. .. .. .. .. .. .
. .

STRAKOŠ - RECEPT 33203

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 165776 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


STRAKOŠ


[ recept č. 33203 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, hrubá múka, kryštáľ cukor, pprášok do pečiva, vanilkové cukry, kakao mlieko olej, vajcia, tvarohy, vanilkový puding - zlatý klas

POSTUP PRÍPRAVY

do dvoch misiek cesta dávam.

tmavé cesto: 1 hrnek hladkej múky
1 hrnek hrubej múky
1 hrnek kryš.cukru
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 lyžice kakaa
1 hrnek mlieka
3/4 hrnka oleja
2 vajcia

šecko zmiešať metličkou to mám ráda-ručne, ale najprv zmiešame
bledé cesto a potom tmavé, medzitým ju neumývame, veď aj tak to
bude v kope, a šak je to len trocha.

tak to biele: 2 tvarohy - dávam tie vo vaničkách z lidla,
také vrchy zelené, také jemné termizované asi
1 hrnek cukru k.
1 hrnek mlieka
1 zlatý klas - vanilkový puding prášok
1 vanilkový cukor
2 vajcia
taktiež zmiešať.

vymastiť a vysypať plech. tmavé naliať ale len 3/4 cesta, liať tak
dokola od okrajov, potom sa v strede nedvihne, ale to asi vieš. potom
tam na vrch dávať to bledé, ževraj po lyžiciach, ale stačí aj
vylievať z misky na to tmavné, tak ako keby kôpky, síce sa to
roztečie, ale spraví to jamku trochu do toho tmavého cesta. potom
pofrkať jemne tým zbytkom tmavého cesta...na to bledé piecť 30-40 min / 170
stupnov. tak nejak.
<< Most pre stavebného inžiniera | STRAKOŠ | "Sojovy perkelt" s haluskami >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (27.2.2011, 17:26)
prečo niektorí ľudia majú nutkanie do všetkého zakomponovať "humor"?! varím a pečiem už nejaké to desaťročie, ale toto je riadny galimatiáš. prečo to nenapíšeš normálne, pochopiteľne? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marianna F. (Marianna76) ID 165776, mimibazar.sk/marianna76 (27.2.2011, 16:48)
v pohode nech si s kritikou poslúžia.... tá žena, ktorá pečie to pochopí, a možno to bude ďaľšia obmena pečenia.....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana G. (anaza) ID 68076, mimibazar.sk/anaza (26.10.2010, 23:03)
Marianka urcite vyskusam,ja som pochopila.V postupe si sa pomylila na vrch davat svetle cesto a potom pofrkat zbytkom tmaveho (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.10.2010, 22:57)
uhm, to je prepis telefonatu od kamosky? tak mi to zneje, ako keby si odslova doslova pisala to,co niekto len tak narychlo, bez ladu a skladu povie. myslim,ze to bude v pohode kolac, ale hodilo by sa napisat ten recept normalne, nielen "kopirovat-prilepit", aby nezostal nepovsimnuty,resp. zbytocne kritizovany.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana B. (tawa) ID 47716 (26.10.2010, 22:27)
:-o :-o :-o bože moj.tak to je poriadny miš-maš . *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (26.10.2010, 12:42)
8-| 8-| 8-| 8-|
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (26.10.2010, 12:26)
to čo je toto...?????? 5 ročne dieta by to lepšie napísalo....no hroza!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (25.10.2010, 12:51)
nie je to vlastne "veselá krava" ale nezrozumiteľne napísaná???? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (25.10.2010, 12:27)
*-), a to som si myslela, že už mám v kuchyni niečo za sebou ,-), ale ja tomu veľmi nerozumiem....Mariana, nemôžeš si to prečítať ešte raz a nejako ten zaujímavý recept "upraviť" na zrozumiteľnejší postup? Vďaka! (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (25.10.2010, 12:18)
Recept vyzerá zaujímavo. Ale ako je to s tým tmavým a svetlým cestom? V postupe spomínate len tmavé, svetlé nie.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (26.10.2010, 23:24)
Ja by som to povedala velmi jednoducho. Z uvedenych prisad si vymiesame dve cesta, bielez vlast a tmave tiez zvlast /ako hovori recept/ no a potom striedavo lejeme na plech obidve cesta, aby vznikol tzv.mramor a upecieme. Hotovo.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu