Martina M. (mmj) ID 19672 |
 |
Oblasť: Liptovský Mikuláš |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.8.2007 |
Naposledy: 7.12.2016 9:17 |
Aktualizácia: 13.5.2013 10:58 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Roastbeef - rozbíf
[ recept č. 32436 zo dňa 5.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
mäso z nízkej roštenky bez kosti, mleté čierne korenie , soľ, rozmarín, majorán, olej
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny odstáť, potom opekáme v horúcom oleji zo všetkých strán asi 10 minút. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Opražené mäso potrieme maslom. Do pekáča vložíme mäso spolu s bylinkami, podlejeme horúcou vodou a dáme do vyhriatej rúry. za občasného polievania výpekom pečieme (0,5 kg mäsa 20-30 minút, 1 kg mäsa 45minút). Mäso má ostať vo vnútri neprepečené, ružové, šťavnaté. Či je hotové zistíme stlačením mäsa palcom. Správne upečené mäso má byť pružné, polotuhé. Po upečení zabalíme do alobalu a necháme mäso 5 -10 minút odpočívať, potom ho nakrájame na plátky. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninou a bylinkovým maslom. Studené mäso môžeme použiť do sendvičov.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
mäso osolíme, okoreníme a necháme odstáť |
![]() |
opekáme na horúcom oleji zo všetkých strán |
![]() |
opečené mäso dáme na bylinky potrieme maslom |
![]() |
podlejeme vodou a dáme do vyhriatej rúry (ja som tam už piekla zemiaky a spolu sa to dopieklo) |
![]() |
po upečení vyberieme a zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minút odstáť |
![]() |
na pokrájane mäso dáme roztopiť trošku bylinkového masla a podávame (my sme mali s opekanými zemiakmi a zelenou fazuľkou na bylinkovom masle s plátkami slaninky) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Belo H. (beloh) ID 176975 (21.8.2011, 11:21) |
Martinka , veľmi dobrý recept! Iba by som doplnil marinovať podľa možností deň dopredu, a nastaviť teploty rúry na 180 stupňov a mäso vo vnútri na tých 70 stupňov. Dôležité je po upečení nechať v alobale aspoň tých 30 minút. Šťava sa dobre zatiahne do mäsa. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (5.10.2010, 18:46) |
tak o tomto snívam, že to upečiem a veruže aj upečiem v najbližšej dobe vďaka za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (5.10.2010, 18:43) |
Martinka tlieskam, mne sa to takto nepodarilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana b. (Langley) ID 128110 (5.10.2010, 17:21) |
Martinka, maso je naozaj krasne ruzove, este nikdy sa mi takto pekne nepodarilo, vzdy ho prepeciem, bojim sa ze by bolo priliz krvave, ale vyskusam tvoju sablonu - pol kila masa na 30 minut.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (5.10.2010, 20:42) |
neboj ak by bolo moc krvavé treba to nechať dlhšie v tom alobale a bude to ok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |