Darina B. (danda3) ID 104195 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Rybacia nátierka môjho detstva
[ recept č. 33267 zo dňa 26.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 konzerva ryby v rajčiakovom pretlaku, 1/2 cibule, šťava z 1/2 citróna, cca 200g zemiakovej kaše (v pôvodnom recepte sú 2 varené zemiaky), soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Toto je prvá nátierka, ktorú som zvládla a bola som na to veľmi pyšná. Moja mamina robievala väčšinou vajíčkovú, a keďže bývala dlho v práci, pokúšala som sa robiť olovranty sama. Našla som poslednú konzervu rybičiek, potom aj recept v maminej kuchárskej knihe a mohla som sa realizovať. Najdlhšie bolo čakanie na uvarenie zemiakov, preto som si to dnes zjednodušila a použila zbytok zemiakového pyré.
Rybu aj s omáčkou dobre vymiešame, pridáme posekanú cibuľu, uvarené a prelisované zemiaky (zemiakovú kašu), podľa chuti soľ, korenie a citrónovú šťavu. Podávame s chlebíkom alebo pečivom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (28.10.2010, 22:49) |
Ahoj Darinka. Keď som chodila na ZDŠ, tak sme mali hodiny varenia. To už bolo veľmi dávno. Náš prvý recept boli nátierky / rybacia, vajíčková a tvarohová / Ale takúto so zemiakmi nepoznám. Určite vyskúšam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (3.11.2010, 22:23) |
Ahoj Zlatka, aj my sme mali varenie na škole, ale nič som sa tam nenaučila, bolo to o ničom, takže som sa realizovala doma. Budem rada, keď vyskúšaš.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (27.10.2010, 17:26) |
u nás nikdy zemiakové pyré nezostane ja neviem, stále mám pocit, že ho schválne urobím naviac a vždy sa zje - musí byť strašne dobrá tá pomazánka Darinka, sardinky v rajčinách mám eveľmi radi, ale obyčajne skončíme s nimi iba s tak - s maslovým chlebíkom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (3.11.2010, 22:22) |
Ďakujem, Marinka, u nás všeličo poostáva a potom vznikajú nové recepty ...sardinky v rajčinách som nejedla ani nepamätám, až tá mamina kniha mi ju pripomenula.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2010, 20:37) |
Jeeeeej, toto urcite vyskusam. Uz teraz mi tecu slinky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (3.11.2010, 22:19) |
Bude ma tešiť Adrika!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (26.10.2010, 20:09) |
veeeeeeeeeeelmi zaujímavá nátierocka Darinka ,ja som so zemiakmi este nejedla,ale urcite stojí za to to vyskúsat Moja prvotina vo varení bola medová nátierka a mala som asi 8 rokov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (3.11.2010, 22:19) |
Normálne som sa preniesla v čase, keď som ju jedla , späť do detstva, ale sí nepamätám, koľko rokov som mala ja, keď som ju robila, ale bola zima, na to si spomínam veľmi dobre, pretože som ju bratovi niesla natretú na kuse chleba von a ešte sa pár krát obrátil, tak mu chutila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.10.2010, 18:06) |
Skvelá fotka... musí to byť výborná nátierka - neodolateľná súdiac podla odhryznutého sústa ... aj spolu so spomienkami na Tvoje kuchárske začiatky... až som sa zamyslela, čo bolo mojou prvotinou... myslím, že to bola praženica v prvej triede pre spolužiaka čo bol do mňa Musím priznať, že som takúto verziu rybacej nejedla a veľmi rada niekedy vyskúšam, Tvoje nátierky ja veľmi ľúbim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (3.11.2010, 22:16) |
No na praženicu si aj ja spomínam a keďže sme mali elektrický šporák, trvalo to nekonečne dlho a potom som ju toľko varila, že bola tuhá, ale chutila a to je hlavné.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |