končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) CELOZRNNÝ SEMIAČKOVÝ CHLEBÍK[ recept č. 33985 zo dňa 7.11.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 100g pšeničných klíčkov, môžete´premiešať aj s otrubami, 100g pšeničných vločiek, 100 gramov vlašských orechov /tentokrát som dala mandle/, 50g slnečnicových semiačok, 50g tekvicových semiačok, 50 g sezamových semiačok, 50g ľanových, 250g pšeničného bulguru-alebo rozsekanej pšenice, 1ČL sóda bikarbóna, 1ČL morskej soli, 1 veľké vajíčko, 2PL medu, 500ml bieleho natur jogurtu /nie nízkotučného, ale poctivého /. Ingrediencie vyjdú na 900g bochník. POSTUP PRÍPRAVY Toto je starý nemecký recept,vytvára krásnu štruktúru svojim zložením. Je vhodný len tak s maslom, medom, syrom a olivami, ale bo k šalátu. Môžete použiť aj píniové oriešky, väčšie orechy akovlašské, mandle, buď nasekáte, alebo necháte vcelku, podľa chuti a nálady :-)) oriešky je dobré vopred opražiť. Najlepšie je chlebík skonzumovať v ten deň, alebo na druhý. A tu je postup: Do veľkej misy dáme všetky sypké prísady a riadne premiešame. Do druhej menšej dáme mokré a tiež premiešame, aby sa nám všetko spojili. Potom oboje zmiešame, a necháme odstáť cca pol hodinky. Po pol hodinke z cesta urobíme bochník, ktorý vložíme do vymastenej a vysypanej formy, alebo dáme na plech. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Vložíme chlebík a pečieme 30 minút. Vyberieme a chlepík prekryjeme papierom na pečenie, a pečieme ďalších 25-30 minút. Po tomto čase chlebík vyberieme, a necháme vychladnúť. Dobrú chuť !!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.11.2010, 20:28) | |
hmmm, to je zaujímavý receptík Katka | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.11.2010, 20:34) | ||
Maťka, ďakujem chlebík je vynikajúci, už z neho pomaly nie je | ||
ODPOVEDAŤ |