. .. .. .. .. .. .
. .

CELOZRNNÝ SEMIAČKOVÝ CHLEBÍK - RECEPT 33985

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 4.5.2024 19:14 včera
Aktualizácia: 4.5.2024 18:24 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


CELOZRNNÝ SEMIAČKOVÝ CHLEBÍK


[ recept č. 33985 zo dňa  ]


CELOZRNNÝ SEMIAČKOVÝ CHLEBÍK


POTREBNÉ PRÍSADY

100g pšeničných klíčkov, môžete´premiešať aj s otrubami, 100g pšeničných vločiek, 100 gramov vlašských orechov /tentokrát som dala mandle/, 50g slnečnicových semiačok, 50g tekvicových semiačok, 50 g sezamových semiačok, 50g ľanových, 250g pšeničného bulguru-alebo rozsekanej pšenice, 1ČL sóda bikarbóna, 1ČL morskej soli, 1 veľké vajíčko, 2PL medu, 500ml bieleho natur jogurtu /nie nízkotučného, ale poctivého /. Ingrediencie vyjdú na 900g bochník.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je starý nemecký recept,vytvára krásnu štruktúru svojim zložením.
Je vhodný len tak s maslom, medom, syrom a olivami, ale bo k šalátu.
Môžete použiť aj píniové oriešky, väčšie orechy akovlašské, mandle, buď nasekáte, alebo necháte vcelku, podľa chuti a nálady :-)) oriešky je dobré vopred opražiť.
Najlepšie je chlebík skonzumovať v ten deň, alebo na druhý.

A tu je postup:

Do veľkej misy dáme všetky sypké prísady a riadne premiešame.
Do druhej menšej dáme mokré a tiež premiešame, aby sa nám všetko spojili.
Potom oboje zmiešame, a necháme odstáť cca pol hodinky.
Po pol hodinke z cesta urobíme bochník, ktorý vložíme do vymastenej a vysypanej formy, alebo dáme na plech.

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Vložíme chlebík a pečieme 30 minút. Vyberieme a chlepík prekryjeme papierom na pečenie, a pečieme ďalších 25-30 minút.
Po tomto čase chlebík vyberieme, a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť !!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


toto sú prísady k chlebíku, ktoré som dnes použila, niekedy treba improvizovať....


sypké prísady vo veľkej mise riadne premiešame...


..do druhej misy dáme mokré prísady..


...premiešame....


...suché a mokré prísady dáme dokopy...


...riadne všetko premiešame, a necháme 30 minút odpočinúť....


..po tridsiatich minútach....


...do vymastenej a vysypanej formy vložíme vzniknutú masu....


...pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút...vyberieme...


...prekryjeme papierom na pečenie, a pečieme ďalej...


..hotovo ! Už iba vybrať z formy a nechať vychladnúť, aspoň trošku :-)))


...DOBRÚ CHUŤ !!!!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< TIRAMISU | CELOZRNNÝ SEMIAČKOVÝ CHLEBÍK | OSÚCH SO SMOTANOU >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.11.2010, 20:28)
hmmm, to je zaujímavý receptík Katka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.11.2010, 20:34)
Maťka, ďakujem (F) chlebík je vynikajúci, už z neho pomaly nie je :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu