Anna L. (anka29) ID 111855 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Chutné pečené kuriatko na "pivovej" flaši - chutí ako grilované
[ recept č. 34402 zo dňa 17.11.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Potrebujeme: 1 kuriatko, olej, vodu,...na marinádu: 1 ML grilovacie korenie, 1 ML korenie na pečené kura, 1 ML vegeta , trocha mčk, cca 1 až 2 dcl oleja...a samozrejme pivovú
POSTUP PRÍPRAVY
Tento receptík je veľmi jednoduchý, rýchly a nenáročný na prípravu, ktorý som odkúkala od braška, lebo to kuriatko mi u neho neskutočne chutilo. Takže kuriatko umyjeme, osušíme, potrieme marinádou. Pripravíme si čistú pivovú fľašu do ktorej vlejeme asi 1,5 dcl oleja / ja to robím od oka, dávam také 2 cm oleja od dna fľaše/. Kuriatko pekne nasadíme do fľaše, položíme fľašu do pekáča do ktorého dolejeme 2 dcl vody /priebežne počas pečenia dolievame/, a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. pečieme asi tak 1 hodinku do chrumkava či zlatista. Pre tých čo sú nedočkavý môžu použiť na záver funkciu gril ale není to potrebné.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...potrebné prísady..takže kuriatko, plech s vodou, pripravená marináda a samozrejme to najdôležitejšie pivová flaša /samozrejme očistená od samolepy a bez pivka xixixi/ |
![]() |
-...kuriatko nasadíme na pivovú flašu do ktorej sme naliali olej asi 2 cm od jej dna, pekne uložíme potrieme marinádou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. /ja som nechtiac odrezela viac kôže na krku, tej rýchlosti - treba nechať viac aby pekne držalo na vrchu flaši ale na jeho chuti to neubralo/ |
![]() |
...takto pripravené kuriatko upečieme do chrumkavo-zlatista...na záver ja ešte potieram troškou roztopeného masla kto má rád, môže si do necho pretlačiť aj cesnačik...takže brú chuť prajem |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (25.1.2011, 13:33) |
vyzera vyborne .....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (27.1.2011, 12:25) |
ďakujem Evi, aj tak chutnááá zaručene  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.11.2010, 19:59) |
známa raz takto robila kačicu a vravela, že bola výborná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (18.11.2010, 20:48) |
takto som kačicu ešte neskúšaqla, ale možno vďaka tvojmu typu vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.11.2010, 21:55) |
no ja odpadnem.... to je dobre.... a ta flasa nemoze prasknut? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (18.11.2010, 10:25) |
Veronika, moja reakcia bola tiež po prvýkrát taká istá, kým som sa sama nepresvedčila ....a fľaša nepraskne lebo vo vnútri je olej ktorý jednak zjemnuje chuť kuriatka a rozpúšťa sa a ešte v pekáči kde sme dávame jasné sklenenú fľašu lejeme cca 2 dcl vody ktorá tú horúčavu aj zjemňuje...počas pečenia som asi ešte raz doliala 2 dcl vody... netreba sa báť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (17.11.2010, 21:43) |
receptik ukladam a co naskor vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (18.11.2010, 10:25) |
Ivka teším sa a verím, že vám kuriatko bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (17.11.2010, 21:18) |
kým sme nemali v rúre gril, aj ja som takto zvykla piecť, ale na obrátenej kompótovej 7dcl fľaši a  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (17.11.2010, 21:23) |
Ivanka, ja síce na rúre mám aj funkcie grilu aj gril s ventilátorom, ale toto kuriatko pečiem presne podľa bráškových pokynom a nikdy to nesklamalo, tak radšej nešpekulujem s grilom xixixi...ako sa vraví fľaša ako fľaša hlavne nech nám chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa M. (geena) ID 144758 (17.11.2010, 21:12) |
toto je skvele len moja truba je starsia ako ja a vsetko, co nie je zaalobalovane zhori na uhol za normalny cas pecenia. ale recept si odkladam inac, u nas chceme iba prsia :DDD |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (17.11.2010, 21:27) |
Deniska, verím, že ti tento spôsob pečenia zachutí aj tvojej rodinke, a kuriatko sa nespáli ...my na kuriatku sa vieme "pobiť" ako prvé na krídielkach, stehienkách a prsíčka až na úplny zaver...takže skludom by ste môhli dôjsť na obedík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.11.2010, 21:06) |
krásne kuriatko Anka - ja nejak nezvyknem piecť takto v celosti, lebo nik nechce jesť tie kuracie prsia a potom musím s nimi špukulovať ako ich znesiem zo sveta - škoda, že sa na tej fľaške nedajú upiecť samostatne iba stehná dala by som si - vyzerá úúúžasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (17.11.2010, 21:30) |
ˇdakujem Maťka, je to taký veľmi jednoduchý receptík ale hlavne veľmi chutný ...u nás je to presne také ako u teba, v celku som kuriatko piekla po veľmi dlhej dobe asi pol roku /my sme hlavne na krídelka a stehienka/...a čuduj sa svete aj ja so musela pršíčka kamuflovať do rizota či do šalátikov .. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (17.11.2010, 20:57) |
chcela by som sa spytat pouzila si ake pecenie zhora zdola a plus ventilator alebo len zhora zdola pecenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (17.11.2010, 21:20) |
Deni, presne tak ako vravíš na začiatku som dala klasické pečenie zhora a zdola, ale posledných 10 minút som dala už ventilátor, lebo hladoši sa už ozývali,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |