končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Syrové rohlíčky s cesnakovou príchuťou[ recept č. 32630 zo dňa 10.10.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubej múky, 1 Hera (alebo iný margarín, prípadne maslo - 250 g), 2-3 trojuholníky taveného syra alebo 1 syr v črievku, 2 vajcia, kvasnice, mlieko, soľ, cesnak, maslo, solčanka (vegeta, podravka) POSTUP PRÍPRAVY Som sa dnes hrabala vo svojich starých receptoch a našla som tento recept. Kedysi ich robievala moja maminka, sú naozaj výborné - skvelé na slané chrumkanie a dokonalé k vínku... a naozaj veľmi jednoduché a rýchle na prípravu - cesto nemá nakysnúť, pracuje sa s ním hneď - len 10 minút necháme oddýchnuť bochníčky prikryté utierkou a môžeme s nimi pracovať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ...pripravíme si suroviny ...do misy dáme 1/2 kg múky, 1/2 kávovej lyžičky soli a margarín na plátky ...múku s herou rozmrvíme medzi prstami ...do rozmrvenej múky s margarínom pridáme syr, 2 vajcia a kvások (ja ho robím tak, že si do šálky dám kvasnice, trochu ich rozdrobím, pridám 1/2 kávovej lyžičky kryštálového cukru a zalejem 3 PL teplého - nie horúceho - mlieka a nechám 10 min na teplom mieste nakysnúť) ...všetky suroviny spracujeme na kompaktnú hmotu ...z cesta si vytvarujeme valček ...valček si rozdelíme na 8 bochníčkov ...bochníčky necháme 10 minút prikryté odpočívať a zatiaľ si môžeme spraviť cesnakovú nátierku - asi 1 cm plátok z 250 g masla roztopíme v mikrovlnke, pridáme 4 pretlačené strúčiky cesnaku a 1/3 kávovej lyžičky solčanky - spolu zmiešame. Plnka nie je nutná, výborné sú aj bez nej... alebo ak ste fanúšikovia plniek - pokojne naplňte podľa svojej chute: oškvarkami, nivou, nasekanou šunkou, kečupom, hubami, slaninou, cibuľkou, bylinkami... podľa fantázie a chuti... ...bochníčky postupne vyvaľkáme a potrieme cesnakovou nátierkou ...nakrájame na 8 dielov ...a z hrubšej strany začneme rolovať rohlíky ...až po špic - vznikne rohlíček ...rohlíky uložíme na jemne vymastený plech, potrieme vajíčkom a môžeme posypať sezamom, makom, kmínom, slnečnicou... podľa chuti. Dáme piecť na 180° cca 12-15 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (17.10.2010, 19:43) | |
Evi, dnes som piekla, vynikajuce akurat mi nevyslo 8 bochnickov ale 10 a polovicu rohlickov som po upeceni namazala natierkovym maslom a naplnila sunkou a syrom...vsetci chvalili, recept ukladam | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.10.2010, 20:39) | ||
Zuzanka... nesmierne ma teší, že sa podarili a že chutili Krásne si zaimprovizovala... super nápad - nátierkové maslo aj plnka im museli dať skvelú chuť Ďakujem za milé slová |
||
ODPOVEDAŤ |
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (13.10.2010, 9:44) | |
Krásne rohlíčky, Evka slané maškrty sú proste vynikajúce | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.10.2010, 21:23) | ||
Ďakujem za uznanie Monik | ||
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.10.2010, 19:06) |
vyzeraju úžasne hned by som jeden zlupla |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (12.10.2010, 14:19) | ||
Ďakujem za uznanie Martuška... naozaj boli super ... len sa tak po nich zaprášilo | ||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (11.10.2010, 18:36) | |
Evi,tie tvoje rožteky samy prosia_zjedz ma,zjedz ma | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (11.10.2010, 18:43) | ||
...to potvory malé isto odkukali od Tvojej božskej kačičky Ďakujem za uznanie Melanka | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.10.2010, 21:34) | |
môžu byť výborné | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (11.10.2010, 18:35) | ||
Naozaj skvelé... ku kvákaniu k vínku ako stvorené | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (10.10.2010, 21:03) | |
hmmmm jaaj dobrota Evik strašná provokácia pre mňa teraz | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.10.2010, 21:23) | ||
Veru veľmi chutné sú... ďakujem za pochvalu Možno neuveríš, ale pri vkladaní receptov nejak automaticky myslím na Teba a Tvoje žabky, aká by mohla byť varianta bez droždia či prášku do pečiva... Uvažujem, že možno by službu v ceste namiesto droždia spravil jogurt alebo acidko... malo by byť z neho cesto vláčne a ešte by som pridala do cesta postrúhaný uvarený zemiak, aby bolo jemnejšie... a mohlo by to byť tiež veľmi jedlé |
||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (10.10.2010, 21:33) | |||
vidííš to je dobrý nápad no veru za pokus to stojí skúsim , vraj už možeme po troške droždie aj PDP, ale nechcem to siliť pre istotu, tak radšej ešte bez droždia by som pokračovala. Ďakujem za radu | |||
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (11.10.2010, 18:37) | ||||
Dá sa fungovať aj bez droždia či PDP... a s Tvojim čarovacím talentom detto Teším sa, že po troške už môžete... čo znamená, že stav sa zlepšuje, mám veľkú radosť a držím palce | ||||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (13.10.2010, 19:36) | |||||
Evička, som to dnes skúšala bez toho droždia - ach jo- nie, bez neho to nejde - teda ísť išlo, ale bolo to ozaj len jedlé ale no nič - toto musí počkať na normálne kvasnice | |||||
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.10.2010, 21:24) | ||||||
Mrzí ma Martinka, že to nebolo ono bez tých kvasníc... ale nič to... trpezlivosť nielen ruže prináša... príde čas, keď budeš môct opäť vypekať bez obmedzení... | ||||||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.10.2010, 17:25) | |||||||
aaale Evka - to nech Ťa nemrzí je to ok, dokonca dnes chutili tie rožteky lepšie ako včera - zjedlo sa a to je hlavné, aj keď to nebola neviem aká sláva, ale v pohodke - dali sa práve som dopiekla chlebík, tak som zvedavá aký bude - to som zasa namixovala | |||||||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (11.10.2010, 18:40) | |||||
vďaka Evik - že čarovací talent .. človek vymyslí kadečo si myslím, keď je pritlačený k múru - jooj a áno, po troške sa to zlepšuje, tak verím, že to bude nakoniec všetko v poriadku, ešte je to síce nadlho, ale už po trošíčke sa to lepší | |||||
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (10.10.2010, 18:09) | |
normálne slintám, bojím sa piecť s droždím (vzhľadom na bezlepkovú múku), robila som len raz a nevyšlo a akosi mám už z toho strach, ale toto pečivko a pečivko od supermarti vo mne prebúdza zvedavosť | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.10.2010, 21:21) | ||
Ivanka... ďakujem za uznanie Droždia sa nemusíš báť, niekde som čítala, že bezlepková múka potrebuje viac vlhkosti, skús prikryť misu s cestom pri kysnutí vlhkou utierkou a nechaj na teplom mieste podkysnúť. Vraj aj pri pečení je dobré vložiť do rúry pod pekáč, na ktorom sa pečie pečivo ďalší s vodou. Pozri túto stránku - o droždí: http://www.lesaffre.sk/domacnost/bezlepkova_dieta.php A neboj sa... určite sa podarí |
||
ODPOVEDAŤ |