Adriana S. (adrika280) ID 34442 |
 |
Oblasť: ANGLICKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2008 |
Naposledy: 29.7.2018 9:04 |
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)
Mon cheri - lahodne kremovo-ovocne kocky
[ recept č. 32939 zo dňa 17.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 plat listkoveho cesta (u mna 250 g), 4 vajcia, 120 g kr. cukru, 120 g polohrubej muky, 1 a 1/4 KL prdopec., 4 PL oleja, 4 PL vody, *********Plnka: 1 velky visnovy kompot ( alebo 600 g vykostkovnych cerstvych visni uvarit v 500 ml osladenej vode), 3 kopcovite PL Gustinu, trochu rumu alebo rumovej aromy, *********Krem: 4 zltka, 3 PL krystal. cukru, 500 ml mlieka, 1 vanilkovy puding, 1 slahackova smotana, 6 platkov zelatiny, 4 bielka, 2-3 PL kryst. cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Tento fantasticky kolacik venujem mojmu milovanemu vrabciatku.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
listkove cesto rozvalkame na tenky plat vo velkosti zadnej strany plechu, na ktorom ho budeme piect (pouzila som plech 30x40)
![]()
cesto pred pecenim husto popichame vidlickou, aby sa nam neodulo. Pecieme v dobre vyhriatej rure pri 200 stupnoch cca 7-10 min.
![]()
vajcia, cukor, olej slahame min. 5 minut, pokial vajcia nie su pekne naslahane, potom pridame vodu a este slahame. Pridame muku zmiesanu s prdopec. (skratka pre prasok do peciva) a preslahame metlickami na najmensich otackach
![]()
vylejeme na dobre pomasteny a mukou vysypany plech. Na pecenie piskoty pouzijeme plech rovnakej velkosti ako sme piekli listkove cesto ( pouzila som klasicky plech 30x40). Pecieme pri teplote 180 stupnov 12-15 min. Piskota je tenka, sluzi iba ako podlozka pod plnku:)
![]()
visne odkostkujeme a nechame na sitku odkvapkat . Stavu z kompotu dolejeme do 500 ml ( ja som doliala asi 50 ml visnoveho sirupu) odoberieme zo stavy asi 100 ml a rozmiesame v nej 3 PL Gustinu
![]()
ked stava zovrie, prilejeme rozmiesany Gustin kratko povarime spolu
![]()
ked zacne stava hustnut, pridame visne, rum alebo rumovu aromu a este kratko povarime
![]()
visnovu zmes (este teplu) nalejeme opatrne na vychladenu piskotu a zarovname. Nechame dobre vychladit
![]()
platky zelatiny namocime do studenej vody
![]()
v mlieku rozslame pudingovy prasok, 4 zltka, cukor a za staleho miesania uvarime husty puding
![]()
zelatinu dobre vyzmykame a pridame do horuceho pudingu. Premiesame, kym sa nam zelatina nerozpusti
![]()
bielka naslahame a ked su uz biele, pridame 2-3 PL kr. cukru a dobre vyslahame
![]()
bielka slahame, kym sa cukor nerozpusti a metlicky zanechavju peknu stopu:) asi takto:
![]()
vyslahanu bielkovu zmes zamiesame este do tepleho pudingu a nechame dobre vychladit. Ja som to po ochladeni este mala v chladnicke cca 30 min. Obcas som premiesala
![]()
vyslahame tuhu slahacku. Odoberieme 3 PL (kopcovite) slahacky bokom a zvysnu
![]()
zamiesame do dobre vychladenej pudingovej masy. Bola trochu riedka, ale potom v chladnicke stuhla , tak akurat:) Urovname a odlozime do chladnicky, kym trochu stuhne krem
![]()
pudingovo slahackovu zmes opatrne nalejeme na stuhnutu visnovu zmes. Visnova zmes nie je taka tuha akokeby sme pouzili zelatinu, ale neleje sa. Rovnako ani kremova nie je taka tuha ako remen. Je vsak uuuuzasna:)
![]()
zarovname a odlozime do chladnicky, aby nam kremik stuhol
![]()
ked je uz krem dostatocne tuhy, listkove cesto potrieme tenuckou vrstvou slahacky a pokrajame na kocky
![]()
prikladame na stuhnuty krem a velmi jemnucko pritlacime, aby sa nam neodlepovali od kolacika
![]()
nakoniec poprasime praskovym cukrom. No a mozeme ochutnavat. Zarucujem vam neskutocny chutovy zazitok:)
![]()
po kostovke:)
![]()
xxx
![]()
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 60 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
 | Frederika T. (csikike) ID 32804 (21.9.2013, 21:55) |
prave ho mam v chladnicke, caka na zajtrajsiu oslavu, dufam, ze bude mat uspech |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | HENRIETA B. (HENIKA.R) ID 231321 (26.2.2012, 19:23) |
fantasticky kolacik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (25.5.2011, 8:46) |
Ďakujem Ti Adrika, si poklad. Čaká ma veľká oslava a vybrala som si z Tvojich receptov - Mon cheri a Kilimandžáro - dúfam, že sa mi to podarí. Ďakujem ešte raz |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (23.5.2011, 11:44) |
Adrika, prosím Ťa ,chcem tento koláčik urobiť na oslavu a mám problém s plátkovou želatinou, - ešte som to nerobila - do koľko vody treba nabopnať - potom sa to vyžmýka a znovu sa to zaleje druhou vodou, alebo hneď sa to dá do pudingu? No mám z toho miš maš. Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.5.2011, 19:58) |
este som zabudla: citala som aj na mojom blogu tvoj komentarik, ale tak uz som ti odpovedal tuto. Papa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.5.2011, 19:46) |
Zdenka, tie platky zelatiny zalejes studenou vodou. Nemerala som mnozstvo,ale asi 150-200 ml. Tak, aby boli platky dobre ponorene vo vode. Ked nabobnaju, to uvidis, mozno po 10 minutach ( tie platky tak zmaknu, su take trochu mazlave). Vyberies, jemne postlacas v dlani "vyzmykas" vodu z nich a zamiesas do horuceho pudingu. Dobre premiesat, kym sa v teple celkom nerozpusti. Platkovu zelatinu vzdy davas do nejakej teplej masy a miesas. Ona sa teplom uvolni a akoby sa tak vstrebe do toho kremu (masy, pudingu...) a chladnutim zabezpeci tuhnutie tej masy, do ktorej si ju pouzila. Vodu , v ktorej si namocila zelatinu jednoducho vylejes. Dufam, ze som to popisala jasne, lepsie uz neviem . Nech sa ti dari. Co sa tyka visni, tak pouzi velky kompot alebo dva mensie, ktore sa obsahovo rovnaju velkemu kompotu. Kolacik je uzasny, tak drzim palceky, nech sa ti podari.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (12.4.2011, 21:33) |
A tento super zákusok mi ako mohol ujsť?? Vypadá úžasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.4.2011, 9:31) |
Ach Boba a keby si vedela ako uuuuuuuuzasne chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (20.4.2011, 20:34) |
To verím,Adrika tvoje výtvory musia chutiť,ako nebíčko v papuľke.... Vyskúšam,hoci mám len zavárané višne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava U. (miricka) ID 3228 (16.3.2011, 16:09) |
ahoj, tento kolacik mam v archive a zajtra sa ho chystam urobit,vyzera neskutocne lakavo,tak ho urobim mame na meniny.uz teraz mi tecu slinky.mnam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.3.2011, 22:17) |
Mirka, verim, ze ta kolacik nesklame. Daj potom vediet ako si s nim bola spokojna. No a tie slinky uz tecu aj mne , ked si spomeniem na tu jeho uuuuuzasnu chut.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana V. (Zrnko 2) ID 67309 (16.1.2011, 14:07) |
Adrika dnes som spravila túto dobrotu je naozaj vynikajúci je s ním trošku viac práce, ale výsledok určite stojí za to u nás má veľký úspech, takže určite ho budem robiť častejšie Ďakujem za super receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2011, 23:55) |
Janka potesenie je na mojej strane. Ak by kolacik nebol vyborny, tak urcite nepridam receptik. Tesi ma , ze ste si pochutnali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tana L. (backa11) ID 28088 (11.1.2011, 15:05) |
jůůůů ten vypadá lákavě tak už je vánoční cukroví snězené a tak se můžu pustit do jiného pečení ten Tvůj recept vypadá móóc dobře a tak se do něj pustím.Protože pojedu k rodičům tak jim vezmu na ochutnání.Maminka už moc nepeče a tak jim to přijde určitě vhod. Jinak tleskám Tvému krásnému pečení  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2011, 23:53) |
Tanicka dakujem krasne za velmi mily komentarik. Tak ako, uz si vyskusala? Ja zas opatujem to lieskanie tvojim nadhernym vytvorom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (21.11.2010, 15:38) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=756572diskuse Adrika, na dnes sme mali ohlásenú návštevu a zase som sa rozhodla upiecť tento Tvoj vynikajúci koláčik. Skúsila som urobiť kakaovú piškótu a na pudingovú plnku som poukladala okrúhle piškóty a potrela kyslou smotanou, zmiešanou s jogurtom a Grankom. Smotany som viac nemala, takže piškóty sú len tak-tak zakryté, ale mali veľký úspech a aj v tejto podobe sú prudko jedlé, priam návykové...ešte raz ďakujem za super recept!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.11.2010, 17:15) |
Darinka tvoja vynovena verzia vyzera uuuuuuuzasne. Pozrela som si fotecku a veru tvoj kolacik vyzera na zozratie Velmi sa tesim, ze si spokojna s receptikom a robievas ho v roznych obmenach. Skvele. Dakujem za spravicku a samozrejme aj krasnu fotecku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana D. (IvkaPO) ID 86455 (20.11.2010, 17:43) |
Naozaj fantastický, vrelo odporúčam Chutil každému....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.11.2010, 17:09) |
Ivka dakujem za komentarik a tesim sa , ze vam chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.11.2010, 17:56) |
Adrika tento tvoj koláčik vyzerá neuveriteľne lákavo, sviežo a chutne mňa napadla aj kombinácia s čučoriedkami, keďže my ich milujeme receptík odkladám a teším na pečenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.11.2010, 17:08) |
Ahoj Evka zlata, tak rada ta tu vidim opat. A kdeze si sa nam stratila? dakujem za tvoj komentarik . Cucoriedky by boli tiez fajn, ale potom musime zmenit nazov kolacika Zeby Mon cuco? aaaaaaaaale to len srandujem Velmi sa tesim, ze si opat tu medzi nami dievcatami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva K. (evekei) ID 31604 (27.11.2010, 19:25) |
ze Mon čučo -to znie ako luxusný názov nejakej papučoviny joooj Adka, stratila, stratila...no chodím tu už len veľmi zriedka, to vieš práca, práca a práca...a nieto času na takýto hobbík Ale na druhej strane zase práca šľachtí No ale k vianociam chystám veľký comeback lebo mi varieška chýba a tiež ty a ostatné kuchárenky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.11.2010, 17:10) |
tento zákusok by som zaradila medzi kráľovské , bol naozaj úžasný http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=752752, zmizol z plechu akoby ho hurikán odfúkol ďakujeeeeeeeeeeeeeem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.11.2010, 19:24) |
Draha ten tvoj kusok vyzera ozaj kralovsky. Vzdy som tvrdila, ze tvoje vzdy vsetko musi vyzerat lespie ako moje Dakujem za uznanie aj krasnu fotecku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana M. (adika1) ID 13283, mimibazar.sk/adika1 (6.11.2010, 16:32) |
Práve si pochutnávam na tomto koláčiku, no hotové "nebíčko v ústach". Je super. Namiesto šľahačky som do plnky dala kyslú smotanu /lebo šľahačku tiež nemusím/ a výsledok je úžasný.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.11.2010, 19:44) |
Adka velmi sa tesim, ze si kolacik vyskusala a hlavne,ze chutil. Skvely tip s tou smotanou, dufam, ze sa inspiruju aj ine dievcence  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (5.11.2010, 16:35) |
Trošku neskoro, ale predsa prikladám foto koláčika, je úžasný, akurát som urobila vyššiu piškótu (je z celozrnnej múky, preto tá farba), namiesto šľahačky 500g jemného tvarohu, pretože chudne a so šľahačkou by to nezjedol a lístkové cesto som vymenila za čokoládu, pretože ho nemusíme, používam ho minimálne. Robila som ho v sobotu, už v nedeľu ostalo len pár kúskov, je neskutočne dobrý, lahodný, určite budem robievať častejšie. Včera som ho urobila kamarátke na hody, tak som zvedavá na reakcie. Ďakuejm za super recept! http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=752325&strana=1 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.11.2010, 9:45) |
Darinka velmi pekne dakujem za tvoj komentarik a aj za prilozenu fotecku. Je dobre, ak sa da receptik prisposobit podla toho, komu co viac vyhovuje. Som rada, ze kolacik chutil a verim, ze aj kamaratka ti bude velmi povdacna za tento kolacik Mne sa pozdava aj tvoja pozmenena verzia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Nina G. (shitanshah) ID 70486 (5.11.2010, 8:08) |
waaaaaaaaaaauuuuuuuuuu toto skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.11.2010, 9:41) |
Ninka, budem velmi rada, ak ho vyskusas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Nina G. (shitanshah) ID 70486 (13.11.2010, 9:12) |
Krem mi nestuhol tak ako by som chcela , ale každopádne to bol vynikajúci zákusok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2010, 21:09) |
Ninka, ale ja pisem v obrazkovom postupe, ze ten krem nie je taky tuhy ako remen, ale netecie. Po zatuhnuti je taky akurat. Ak chces uplne tuhy krem, tak treba pridat o platok zelatiny viac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (2.11.2010, 19:35) |
Adrika dalo by sa miesto šlahačky dať niečo iné, ale už to nebude tento originál vyzerá prudko jedlí ďakujem Betka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (5.11.2010, 16:37) |
Alžbetka, dala som jemný tvaroh (500g) namiesto šľahačky, je vynikajúci, vyskúšaj!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (4.11.2010, 19:58) |
Betka, podla mna mozes tu slahacku uplne vynechat. Slahacka iba zjemnuje plnku. Isto nebude taka lahodna a kremova, ale ked sa neda, tak sa neda a namiesto listkoveho cesta mozest este na vlaznu plnku ulozit napr. bebe kekse. Ak urobis tuto verziu, daj vediet ako to dopadlo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ingrid k. (inulianka) ID 143374 (27.10.2010, 16:35) |
Adrika,receptík som si dala medzi najoblubenejšie koláče,vyzerá výborne ,určite ho upečiem,dakujem za receptík.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.10.2010, 10:13) |
Inga, dakujem za pochvalu a dufam, ze kolacik bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (25.10.2010, 21:02) |
úžasný koláčik!!! nádherné !  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2010, 20:32) |
Dakujem Miinka, si velmi mila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 60 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |