. .. .. .. .. .. .
. .

Kapustove pagaciky - absolutne fantasticke******** - RECEPT 31763

CHUŤOVKY

ID 34442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 129 návštěvníkov)


Kapustove pagaciky - absolutne fantasticke********


[ recept č. 31763 zo dňa  ]


Kapustove pagaciky - absolutne fantasticke********


POTREBNÉ PRÍSADY

Plnka: 1 mala hlavka kapusty ( udusenej kapusty ma byt 250 g,), 1 PL kr. cukru, ak mate hnedy, tak dajte radsej hnedy cukor, 5 PL oleja, sol, korenie Na cesto: 650 g hl.muky, 32 g drozdia ( ja som dala sacok suseneho), 1 KL cukru, 200 ml mlieka, Okrem toho 300 g uvarenych zemiakov, 200 ml kyslej smotany, 100 ml oleja, 1 zltok na potieranie

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto pagaciky su fakt uzasne. Su makkulinke aj na druhy den. Cesto je vyborne a hlavne nie je z neho ziadny zbytok, zuzitkujete az do poslednej omrvinky:). Takze ako na tieto absolutne fantasticke pagaciky? Kuk do postupu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

kapustu posekame nadrobno, osolime a nechame postat 15 min. Ona trochu tak "sadne"
do dostatocne velkeho hrnca dame rozpalit 4-5 PL oleja a pridame kapustu. Ohen stisime a na miernom ohni za obcasneho premiesania kapustu udusime (sparime).Kapusta ma byt makka, ale zaroven aj ostane trochu chrumkava.
kym sa kapusta dusi, tak si v osolenej vode uvarime zemiaky. Popucime, pridame kyslu smotanu, olej a vymiesame hladku zmes
ked mame kapustu makku, pridame cukor, okorenime ( korenie nemusite lutovat, moja kapusta zdalasa, ze je dost korenista, ale potom v ceste sa to akosi stratilo) a este chvilu poprazime za staleho miesania. Odstavime a nechame poriadne vychladnut. Ak budem nabudce robit, tak si ju uz urobim urcite vopred. Najzdlhavejsie na tomto recepte bola kapusta aj s procesom chladenia
zo 100 ml vlazneho mlieka 1 KL cukru a drozdia pripravime kvasok
na dno misy dame zemiakovu masu
k zemiakom pridame osolenu muku, kvasok a dobre vypracujeme cesto. Ja som este pridala 100 ml vlazneho mlieka lebo sa mi videlo velmi huste cesto. Potom bolo OK.
ked uz cesto mame dobre vymiesene, tak pridame kapustu a premiesame. Cesto prikryjeme a nechame odpocivat 20 minut
po 20 min. cesto vyberieme a na dobre pomucenej doske prepracujeme, opat nechame odpocivat
po 20 minu. cesto rozvalkame na hrubku 2 cm a pomocou formicky vykrajujeme male pagaciky. Odkrojene kusky mozete opat zhniect a vykrojit z nich pagaciky.
pagaciky ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie. Zapneme ruru na 200 stupnov a nahrejeme ju. Pagaciky opat trochu podkysnu asi 15 min. Tesne pred vlozenim do rury potrieme rozslahanym zltkom s troskou vody. Vrch mozeme posypat kminom a mozno aj posolit morskou solou. Peciem cca 20 min , kym nemaju zlatistu farbu.
naozaj su uuuuzasne, urcite som ich nerobila poslednykrat:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Paradne karamelove rezy | Kapustove pagaciky - absolutne fantasticke******** | S kočiarikom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 53 (zobrazuje sa 41-53)<< predošlé 1, 2, 3
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.9.2010, 20:35)
Aďka, tak tieto pagáčiky určite vyskúšam, vyzerajú úžasne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) , taktéto pagáčiky som ešte nikdy nejedla a podľa mňa k takému vínku môžu byť vynikajúce |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.9.2010, 9:27)
Ivka, vinko sa sice nekonalo, ale i tak sme si skvele pochutili. A ako uz citam komentare, tak si ich pochvaluju aj dievcence, co ich uz stihli vyskusat. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (19.9.2010, 18:28)
musím ešte jeden komentár , keď som si prečítala recept skoro ma dva krát porazilo , raz od toho, že ja sa nemôžem ponúknuť touto delikateskou a druhý krát od smiechu , keď som čítala text pri štvrtom obrázku máš napísané miesto pražíme , porazíme :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D čítala som ho nahlas aj deťom, či by chceli také pagáčiky, vieš si predstaviť ten rehot, keď to počuli , tak okrem skvelého receptu ti ďakujem aj za pobavenie (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 19:18)
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D a vies si predstavit, ked som to citala ja rano. Tiez som sa tu sulala od smiechu. Aj som to chcela opravit, ale cosi ma vyrusilo a potom som na to zabudla ,-) :-) Diky, ze si mi pripomenula moj preklep (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (19.9.2010, 20:22)
kľudne urob aj viac takých |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) už dávno sme sa všetky tri naraz tak nerehotali (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (19.9.2010, 18:21)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) si sa vyšantila tento víkend |:o) |:o) |:o) |:o) pagáčiky vyzerajú božsky , isto vyskúšam |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 19:24)
Tak tentokrat iba take jednoduche receptuse, ale zato vyborne (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (*emica*) ID 115925 (19.9.2010, 17:21)
Kapustové pagáčiky som ešte nejedla, tak asi ich niekedy vyskúšam. My robievame iba klasické kapustníky, akože kys, cesto na bochníčky, donútra udusená kapusta, rozvalkať, popichať a upiecť. Ale toto cesto je určite dobručké,lebo zemiaky ho udržia dlho mäkké . Aďka, díky za nápad . (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 19:23)
Zuzka velmi presne si do definovala. A tieto pagaciky su vlastne akoby tie kapustniky, ibaze tu je kapusticka v celom cesticku a nielen v prostiredku. Su ozaj velmi dobrucke (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (19.9.2010, 16:55)
tie musia byt vyborne,Adrika (Y) (Y) (Y) (Y)a receptik ako stvoreny na jesen a zimu (dest) (zima) (snehulak) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 19:21)
Tak, tak Matka. Uz sa nam akosi zjesenieva :) A k tomu prisposobujeme aj nase receptiky :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (19.9.2010, 14:54)
(Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic)Adrika vyskusam nabeton (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 19:20)
Slavka budem len a len rada. Som zvedava na tvoj nazor (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.9.2010, 13:39)
S kapustou to musí byť úžasná chuť :-o
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 19:19)
Ivanka boli super, urcite sa moze aj s niecim inym urobit, ale to cesticko nema chybu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.9.2010, 11:54)
Moja krstná mama takéto robievala, aj som si vypýtala recept, ale veru ešte som ich nerobila, vyzerajú fakt lákavo, už len zahryznúť! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 12:28)
Darinka ak budes mat prilezitost doporucujem ich vyskusat. Naozaj su jedinecne. Mozno az na Silvestra... Skvele cesticko, makkulinke. Asi je to tou smotanou a zemiakmi. Ak sa ti podari niekedy vyskusat, budem rada, ak pridas svoj nazor (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.9.2010, 13:51)
Adrika,zemiaky robia svoje (Y)Moja neboha babka [A]robila zemiakovy makovnik.A ten vydrzal týýýýýýzden krasne cerstvy a makucky (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2010, 10:56)
Aďuška... tak tieto Tvoje pagáčiky sú také prekrásne... a že s kapustou? Tak toto by ma nenapadlo nikdy, ale určite chválim invenciu...museli byť makulinké vo vnútri a zvonka chrumkavé... ľahučké... úžasné (Y) (Y) (Y)
Si sa krásne vynašla...čo tam po oškvarkových, keď možno spraviť takéto pagáčikové dokonalosti, určite niekedy vyskúšam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 12:25)
Moja mila Evulka, a ktoze , kto, ma navodil na pagaciky? Ked som videla tie tvoje uzasne pagaciky, tak som tolko snorila, ze co by som si mohla urobit namiesto tych tvojich. Nasla som aj jedny tvarohove, ale tieto kapustove zvitazili. Su neskutocne dobrucke a to cesto ako paperie. Receptik som nasla v jednom madarskom casopise a podla mna su madari uzasni gurmani. Takze som nezavahala a vyskusala. Nelutujem. Budem rada, ked ich niekedy vyskusas a pridas svoj nazor (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2010, 18:51)
Aďuška... teraz mi napadlo, že kamarátka robieva zemiakové aj syrové pagáčiky. Tie syrové robí také chutné maličké a na vrch každého dáva štvrť lieskového orecha... sú tiež krásne a veľmi chutné, skúsim od nej vypýtať recept... možno sa Ti nabudúce tiež hodí... tak ako mne tento kapustickový od Teba (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 20:32)
Znie to zaujimavo. Tak skus Evka, ja budem len rada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (19.9.2010, 10:31)
(Y) Adrika vyzerajú úžasne, zaujímavý receptík (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 12:19)
Ano Gabika je to hlavne velmi dobry receptik. Robila som ich prvykrat, ale urcite nie posledny (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna K. (klaymanova) ID 50952 (19.9.2010, 8:28)
hmmmmmmm :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 12:18)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (19.9.2010, 7:43)
ukladám a určite vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 12:18)
Katuska budem velmi rada. Som presvedcena na sto percent, ze neolutujes (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.9.2010, 6:52)
skvele a isto veeelmi chutne k vinku (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 12:17)
Lubka, zial to vinko sa nekonalo :(, ale chutili aj bez neho (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 53 (zobrazuje sa 41-53)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu