. .. .. .. .. .. .
. .

Roastbeef - rozbíf - RECEPT 32436

Martina M. (mmj) ID 19672
.
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.8.2007
Naposledy: 7.12.2016 9:17
Aktualizácia: 13.5.2013 10:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 248
RODINNÉ FOTOGRAFIE 147
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 78
NÁVODY 7

HOVÄDZIE MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Roastbeef - rozbíf


[ recept č. 32436 zo dňa  ]


Roastbeef  - rozbíf


POTREBNÉ PRÍSADY

mäso z nízkej roštenky bez kosti, mleté čierne korenie , soľ, rozmarín, majorán, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny odstáť, potom opekáme v horúcom oleji zo všetkých strán asi 10 minút. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Opražené mäso potrieme maslom. Do pekáča vložíme mäso spolu s bylinkami, podlejeme horúcou vodou a dáme do vyhriatej rúry. za občasného polievania výpekom pečieme (0,5 kg mäsa 20-30 minút, 1 kg mäsa 45minút). Mäso má ostať vo vnútri neprepečené, ružové, šťavnaté. Či je hotové zistíme stlačením mäsa palcom. Správne upečené mäso má byť pružné, polotuhé. Po upečení zabalíme do alobalu a necháme mäso 5 -10 minút odpočívať, potom ho nakrájame na plátky. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninou a bylinkovým maslom. Studené mäso môžeme použiť do sendvičov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

mäso osolíme, okoreníme a necháme odstáť
opekáme na horúcom oleji zo všetkých strán
opečené mäso dáme na bylinky potrieme maslom
podlejeme vodou a dáme do vyhriatej rúry (ja som tam už piekla zemiaky a spolu sa to dopieklo)
po upečení vyberieme a zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minút odstáť
na pokrájane mäso dáme roztopiť trošku bylinkového masla a podávame (my sme mali s opekanými zemiakmi a zelenou fazuľkou na bylinkovom masle s plátkami slaninky)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Krupicový nákyp | Roastbeef - rozbíf | Koláč (torta) z BB keksov >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Belo H. (beloh) ID 176975 (21.8.2011, 11:21)
Martinka , veľmi dobrý recept!
Iba by som doplnil marinovať podľa možností deň dopredu, a nastaviť teploty rúry na 180 stupňov a mäso vo vnútri na tých 70 stupňov. Dôležité je po upečení nechať v alobale aspoň tých 30 minút. Šťava sa dobre zatiahne do mäsa.
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (5.10.2010, 18:46)
tak o tomto snívam, že to upečiem a veruže aj upečiem v najbližšej dobe (clamp) vďaka za recept (clamp) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (5.10.2010, 18:43)
Martinka tlieskam, mne sa to takto nepodarilo (clamp)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (5.10.2010, 17:21)
Martinka, maso je naozaj krasne ruzove, este nikdy sa mi takto pekne nepodarilo, vzdy ho prepeciem, bojim sa ze by bolo priliz krvave, ale vyskusam tvoju sablonu - pol kila masa na 30 minut. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (5.10.2010, 20:42)
neboj ak by bolo moc krvavé treba to nechať dlhšie v tom alobale a bude to ok (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu