Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Ako upiecť macarons
[ recept č. 34363 zo dňa 16.11.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
http://www.food4fun.sk/stranky/august2010.html (druhý článok zhora)
POSTUP PRÍPRAVY
Maťka (mauka) upiekla nádherne macarons. Mne podobne ako jej tiež nedali dlho spávať, rovnako ako Maťka aj ja ich považujem za najfotogenickejšie cukrovinky. Po prvom neúspešnom pokuse som začala na nete hľadať univerzálny a najmä fungujúci postup. Našla som super články, preložila som si ich, podrobne spísala do zošita a náležite pripravená som sa pustila do ich prípravy. Ak teda chcete vyskúšať upiecť macarons, možno vám pomôže nasledujúci článok s podrobným postupom: http://www.food4fun.sk/stranky/august2010.html (druhý článok zhora) Snažila som sa ho spracovať čo najpodrobnejšie, s upozorneniami na prípadne úskalia pri ich príprave. Ak však dodržíte základné pravidlá, macarons sa vám určite podaria ,)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
lemon curd macarons |
![]() |
lemon curd macarons |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
 | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (13.7.2012, 18:18) |
toto zboznujem, ale urcite sa mi to nevydari!!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia D. (Silvia0) ID 17330 (5.12.2010, 13:26) |
Andrejka, dakujem za receptik, vdaka ktoremu som sa na ne konecne odhodlala http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=760301 skusala som ich robit zo zamrazenych bielkov, nie su dokonale ale chutia uzasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (8.12.2010, 0:59) |
Silvinka, prave som kukla fotos!! su nadherne, krasne sa ti podarili! chcem sa opytat - s akou farbou si farbila a aku plnku si robila??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Silvia D. (Silvia0) ID 17330 (8.12.2010, 20:10) |
Dakujem Andrejka, ale je este co zlepsovat Farbila som gelovou farbou Wilton, plnku som robila malinovy puding + maslo, boli super, ale tie co dlhsie stali dost od tej plnky navlhli, asi mala byt viac maslova ako pudingova?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (9.12.2010, 2:33) |
Juj, tie gelovky si musim konecne objednat, snad to stihnem do Vianoc Hmmm, neviem...ale asi ako pises, viac masla ako pudingu...maslovejsi krem v chladnicke lepsie stuhne, by nemal potom robit sarapatu Co som pozerala na zahranicnych strankach, tak oni vacsinou plnia hustymi maslovymi kremami, alebo len kvalitnych dzemom a kremom z cokolady (cokolada + slahackova smotana -= parizsky krem... ci uz z bielej alebo tmavej cokolady.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Silvia D. (Silvia0) ID 17330 (12.12.2010, 21:55) |
Andrejka odporucam tie gelovky su velmi fajn a vydrzia velmi dlho, lebo staci len malicke mnozstvo na zafarbenie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (13.12.2010, 1:09) |
viem viem, prave preto si ich musim objednat. Este sa chcem opytat, aku zarucnu dobu maju? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (1.12.2010, 0:04) |
Andrejka,mám v chladničke pár bielkov a rozmýšľam ,čo s nimi.žeby macarons Môžem bielka nechať aj dlhšie v chladničke?Ja by som to tak k Vianociam .Po upečení vydržia koľko asi?Nezvlhnú? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (8.12.2010, 1:04) |
Sylvinka, prepac ze az teraz, nevsimla som si skor odkaz. Ja by sm bielka dlhsie ako tyzden nenechavala, i ked som citala, ze v uzavretej nadobe vydrzia aj 14 dni. Ale este som to neskusala. Ja sa chystam piect macarons pred vianocami, vtedy sa pecie linecke a nejaky ten bielok sa mi urcite zvysi A co sa tyka poslednej otazky - macarons musia byt vlhke! teda, musia byt vlhke vo vnutri hned po upeceni...preto sa nesmu piect prilis dlho, aby nevyschli uplne. Keby vyschli, uz to nie su macarons ale nase pusinky, resp. beze. PReto je velmi dolezite vysthnut ten spravny moment na vytiahnutie z rury. Macarons sa maju naplnit a odlozit do chladnicky na jeden den a potom konzumovat... a najlepsie su vraj az o 5 dni aspon tolko som sa docitala na nete. U nas tolko nevydrzali, takze ti neviem povedat. Ja cih budem piect asi nejake 3-4 dni pred vianocami, resp. jednu davku aj skor, kedze ich chcem darovat zopar dobrym znamym ako jedly darcek  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (24.11.2010, 23:32) |
Kto by chcel skúsiť upiecť macarons doma, mam skvelý tip - v Lidli majú teraz krásne bielené mleté mandle za tusim 1,60 € (200 g balenie), mandle su v nom krasne najemno pomlete...staci ich podla mna este raz-dvakrat premliet v robote a budu pripravene na pecenie Vyjde to lacnejsie ako mliet lupienky, resp. babrat sa doma s blansirovanim celych mandli, lupanim a mletim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
sona z. (szemanova) ID 42393 (18.11.2010, 11:01) |
ahoj posli mi recept na macarons dakujem sona |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (18.11.2010, 14:13) |
recept na macarons je na tom www linku uvedenom vyssie..treba si narolovat druhy clanok s nazvom Cukrarska vyzva c. 3: Macarons. Tam je aj recept. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
sona z. (szemanova) ID 42393 (18.11.2010, 11:01) |
ahoj posli mi recept na macarons dakujem sona |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
sona z. (szemanova) ID 42393 (18.11.2010, 11:00) |
ahoj posli mi recept na macarons dakujem sona |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.11.2010, 17:17) |
máš ich na jedničku a vďaka aj za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (17.11.2010, 14:24) |
no teda paradne makronky! naozaj uplne ukazkove! a strasne mi pacili aj tvoje recepty na sorbety. ja milujem mangovy sorbet, ale nepredavaju ho u nas, tak sa asi niekedy nastvem a vyrobim si ho doma sama!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (18.11.2010, 0:00) |
Anetka, uz som raz robila aj mangovy sorbet ale ja mango na rozdiel od teba velmi nemusim. No ale dnes sme boli s muzom na obed v jednej uzasnej spanielskej restauracii, dala som si katalansky krem, ktory podavali s karamelizovanymi hruskami a s domacim limetovym sorbetom a ten ti normalne ze spieval taky bol neskutocny, som sa ho nevedela nabazit, total dokonaly! yum  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (18.11.2010, 14:47) |
aj ja zavidiim samozrejme v dobrom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (18.11.2010, 11:17) |
jezis mnam zavidim |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (lexis79) ID 25986 (17.11.2010, 12:49) |
úžasné, nádherné, úplne dokonalé. Gratulujem, sú úplne ako z francúzskej cukrárne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (16.11.2010, 22:33) |
Nádhera Klobúk dolu Si šikulka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (16.11.2010, 21:54) |
Andrejka, sú nádherné, prečítala som si podrobne všetko, no neviem, či sa do nich niekedy pustím, si šikulka!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (16.11.2010, 22:02) |
Darinka, dakujem velmi pekne inak, treba to skusit, ono to vyzera komplikovane, ale pokial sa clovek na to nalezite pripravi a ide do toho tak zisti, ze je to celkom hracka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (16.11.2010, 22:08) |
Ale opísala som si jeden recept, ktorý ma tam zaujal a to perníkové kocky, určite vyskúšam a máš nádhernú kuchyňu!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (16.11.2010, 22:27) |
Tie vianocne? tie su vyborne, chystam sa na ne aj tento rok a dakujem, svoju kuchynu zboznujem, je to take moje kralovstvo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (16.11.2010, 20:28) |
Andrejka, nádherné kochám sa, ďakujem Ti za rozšírenie obzoru mojich vedomostí ... a aspoň touto cestou - krásny blog, skvelé recepty... fakt, množstvo inšpiráciííí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (16.11.2010, 21:39) |
matka, dakujem!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marcela z. (kubelesko) ID 112862 (16.11.2010, 19:45) |
tento receptík je v novom Varíme-pečieme na Vianoce.Vydáva to Nový čas a sú tam vo viacerých farbách  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (16.11.2010, 21:40) |
to fakt? no musim kuknut, nech vidim aky recept uverejnili,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (17.11.2010, 22:00) |
...no kúpila som a kukla a veru neviem či by som si vedela poradiť myslím že Andrejka s Maťkou vychytali všetky muchy, čo v tom recepte z časopisu chýba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (17.11.2010, 23:56) |
andrejka, aj ja som dnes kupila obalka veru nadherna, ale recept uz pomenej...kto by skusal piect podla toho strucneho receptu, urcite by nepochodil. Casopis len prebral recept z nejakeho zahranicneho zdroja, ale v redakcii ich urcite upiect neskusali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (16.11.2010, 19:51) |
aj ja som si ho dnes kúpila a presne to isté ma napadlo... a opakujú po mmb...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (16.11.2010, 19:33) |
krásne , bola som rozhodnutá nikdy ich nerobiť ale teraz už rozmýšľam, že by sa hodili nejaké veselé na Veľkú noc Andrejka, vy ste s Maťkou veľké šikovnice ale aj pokušiteľky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (16.11.2010, 21:40) |
irenka, dakujem a neboj sa, pokial sa dodrzia tie zakladne zasady, tak sa urcite podaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea o. (hillary) ID 61659 (16.11.2010, 17:41) |
Andrejka aj mňa by zaujímalo to čo Evku, tiež som macarons nejedla a veru neviem ako to vyzerá vo vnútri či sú duté, suché a ako sa to správa po naplnení. Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.11.2010, 17:36) |
Andrejka supeeer rovnako ako Martinka si vyčarila nádherné macarons normálne som sa na ne namotala aj ja teraz ma budú mátať aby som ich upiekla aj ja vďaka za tie články s návodmi. A ešte jedna otázočka ma trápi, keďže som ešte nikdy nejedla a iba ich obdivujem na nete a v časákoch - tie macarons sú chrumkavé alebo mäkkučké? resp. ak sú chrumkavé tak či nezmäknú po naplnení..?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (16.11.2010, 21:48) |
Evka, dakujem Matka to napisala presne. Spravne upecene macarons musia byt zvonku pevne, ale vo vnutri makkucne, akoby zuvackove, vlhke... preto ich treba z rury vytiahnut v ten spravny okamih..ak sa pecu prilis dlhu vysusia sa a chutia potom uz len ako beze pusinka... a to je uz zle...macarons musia byt vnutri vlhke. Na www.mytartelette.com, napr. tuto: http://www.mytartelette.com/2009/09/recipe-matcha-and-peach-pate-de-fruit.html, je vidno ako vyzeraju vo vnutri... kukni si archiv na tejto stranke, je tam viacero nadhernych macarons. jedne su krajsie ako druhe  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (16.11.2010, 18:09) |
Evka,ak mozem odpovedat za Andrejku..tak macarons su zvnutra makucke,a zvrchu chrumkave..a po naplneni som ziadnu zmenu nepostrehla i ked u nas sa zjedli do 5 hodin  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva K. (evekei) ID 31604 (16.11.2010, 18:13) |
Mati, ty si ale akčná žienka, vďaka ti za bleskovú radu tak do 5 hodín vravíš? vidím, že to je zase jedna veľká "ritilahosť" No čo, drahý si zase príde na svoje....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (16.11.2010, 15:24) |
Andrejka,no tie su uplne dokonale... krasne leskle,s hladkym povrchom no,sikulkaaaaaaaa snad aj mne sa take raz podaria na repete sa chystam uz tento vikend  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (16.11.2010, 21:54) |
matulik, dakujem si ma namotala, som myslela, ze to odlozim az na vianoce, ale asi tiez nejake vyskusam cez vikend. Na www.mytartelette.com je tolko nadhernych inspiracie, ze az!! inak, rozmyslam, ze skusim aj pistaciove, cize miesto mandli pouzijem pistacie a tym ziskaju prirodzene zelenu farbu no a dokonca sa pohravam myslienkou, ci by to nefungovalo aj s total najemno pomletym makom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (16.11.2010, 22:13) |
Andrejka,chi.. ale sme sa namotali,coo ano,ano..na tom blogu su prekrasne inspiracie,ja sa tam tiez chodim kochat a pocuj,kde kupujes nesolene pistacie?ja mam akosi problem zohnat ..no,tak si drzme palce navzajom s vikendovym vypekanim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (16.11.2010, 22:30) |
matka, nesolene pistacie, pekne olupane si kupujem v tescu, konecne ich zacala vyrabat ta firma elsa co robi vsetky mozne orechy a aj susene ovocie - su trosku drahe, 60 g stoji vyse 2 euro no, je to taka luxusna zalezitost, vyslovene na slavnostne pecenie nesolene pistacie som raz kupila aj v takom orieskovo/suseno ovocie obchode, ale boli zle olupane, potiahnute tou vnutornou tenkou supkou... a to by pri macarons vadilo... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (16.11.2010, 22:47) |
no super..moc dakujem za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (16.11.2010, 22:04) |
no, prave som si spomenula, ze cez vikend ich skusat nemozem...ani dalsi a ani dalsi dalsi zhorel mi totiz mixer (uz druhy tento rok), je v oprave a bohvie kedy bude  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (16.11.2010, 22:15) |
jooj no,ty si ina akcna kucharka kto by pri tebe vladal  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |