. .. .. .. .. .. .
. .

Štrúdľa - RECEPT 49889

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Štrúdľa


[ recept č. 49889 zo dňa  ]


Štrúdľa


POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 250ml šľahačkovej smotany 33%, 1 vajce, štipka soli, bravčová masť na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Receptov na štrúdľu je neúrekom, pridávam môj obľúbený recept na neťahanú štrúdľu. S cestom sa výborne pracuje, po upečení je krehké, trošku sa lístkuje a pripomína lístkové cesto. Chuťovo je tiež výborné.
Z múky, smotany, vajíčka a soli vypracujeme vláčne cesto, vyvaľkáme ho a potrieme roztopenou bravčovou masťou. Cesto zvinieme ako na závin a zakrútime ako slimák. Cesto zabalíme do alobalu a dáme do chladničky na pár hodín, aspoň 5-6 alebo do druhého dňa.
Potom si cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na tenúčko, ide to veľmi ľahko :)
Štrúdle naplníme plnkou, vnútorné okraje cesta potrieme roztopenou bravčovou masťou (aby sa lepšie spojili ) a zvinieme do závinu. Štrúdľu pred pečením potrieme roztopenou masťou a pečieme do zlatista, orientačne 20-25min.Po vybratí z rúry pofrkame štrúdľu trochou studenej vody.
<< Svadobná | Štrúdľa | K 70. narodeninám >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (23.9.2012, 14:37)
práve si vychutnávam štrúdličku a konštatujem že som ešte lepšiu štrúdľu neupiekla a ani nejedla díky za receptík zaradím medzi obĺúbené (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (23.9.2012, 15:07)
jéj, paráda (Y) ďakujem za super správu a teší ma, že ste si upiekli takú skvelú štrúdľu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
mary b. (topina) ID 93130 (23.9.2012, 11:34)
Robila ju podla teba moja mamina e je fakt uzasna (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (C) (jidlo) (jidlo) (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (23.9.2012, 12:17)
ďakujem Mary, som veľmi rada, že vám chutila (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (16.9.2012, 19:57)
na kremes si robim "falosne listkove" cesto - muka, tuk, voda. Vyskusam aj tutu variantu aj ked strudlu som este nerobila. :-)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (17.9.2012, 11:22)
tých receptov je neúrekom, takže asi len treba skúšať, ktoré sa nám najviac pozdáva.. budem rada ak vyskúšate pre zmenu aj tento recept a dúfam, že aj vám zachutí :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (16.9.2012, 11:04)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (16.9.2012, 14:47)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.9.2012, 21:23)
(F) (K) (F) (K) (F) (K) (pl)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (16.9.2012, 9:06)
vyskúšajte, odporúčam (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu