. .. .. .. .. .. .
. .

Svieže punčovo ovocne kocky - RECEPT 13983

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 348 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Svieže punčovo ovocne kocky


[ recept č. 13983 zo dňa  ]


Svieže punčovo ovocne kocky


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 10 vajec, 12 lyzic praskoveho cukru, 12 lyzic polohrubej muuky, 3 lyzice vody, 1 lyzica rumu / brandy/. 1 kypriaci prasok do peciva, z bielkov uslahanme tuhy sneh a vmiesame do zltkov Plnka ( punc )- 250 ml rumu, 200 ml tuheho cierneho caju, 140 g praskoveho cukru, 2 lyzice kakaa, moze byt aj granko, 500 ml smotany na slahanie, alebo kyslej smotany, jahodovy kompot, alebo uz aky kto ma rad, zelatina

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto a aj ingrediencie by sa malo rozdelit na 2 polovice a upiest 2 piskotove cesta, ale komu sa nechce upecie jednu, ktora je dost hruba a potom prekrojime na polovice

Zltky vymiesame do penista s cukrom, pridame vodu, muku,rum, a 1 kypriaci prasok do peciva, hotove cesto vylejeme na plech kde je papier na pecenie...
Ked je piskota upecena, rozdelime ju na 2 polovice po dlzke, na spodnu natrieme hrubsiu vrstvu lekvaru necham na kazdeho aky ma kto rad, ja som pouzila cucoriedkovy...
Druhu cast piskoty nalameme na male kococky a zalejem uvarenym vychladenym puncom.
Punc pripravime z tuheho caju a rumu, pridame praskovy cukor a kakao a uvarime,
vznikne nam mokra lepenice ktoru postupne dame na spodnu piskotu natretu lekvarom...
Ak vam ostane trosku z puncu, polejte nim spodnu piskotu bude kolacik ese mokrejsi :-)
ked mame ulozenu puncovu "plnku" dame navrch vyslahanu slahacku, moze byt aj kysla smotana, len my to az tak nemusime, cize u nas jednoznacne slahacka, je dobre pouzit aj stuzovac aby lepsie drzala
Na slahacku naukladame odvakpkane prekrojene ovocie/ kazdy podla chuti/
Na zaver zalejeme zelatinou, ja som pouzila stavu z jahodoveho kompotu a pridala som jednu zelatinu a uvarila, nechame malinko vychlaldnut lebo velmi horucu nemozeme liat na slahacku..
Strcime do chladnicky aspon na 2 hodinky a potom papame..

Kolacik mozno vyzera byt narocny na pripravu, ale je to len zdanie, ja som ho maly hotovy cca za hodinku, obrazkovy postup pridam postupne,
Dobru chut
<< Penová torta podľa Eriky | Svieže punčovo ovocne kocky | Kávovočokoládová torta s karamelovým krémom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (18.11.2010, 20:01)
(Y)mnam to vyzera božsky (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (helferin) ID 163006 (18.11.2010, 20:00)
Zabudla som v mojom prvom príspevku a posielam vám (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^) |:o) |:o) |:o) |:o) :-) :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (helferin) ID 163006 (18.11.2010, 19:56)
Miska, robila som tieto vaše ovocné kocky už niekoľkokrát a sú viac ako vynikajúce. Sú božské!!!! Ďakujem za receptík a pozdravujem vás!
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (15.5.2009, 21:32)
NO, koláčik je už hotový, skoro polovica zjedená a to ešte nemám drahého doma.... Bola tu švagriná so synom a na jednu šupu zjedli naraz 6 kúskov, tak som už potom radšej ani viac nekrájala lebo drahému a zajtrajšej návšteve by nič neostalo..... Je to super, osviežujúce a veľmi chutné... Další super recept ktorý ešte určite budem robiť a zapisujem do notesa... (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (16.5.2009, 9:15)
Zdenka, dakujem velmi pekne, som rada ze chutil (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (lancome26) ID 62506 (14.5.2009, 9:51)
Asi by som nevydržala do konca dávať ovocie už teraz mi tečú slinky +o( asi by som to ukončila šľahačkou a pofrkala čokoládou. ;-). Vyzerá veľmi chutne.
ODPOVEDAŤ
Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (14.5.2009, 10:59)
Janka dakujem.. no mate pravdu s tymi slinkami ale zase to ovocie tam robi svoje... cize sa oplati vydrzat :-$ (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (14.5.2009, 8:45)
Ďakujem žienky, zajtra dám vedieť ako som dopadla.... však nič by sa nemalo stať ked tú nevarenú želatínu šupnem do šťavy a hotovo.... nie? (L) ak nebude tuhnúť tak dám klas, ale bude lebo už som ju robila v mlieku a krásne tuhla...
ODPOVEDAŤ
Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (14.5.2009, 9:04)
Zdenka, posli potom foto alebo aspon komentarik ci sa kolacik podaril, budem sa moc tesit... (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (14.5.2009, 7:43)
Miška tento koláčik vyzerá perfektne, zajtra ho chcem urobiť len prosím Vás, tú želatínu ste normálne dali do šťavy a uvarili? Lebo na sáčku so želatínou je písané, že zahriať ale nesmie variť. Mali ste na to nejakú inú čo sa môže variť alebo sa nič nestane ked ju uvarím? Ďakujem, aby som to nepokašľala s tou želatínou... *-)
ODPOVEDAŤ
Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (14.5.2009, 8:14)
Zdenka, mozte kupit aj taku co sa nema varit, napriklad v Lidl maju s jahodovou prichutou , ja som pouzila tu ale nerozriedila som ju v horucej vode ale zohriala som tu ovocnu stavu z kompotu...ak by netuhla moze sa pridat jeden Zlaty klas a malinko prihriat.. to mi zatial vyslo vzdy..
Alebo druha varianta ak chcete pouzit len stavu z kompotu, zmiesajte ju s tym zlatym klasom a uvarte a hotovo..
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (14.5.2009, 7:53)
ja som nedávno robila želatínu Dr. Oetker a tam bol postup uvariť vo vode (priviesť k varu) a cca. 15 sekúnd povariť za stáleho miešania.... neviem, akú značku máte vy.... *-)
ODPOVEDAŤ
Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (14.5.2009, 8:15)
Lenka, ako som uz hore pisala ja som mala z Lidla na 500 ml vody, resp. stavy, maju rozne prichute pouzila som jahodovu a je fakt uzasnaaaaaa (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (14.5.2009, 7:58)
no tak musím kúpiť asi tú, lebo ja mám v takom bielom sáčku a je napísané nevariť.... a aké by to asi bolo bez varenia? hádam by to nemal byť veľký rozdiel nie? dávala som ju už aj do tých bánánov v parížskom kréme od marcelky a pekne tuhla len sa nesmie variť...
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (13.5.2009, 20:34)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.5.2009, 10:37)
No tie teda až spievajú (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (12.5.2009, 11:34)
dakujem, a chutia naozaj uzasne. mokro :-p sviezo...
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.5.2009, 23:51)
(clamp) (clamp) (clamp) Koláčik vyzerá perfektne (zajic) (zajic) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (12.5.2009, 10:29)
dakujem pekne, (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (11.5.2009, 20:03)
(zajic) (zajic) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Alice C. (Alinka2) ID 16380 (11.5.2009, 10:38)
Dobrý den, váš recept mě zaujal, jen mi není jasné, co je to tuhý černý čaj? *-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (11.5.2009, 10:42)
ja som pouzila cierny sypany caj, je silnejsi ako klasicky v nalevovych vreckach, ale ked nemate kludne mozte pouzit aj vo vreckach akurat dajte do tych 200 ml vody aspon 2-3 sacky
ODPOVEDAŤ
Alice C. (Alinka2) ID 16380 (11.5.2009, 10:55)
Děkuju (Y)
ODPOVEDAŤ
Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (11.5.2009, 11:00)
nieje za co, verim ze sa podaria...
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu