Brona H. (Astarotha) ID 80097 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Baklažánové lodičky
[ recept č. 33147 zo dňa 24.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 veľké baklažány, asi hrnček ryže, 1 kapia, cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, konzerva kukurice, ementál, olivový olej, soľ, bazalka, mleté biele korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Baklažány umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Asi 1 cm od okraja vyrežeme do naklažánových polovíc otvor a vydlabeme ich. Dužinu nakrájame na kocky, osolíme a necháme 15 minút vypotiť. Medzitým si predhrejeme rúru asi na 200°C. Baklažánové polovice potrieme olivovým olejom zvon aj zdnu a uložíme na plech. Necháme piecť. Nakrájame cibuľu na kocky, kapiu a očistíme cesnak. Na olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme cesnak, na drobné kúsky nakrájanú dužinu (ktorú sme predtým osušili papierovou utierkou). Pomiešame, pridáme kukuricu a ryžu. Osolíme, okoreníme, ochutíme bazalkou a zasa chvíľu pražíme. Baklažánové lodičky naplníme zmesou a pečieme v rúre 15 minút. Päť minút pred dopečením posypeme nastrúhaným ementálom a pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky. Dobrú chuť :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
2 veľké baklažány, asi hrnček ryže, 1 kapia, cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, konzerva kukurice, ementál, olivový olej, soľ, bazalka, mleté biele korenie |
![]() |
Baklažány umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Asi 1 cm od okraja vyrežeme do naklažánových polovíc otvor a vydlabeme ich. Dužinu nakrájame na kocky, osolíme a necháme 15 minút vypotiť. Medzitým si predhrejeme rúru asi na 200°C. Baklažánové polovice potrieme olivovým olejom zvon aj zdnu a uložíme na plech. Necháme piecť. |
![]() |
Nakrájame cibuľu na kocky, kapiu a očistíme cesnak. Na olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme cesnak, na drobné kúsky nakrájanú dužinu (ktorú sme predtým osušili papierovou utierkou). |
![]() |
Pomiešame, pridáme kapiu, kukuricu a ryžu. Osolíme, okoreníme, ochutíme bazalkou a zasa chvíľu pražíme. |
![]() |
Baklažánové lodičky naplníme zmesou a pečieme v rúre 15 minút. Päť minút pred dopečením posypeme nastrúhaným ementálom a pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky. |
![]() |
Dobrú chuť :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Liana R. (liaro) ID 62105 (13.1.2011, 9:50) |
Bude na veceru, baklazan v chladnicek.Ale tiez ma zaujima ta ryza  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Brona H. (Astarotha) ID 80097 (6.11.2010, 9:37) |
no, moze byt fajn ten recept, ale my sme vegetariani, takze kuracinku nejeme a cukinka nam zasa velmi nesmakuje ale dik! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.10.2010, 17:37) |
Wau, baklažán milujem a lodičky som robila len s kuracím mäsom, ale aj tento Tvoj recept stojí za vyskúšanie!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Brona H. (Astarotha) ID 80097 (6.11.2010, 9:39) |
super ako vravim, my musime vyymslat take vegetarianske alternativy. ale iste pre masozrutov je vyborny aj tvoj baklazan s kuriatkom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Beáta L. (Bejuška.L) ID 162410 (13.1.2011, 9:25) |
ta ryza je surova alebo uz uvarena? vdaka a vyzera to uplne uzasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Brona H. (Astarotha) ID 80097 (24.7.2011, 16:51) |
Oh sorry, dlho som na mimi nebola Ryza je suorva, staci ju len jemne oprazit, ona sa potom dorobi |
ODPOVEDAŤnahlásiť |