. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekané ovocie - RECEPT 31686

Marcela N. (Marcelan) ID 6743
.
mimibazar.sk/marcelan
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.9.2006
Naposledy: 11.10.2018 9:01
Aktualizácia: 10.4.2014 11:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 134
RODINNÉ FOTOGRAFIE 12
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 14
RECEPTY 5
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Zapekané ovocie


[ recept č. 31686 zo dňa  ]


Zapekané ovocie


POTREBNÉ PRÍSADY

Ovocie (jablká, hrušky, nektarinky, marhule, broskyne....), maslo, cukor (najlepšie hnedý), polohrubá múka.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je geniálny v tom, že jeho príprava nezaberie viac ako 10 minút (bez pečenia), zužitkujeme ovocie, ktoré nie je vhodné na priamu konzumáciu (napr. popadané alebo kyslé jablká), alebo otvorený kompót, ktorý zavadzia v chladničke. Okrem toho má mnoho obmien, podľa surovín, ktoré máme doma. No a hlavné je - je fantastický a každý sa u nás ide za tým utĺcť,o) Veď vyskúšajte:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Tu máme pripravené všetky suroviny: ja som našla na záhrade 4 jablká a v chladničke jednu nektarinku. Okrem toho na mrveničku cca 80 gr. masla, také isté množstvo polohrubej múky a trošku menej cukru - kryštálový, najlepšie trstinový (po zapečení má peknú farbu)


Ovocie si nakrájame na menšie kúsky a poukladáme do zapekacích misiek, ktoré vymastím maslom. Môj tip - misky vytriem obalom z masla. Tieto obaly skladujem v chladničke a používam na vymastenie pekáčov a formičiek. Ak nemáme malé misky, môže to ísť aj na malý plech. V mise sú pripravené suroviny na mrveničku (maslo, cukor, múka)


Mrveničku pripravíme pomocou prstov, medzi ktorými mrvíme suroviny tak, aby sa premiešali a vznika hrudkovitá hmota. Do mrveničky sa okrem popísaných surovín dá pridať napr. kokos, alebo jemne nasekané orechy, mňam,o)


Mrveničku nasypeme do misiek na ovocie - a nešetriť (čím viac, tým lepšie). Ja som to dala na malý pekáčik, aby sa mi to nesypalo v rúre. Dáme piecť ro rúry na cca 20 minút pri 180 stupňov. Posledných 5 minút zapnem vrchný gril, aby bola kôrka ideálna.


No a hotovo,o) Už len mlsať. Najlepšie ešte keď je to trošku teplé. Tento recept zvládnu naozaj aj gazdinky - začiatočníčky a fantázii sa medze nekladú. Napr. jabĺčka môžeme ochutiť škoricou alebo vanilkou, môžeme kľudne kombinovať čerstvé aj kompótové ovocie.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Šišky ľahké ako pierko;o) | Zapekané ovocie | SKVELÝ GULÁŠ Z RÚRY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zdenka S. (zdenkasiv) ID 16508, mimibazar.sk/zdenkasiv (2.11.2010, 8:57)
urobila som cez víkend a bolo to fakt super. Skvelý nápad, rýchlo hotové a fantastické. My sme pridali do mrveničky ja orechy a kokos. Bolo to fenomenálne. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (29.9.2010, 21:40)
hm, s jabĺčkami som ešte neskúšala (child1)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.9.2010, 12:33)
tú vôňu cítim až sem, mňaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu