. .. .. .. .. .. .
. .

Sacher torta z časopisu Apetit - RECEPT 34530

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 12366 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Sacher torta z časopisu Apetit


[ recept č. 34530 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

130 g kvalitnej horkej cokolady, 135 g masla, 150 g praškový cukor 6 vajec 1 lyžička vanilkového extraktu 110 g kryštálový cukor 125 g polohrubá múka maslo+hruba muka na vymastenie a vysypanie formy 300 g ribezlová marmeláda (ja som davala marhuľovú) 2 lyžice rumu Poleva: 160 g kvalitnej horkej cokolady 200 g krupicový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Cokoladu polameme a roztopíme nad parou

Maslo + cukor vymiesame a postupne pridavame žltka + vanilkový extrat, nakoniec vmiešame čokoladu a zľahka premiešame.

Bielka s kryštalovým sukrom vyšlahame a primiesame do masy masla, cukor, čokolada.

Polohrubu muku vmiesame nakoniec.

Formu vymastime a vysypeme hrubou mukou, vlejeme cesto a dame piecť 180 stupnov pri teplovzdušnej rure ( pri kl. rure 200 stupnov) 15 minut apotom znizime teplotu o 20 stupnov a pecieme 4O minut.

Po upečení nechame vychladnuť (najlepsie cez noc) . Korpus rozkorojime a dame marmeladovu glazuru- pomazanku.

marmeladova glazura: marmeladu zmiesame s rumom privedieme do varu a varime cca 3 minuty. Este teplu ju prepasirujeme na korpus, zarovname a dame drhu polku korpusu a namažeme aj vrch korpusu (ja som aj steny torty).

Poleva:
Cokoladu stopime nad parou , cukor rozpustime v 125 ml vody = 5 minut nechame variť. Potom zmiesame s čokoladou a vylejeme na korpus.

Nakoniec dame cokoladovu polevu a nechame stuhnut v chladnicke.
<< Kokosový pohár | Sacher torta z časopisu Apetit | Barbie torticka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (20.11.2010, 15:29)
(Y)sacherka je mnam mnam no myslim si že marhulova marmeláda je originál ja inú nedávam (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (R&A&S) ID 12366, mimibazar.sk/ras (20.11.2010, 16:35)
dakujem ja som ju teraz dokoncila ,-).. (cinky) ju zboznuje :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu