Marcela N. (Marcelan) ID 6743 |
|
mimibazar.sk/marcelan |
Oblasť: Žilina |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 27.9.2006 |
Naposledy: 11.10.2018 9:01 |
Aktualizácia: 10.4.2014 11:50 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Zapekané ovocie
[ recept č. 31686 zo dňa 17.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ovocie (jablká, hrušky, nektarinky, marhule, broskyne....), maslo, cukor (najlepšie hnedý), polohrubá múka.
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept je geniálny v tom, že jeho príprava nezaberie viac ako 10 minút (bez pečenia), zužitkujeme ovocie, ktoré nie je vhodné na priamu konzumáciu (napr. popadané alebo kyslé jablká), alebo otvorený kompót, ktorý zavadzia v chladničke. Okrem toho má mnoho obmien, podľa surovín, ktoré máme doma. No a hlavné je - je fantastický a každý sa u nás ide za tým utĺcť,o) Veď vyskúšajte:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Tu máme pripravené všetky suroviny: ja som našla na záhrade 4 jablká a v chladničke jednu nektarinku. Okrem toho na mrveničku cca 80 gr. masla, také isté množstvo polohrubej múky a trošku menej cukru - kryštálový, najlepšie trstinový (po zapečení má peknú farbu) |
|
Ovocie si nakrájame na menšie kúsky a poukladáme do zapekacích misiek, ktoré vymastím maslom. Môj tip - misky vytriem obalom z masla. Tieto obaly skladujem v chladničke a používam na vymastenie pekáčov a formičiek. Ak nemáme malé misky, môže to ísť aj na malý plech. V mise sú pripravené suroviny na mrveničku (maslo, cukor, múka) |
|
Mrveničku pripravíme pomocou prstov, medzi ktorými mrvíme suroviny tak, aby sa premiešali a vznika hrudkovitá hmota. Do mrveničky sa okrem popísaných surovín dá pridať napr. kokos, alebo jemne nasekané orechy, mňam,o) |
|
Mrveničku nasypeme do misiek na ovocie - a nešetriť (čím viac, tým lepšie). Ja som to dala na malý pekáčik, aby sa mi to nesypalo v rúre. Dáme piecť ro rúry na cca 20 minút pri 180 stupňov. Posledných 5 minút zapnem vrchný gril, aby bola kôrka ideálna. |
|
No a hotovo,o) Už len mlsať. Najlepšie ešte keď je to trošku teplé. Tento recept zvládnu naozaj aj gazdinky - začiatočníčky a fantázii sa medze nekladú. Napr. jabĺčka môžeme ochutiť škoricou alebo vanilkou, môžeme kľudne kombinovať čerstvé aj kompótové ovocie. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Zdenka S. (zdenkasiv) ID 16508, mimibazar.sk/zdenkasiv (2.11.2010, 8:57) |
urobila som cez víkend a bolo to fakt super. Skvelý nápad, rýchlo hotové a fantastické. My sme pridali do mrveničky ja orechy a kokos. Bolo to fenomenálne. |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (29.9.2010, 21:40) |
hm, s jabĺčkami som ešte neskúšala |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.9.2010, 12:33) |
tú vôňu cítim až sem, mňaaaaaaam |
ODPOVEDAŤ |