
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Syrové rohlíčky s cesnakovou príchuťou[ recept č. 32630 zo dňa 10.10.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubej múky, 1 Hera (alebo iný margarín, prípadne maslo - 250 g), 2-3 trojuholníky taveného syra alebo 1 syr v črievku, 2 vajcia, kvasnice, mlieko, soľ, cesnak, maslo, solčanka (vegeta, podravka) POSTUP PRÍPRAVY Som sa dnes hrabala vo svojich starých receptoch a našla som tento recept. Kedysi ich robievala moja maminka, sú naozaj výborné - skvelé na slané chrumkanie a dokonalé k vínku... a naozaj veľmi jednoduché a rýchle na prípravu - cesto nemá nakysnúť, pracuje sa s ním hneď - len 10 minút necháme oddýchnuť bochníčky prikryté utierkou a môžeme s nimi pracovať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() ...pripravíme si suroviny ![]() ...do misy dáme 1/2 kg múky, 1/2 kávovej lyžičky soli a margarín na plátky ![]() ...múku s herou rozmrvíme medzi prstami ![]() ...do rozmrvenej múky s margarínom pridáme syr, 2 vajcia a kvások (ja ho robím tak, že si do šálky dám kvasnice, trochu ich rozdrobím, pridám 1/2 kávovej lyžičky kryštálového cukru a zalejem 3 PL teplého - nie horúceho - mlieka a nechám 10 min na teplom mieste nakysnúť) ![]() ...všetky suroviny spracujeme na kompaktnú hmotu ![]() ...z cesta si vytvarujeme valček ![]() ...valček si rozdelíme na 8 bochníčkov ![]() ...bochníčky necháme 10 minút prikryté odpočívať a zatiaľ si môžeme spraviť cesnakovú nátierku - asi 1 cm plátok z 250 g masla roztopíme v mikrovlnke, pridáme 4 pretlačené strúčiky cesnaku a 1/3 kávovej lyžičky solčanky - spolu zmiešame. Plnka nie je nutná, výborné sú aj bez nej... alebo ak ste fanúšikovia plniek - pokojne naplňte podľa svojej chute: oškvarkami, nivou, nasekanou šunkou, kečupom, hubami, slaninou, cibuľkou, bylinkami... podľa fantázie a chuti... ![]() ...bochníčky postupne vyvaľkáme a potrieme cesnakovou nátierkou ![]() ...nakrájame na 8 dielov ![]() ...a z hrubšej strany začneme rolovať rohlíky ![]() ...až po špic - vznikne rohlíček ![]() ...rohlíky uložíme na jemne vymastený plech, potrieme vajíčkom a môžeme posypať sezamom, makom, kmínom, slnečnicou... podľa chuti. Dáme piecť na 180° cca 12-15 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (17.10.2010, 19:43) |
Evi, dnes som piekla, vynikajuce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.10.2010, 20:39) |
Zuzanka... nesmierne ma teší, že sa podarili a že chutili ![]() ![]() ![]() Krásne si zaimprovizovala... super nápad - nátierkové maslo aj plnka im museli dať skvelú chuť ![]() Ďakujem za milé slová ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (13.10.2010, 9:44) |
Krásne rohlíčky, Evka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.10.2010, 21:23) |
Ďakujem za uznanie Monik ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.10.2010, 19:06) |
vyzeraju úžasne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (12.10.2010, 14:19) |
Ďakujem za uznanie Martuška... ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.10.2010, 18:36) |
Evi,tie tvoje rožteky samy prosia_zjedz ma,zjedz ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (11.10.2010, 18:43) |
...to potvory malé isto odkukali od Tvojej božskej kačičky ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.10.2010, 21:34) |
môžu byť výborné ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (11.10.2010, 18:35) |
Naozaj skvelé... ku kvákaniu k vínku ako stvorené ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (10.10.2010, 21:03) |
hmmmm jaaj dobrota Evik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.10.2010, 21:23) |
Veru veľmi chutné sú... ďakujem za pochvalu ![]() ![]() ![]() Možno neuveríš, ale pri vkladaní receptov nejak automaticky myslím na Teba a Tvoje žabky, aká by mohla byť varianta bez droždia či prášku do pečiva... Uvažujem, že možno by službu v ceste namiesto droždia spravil jogurt alebo acidko... malo by byť z neho cesto vláčne a ešte by som pridala do cesta postrúhaný uvarený zemiak, aby bolo jemnejšie... a mohlo by to byť tiež veľmi jedlé ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (10.10.2010, 21:33) | |
vidííš to je dobrý nápad ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (11.10.2010, 18:37) | ||
Dá sa fungovať aj bez droždia či PDP... a s Tvojim čarovacím talentom detto ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (13.10.2010, 19:36) | |||
Evička, som to dnes skúšala bez toho droždia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.10.2010, 21:24) | ||||
Mrzí ma Martinka, že to nebolo ono bez tých kvasníc... ale nič to... trpezlivosť nielen ruže prináša... príde čas, keď budeš môct opäť vypekať bez obmedzení... ![]() ![]() ![]() |
||||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.10.2010, 17:25) | |||||
aaale Evka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (11.10.2010, 18:40) | |||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (10.10.2010, 18:09) |
normálne slintám, bojím sa piecť s droždím (vzhľadom na bezlepkovú múku), robila som len raz a nevyšlo a akosi mám už z toho strach, ale toto pečivko a pečivko od supermarti vo mne prebúdza zvedavosť ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.10.2010, 21:21) |
Ivanka... ďakujem za uznanie ![]() ![]() ![]() Droždia sa nemusíš báť, niekde som čítala, že bezlepková múka potrebuje viac vlhkosti, skús prikryť misu s cestom pri kysnutí vlhkou utierkou a nechaj na teplom mieste podkysnúť. Vraj aj pri pečení je dobré vložiť do rúry pod pekáč, na ktorom sa pečie pečivo ďalší s vodou. Pozri túto stránku - o droždí: http://www.lesaffre.sk/domacnost/bezlepkova_dieta.php A neboj sa... určite sa podarí ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |