. .. .. .. .. .. .
. .

Syrové rohlíčky s cesnakovou príchuťou - RECEPT 32630

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Syrové rohlíčky s cesnakovou príchuťou


[ recept č. 32630 zo dňa  ]


Syrové rohlíčky s cesnakovou príchuťou


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubej múky, 1 Hera (alebo iný margarín, prípadne maslo - 250 g), 2-3 trojuholníky taveného syra alebo 1 syr v črievku, 2 vajcia, kvasnice, mlieko, soľ, cesnak, maslo, solčanka (vegeta, podravka)

POSTUP PRÍPRAVY

Som sa dnes hrabala vo svojich starých receptoch a našla som tento recept. Kedysi ich robievala moja maminka, sú naozaj výborné - skvelé na slané chrumkanie a dokonalé k vínku... a naozaj veľmi jednoduché a rýchle na prípravu - cesto nemá nakysnúť, pracuje sa s ním hneď - len 10 minút necháme oddýchnuť bochníčky prikryté utierkou a môžeme s nimi pracovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...pripravíme si suroviny
...do misy dáme 1/2 kg múky, 1/2 kávovej lyžičky soli a margarín na plátky
...múku s herou rozmrvíme medzi prstami
...do rozmrvenej múky s margarínom pridáme syr, 2 vajcia a kvások (ja ho robím tak, že si do šálky dám kvasnice, trochu ich rozdrobím, pridám 1/2 kávovej lyžičky kryštálového cukru a zalejem 3 PL teplého - nie horúceho - mlieka a nechám 10 min na teplom mieste nakysnúť)
...všetky suroviny spracujeme na kompaktnú hmotu
...z cesta si vytvarujeme valček
...valček si rozdelíme na 8 bochníčkov
...bochníčky necháme 10 minút prikryté odpočívať a zatiaľ si môžeme spraviť cesnakovú nátierku - asi 1 cm plátok z 250 g masla roztopíme v mikrovlnke, pridáme 4 pretlačené strúčiky cesnaku a 1/3 kávovej lyžičky solčanky - spolu zmiešame. Plnka nie je nutná, výborné sú aj bez nej... alebo ak ste fanúšikovia plniek - pokojne naplňte podľa svojej chute: oškvarkami, nivou, nasekanou šunkou, kečupom, hubami, slaninou, cibuľkou, bylinkami... podľa fantázie a chuti...
...bochníčky postupne vyvaľkáme a potrieme cesnakovou nátierkou
...nakrájame na 8 dielov
...a z hrubšej strany začneme rolovať rohlíky
...až po špic - vznikne rohlíček
...rohlíky uložíme na jemne vymastený plech, potrieme vajíčkom a môžeme posypať sezamom, makom, kmínom, slnečnicou... podľa chuti. Dáme piecť na 180° cca 12-15 minút.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Stanke | Syrové rohlíčky s cesnakovou príchuťou | Makové sladké pagače:-)))) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (17.10.2010, 19:43)
Evi, dnes som piekla, vynikajuce (Y) (Y) (Y)akurat mi nevyslo 8 bochnickov ale 10 ,-) ,-)a polovicu rohlickov som po upeceni namazala natierkovym maslom a naplnila sunkou a syrom...vsetci chvalili, recept ukladam :-$ :-$ (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.10.2010, 20:39)
Zuzanka... nesmierne ma teší, že sa podarili a že chutili (F) (F) (F)
Krásne si zaimprovizovala... super nápad - nátierkové maslo aj plnka im museli dať skvelú chuť (Y)
Ďakujem za milé slová (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (13.10.2010, 9:44)
Krásne rohlíčky, Evka (Y) (clamp) (zajic) slané maškrty sú proste vynikajúce (Y) :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.10.2010, 21:23)
Ďakujem za uznanie Monik (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.10.2010, 19:06)
vyzeraju úžasne (Y) (Y) (Y) hned by som jeden zlupla (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (12.10.2010, 14:19)
Ďakujem za uznanie Martuška... (F) (F) (F) naozaj boli super ... len sa tak po nich zaprášilo ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (11.10.2010, 18:36)
Evi,tie tvoje rožteky samy prosia_zjedz ma,zjedz ma (Y) (Y) (Y) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (11.10.2010, 18:43)
...to potvory malé isto odkukali od Tvojej božskej kačičky ,-) Ďakujem za uznanie Melanka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.10.2010, 21:34)
môžu byť výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (11.10.2010, 18:35)
Naozaj skvelé... ku kvákaniu k vínku ako stvorené (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (10.10.2010, 21:03)
hmmmm jaaj dobrota Evik (zajic) (zajic) (zajic) strašná provokácia pre mňa teraz 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.10.2010, 21:23)
Veru veľmi chutné sú... ďakujem za pochvalu (F) (F) (F)
Možno neuveríš, ale pri vkladaní receptov nejak automaticky myslím na Teba a Tvoje žabky, aká by mohla byť varianta bez droždia či prášku do pečiva... Uvažujem, že možno by službu v ceste namiesto droždia spravil jogurt alebo acidko... malo by byť z neho cesto vláčne a ešte by som pridala do cesta postrúhaný uvarený zemiak, aby bolo jemnejšie... a mohlo by to byť tiež veľmi jedlé (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (10.10.2010, 21:33)
vidííš to je dobrý nápad (I) no veru za pokus to stojí (clamp) (clamp) skúsim :-), vraj už možeme po troške droždie aj PDP, ale nechcem to siliť pre istotu, tak radšej ešte bez droždia by som pokračovala. Ďakujem za radu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (11.10.2010, 18:37)
Dá sa fungovať aj bez droždia či PDP... a s Tvojim čarovacím talentom detto (L) (L) (L) Teším sa, že po troške už môžete... čo znamená, že stav sa zlepšuje, mám veľkú radosť a držím palce (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (13.10.2010, 19:36)
Evička, som to dnes skúšala bez toho droždia *-) - ach jo- nie, bez neho to nejde (child12) - teda ísť išlo, ale bolo to ozaj len jedlé *-) ale no nič - toto musí počkať na normálne kvasnice 8o| 8o|
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.10.2010, 21:24)
Mrzí ma Martinka, že to nebolo ono bez tých kvasníc... ale nič to... trpezlivosť nielen ruže prináša... príde čas, keď budeš môct opäť vypekať bez obmedzení... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.10.2010, 17:25)
aaale Evka +o( - to nech Ťa nemrzí :-) :-) je to ok, dokonca dnes chutili tie rožteky lepšie ako včera ,-) - zjedlo sa a to je hlavné, aj keď to nebola neviem aká sláva, ale v pohodke - dali sa (Y) (Y) (Y) práve som dopiekla chlebík, tak som zvedavá aký bude - to som zasa namixovala ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (11.10.2010, 18:40)
(L) vďaka Evik - že čarovací talent .. človek vymyslí kadečo si myslím, keď je pritlačený k múru :-) :-) :-) - jooj a áno, po troške sa to zlepšuje, tak verím, že to bude nakoniec všetko v poriadku, ešte je to síce nadlho, ale už po trošíčke sa to lepší (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (10.10.2010, 18:09)
normálne slintám, bojím sa piecť s droždím (vzhľadom na bezlepkovú múku), robila som len raz a nevyšlo a akosi mám už z toho strach, ale toto pečivko a pečivko od supermarti vo mne prebúdza zvedavosť :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.10.2010, 21:21)
Ivanka... ďakujem za uznanie (F) (F) (F)
Droždia sa nemusíš báť, niekde som čítala, že bezlepková múka potrebuje viac vlhkosti, skús prikryť misu s cestom pri kysnutí vlhkou utierkou a nechaj na teplom mieste podkysnúť. Vraj aj pri pečení je dobré vložiť do rúry pod pekáč, na ktorom sa pečie pečivo ďalší s vodou.
Pozri túto stránku - o droždí:
http://www.lesaffre.sk/domacnost/bezlepkova_dieta.php
A neboj sa... určite sa podarí (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu