dňa 30.8.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
balíček špagiet * mrazený špenát * kyslá smotana * 3-4 vajíčka * olej na dno pekáča * soľ * korenie *
POSTUP PRÍPRAVY
Nakoľko je špenát prevažujúcim jedlom v živote našej dcérky (ak sa jedna zjedená kojenecká lyžička špenátu tak dá nazvať) tak veľmi rada varím jedlá, kde by špenát bol prvoradou surovinou. Používam mrazený, čerstvý je v našich obchodoch brutálne podpultový tovar za bony a sused Oto, ba ani sused Janko špenát nepestujú, fňuk fňuk. Manžel dnes chodil okolo kuchyne kilometrovým oblúkom a tváril sa strašne nešťastne, s obrovskou krivdou, zúfalo a beznádejne, na pokraji svojich psychických síl, vyzeral ako hodinu pred popravou, každú chvíľu som ho chcela resuscitovať. Dnes si však dal povedať, len neviem s presnosťou určiť, či preto, že nejedol celú noc :-)) až do obeda a bol hladný, alebo mu tak chutilo... Za normálnych okolností by sa to nestalo, a dnes hádzal do seba špenát a svojim prázdnym skleneným neprítomným pohľadom, aký mávajú nafetovaní jedinci, zjedol skoro aj pekáč. Musela som ho zachrániť. Ná jakoš ináč, samozrejme že PEKÁČ.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Milé mamičky, postup je veľmi jednoduchý, za podmienky, že Vám neprihorí špenát a nerozvaríte cestoviny a nezhorí Vám celé jedlo v rúre. Takže prvému bodu prislúcha, že v troške mlieka uvaríte špenát, osoľte ho, okoreňte, omajoránkujte a hlavne nezjedzte, budeme ho k výslednému produktu ešte potrebovať. |
![]() |
2. V hrnci uvarte cestoviny do štádia al dente - aby boli uvarené, ale tvrdé. |
![]() |
3. Na dno pekáčika dajte troška olivového oleja. |
![]() |
4. Do uvareného nezjedeného špenátu kydnite celú kyslú smotanu a zamiešajte. |
![]() |
5. Do pekáča dajte scedené špagety, prelejte špenátom s kyslou smotanou, premiešajte a na rad idú slepačie varlatá. |
![]() |
6. V zelenom čučpajze urobte tri jamôčky podľa počtu vajíčok a vložte ich tam - POZOR! treba ich zbaviť škrupiny, Veľká noc je už za nami. Môžete ich nechať aj v celom stave, alebo ich premiešajte, ako to uvidíte na nasledujúcej fotke. |
![]() |
7. Toto je nasledujúca fotka z predchádzajúceho bodu. |
![]() |
8. Zapečte v rúre. Špenát som piekla asi 30 minút a čelila som nepochopiteľným pohľadom môjho zákonitého, ktorý ohŕňal nosom a ľavým kútikom úst, len čo prešiel okolo kuchyne.... Ale napokon mu chutilo... A Laurinka zjedla jednu špagetku, na ktorej bolo po celej dĺžke prilepených asi 15 gramov špenátiku...- a krstný jej pri tejto príležitosti vymyslel prezývku "Špagetka". |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzana L. (zuzanabed) ID 4955, mimibazar.sk/zuzanabed (29.5.2007, 15:37) |
Ďalšie výborné a rýchle jedlo od Marcelky. Veľmi nám špagety chutili.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana D. (Janka+4) ID 189 (12.9.2006, 7:14) |
Včera sme si tieto špagety uvarili na večeru a všetkým nám moc chutilo , ja s mužom sme si k nim otvorili vínko .Vyzerá to teda tak, že každý týždeň varíme 1 recept od Marcelky Ďakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (6.9.2006, 15:24) |
ludia dnes som varila celkom mi to slo,len tu smotanu som nahradila bielym jogurtom s 0.1percent tuku spagetky bezvajecne toje moj tip pre stihlu liniu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (6.9.2006, 18:52) |
Cica-mica, nezabudni na heslo "NEŽER"! A mrazený špenát si dúfam nahradila špenátovými listami....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (5.9.2006, 15:21) |
mackamozem dat namiesto tej smotany biely jogurt ???? nevyskusas to ty najprv,aby som vedela ci sa to da jest  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (5.9.2006, 15:10) |
marcelka, prave to zapekam Sice som kupila spenatove listy, ale hadam to nezmeni chut :P som zvedava teda ako mi to nezhori :D |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (6.9.2006, 18:51) |
Ivka, ako sa Ti to podarilo so špenátovými listami? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kerstin J. (kristuschka) ID 1772 (4.9.2006, 11:31) |
Tak toto mame dnes na obed. Trochu som to "vylepsila" cesnakom a slaninkou, to aby som zdvojnasobila pocet kalorii kazdej porcii No a uz som aj "kostovala", je to super Dakujem za recept!!!! Kerstin |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ivana D. (maab1) ID 3149, mimibazar.sk/maab1 (30.8.2006, 22:59) |
AKA šNICLA?TO BUDU čUMIET KED TAM žIADNA NEBUDE.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 23:13) |
Ivka, tak vysmažte nejakú handru alebo špongiu, ani si chlapci nevšimnú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ivana D. (maab1) ID 3149, mimibazar.sk/maab1 (30.8.2006, 21:43) |
špenat milujem -asi to zajtra uvarim murarom na stavbu-čo vy nato?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 21:47) |
Ivka, keď pod to zapečiete dve kilá bravčových mastných rezňov (na upresnenie: jedna šnicla veľká asi ako tanier) , tak kľudne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (30.8.2006, 21:44) |
Ahoj Ivka, murarom na stavbu,tak neviem ako dopadne stavba,ale im dobre mäsko treba dat...Deni  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |