. .. .. .. .. .. .
. .

◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ► - RECEPT 31597

Jana S. (Popka) ID 40159
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.3.2008
Naposledy: 2.8.2024 22:49
Aktualizácia: 18.4.2016 22:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 27
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 3

ZAVÁRANINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ►


[ recept č. 31597 zo dňa  ]


◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ►


POTREBNÉ PRÍSADY

slivky

POSTUP PRÍPRAVY

Dávam do pozornosti jednoduché a lacné zaváranie sliviek. U nás v rodine sa tento spôsob veľmi osvedčil, takže rada by som inšpirovala aj ostatných. Možno sa to aj Vám zapáči a nájdete využitie vo vašej domácnosti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Pripravíme si umyté a vykôskované slivky. Kôstky nevyhodíme, môžeme použiť na Slivkový likér z kôstok podľa receptu Slavka H.(Archaa)
2. Začneme takto pekne ukladať do pripraveného čistého pohára. Môžeme ich aj potačiť, lebo neskôr sa nám slivky zmenšia.
3. A takto pripravené naplnené poháre nás čakajú na zaviečkovanie.
4. Poháre dobre zaviečkujeme s hlavicou.
5. Uzatvorené poháre poukladáme do zaváracieho hrnca, zalejeme vodou a sterilizujeme. Teplomer necháme vybehnúť na 100 stupňov celzia a potom vypneme. Necháme v hrnci vychladnúť.
6. Vychladnuté poháre povyberáme. Zjavne sa nám slivky zmenšili, tak ako sme predpokladali. Poukladáme do špajze a v zime sa vytešujeme. Použitie je širokospektrálne, napr. do žemlovky, fantázii sa medze nekladú. My tákéto slivky používame hlavne na slivkový osúch. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ◄ Jednoduchá avokádová nátierka ► | ◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ► | ◄ Babičkine bomby ► >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea L. (Aja1) ID 47601 (27.8.2013, 12:10)
Ja iba dodám že cca pred dvom rokmi som robila likér zo slivkových kôstok a dnes som ho chutnala a chutil ako amareto.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela M. (markam) ID 178942 (4.9.2021, 7:55)
Ahoj môžeš poprosiť recept. Ďakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.8.2012, 22:01)
(Y) (Y) (Y) už sa teším na koláčik..... ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (jansam) ID 243759 (26.5.2012, 12:55)
:-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (30.5.2012, 10:29)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Sandra S. (SA.) ID 168060 (5.10.2011, 22:23)
Jej no to je super, ze aj so supkov. Ja som struhala ako blazniva :-) Nabuduce budem vediet. A slivocky mam uz tiez a dokonca aj jeden pohar marhul :-). Som neskutocne zvedava ako to bude chutit :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (6.10.2011, 9:10)
Sandri, bude to chutiť ako čerstvé ovocie. *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Sandra S. (SA.) ID 168060 (14.9.2011, 13:42)
Chcela by som sa opytat, ci ste uz niekto skusali aj s hruskami.Kamoska mi priniesla celu tasku, a vyziv mam uz ajaj :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (25.9.2011, 20:17)
Sandri, ja tak robievam aj strúhané hrušky so šupkou bez vody a cukru. Potom z toho pečiem koláčik - kuk do mojich receptov.Takže smelo do toho. (L) (L) (L) Používam to aj do žemlovky.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva H. (Bekyna) ID 141495 (5.9.2011, 8:12)
ahojky, ako to vyriešim, keď nemám zavárací hrniec ani teplomer......?????
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (9.9.2011, 15:31)
Evka, navrhujem zavárať v rúre. Na internete sa určite dočítaš, alebo "mimibazarice" ti určite poradia. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
beata s. (kristina82) ID 47078 (24.8.2011, 16:46)
a ked nemam takyto teplomer, staci, ked voda zacnie vrieť a tak vypnuť?Dakujem za odpoved
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (9.9.2011, 15:30)
Beatka, dôležité je, aby chytili viečka, aby sa ti ovocie nezačalo kaziť. Niekto zavára aj v rúre, na plech dá vodu a do plechu postaví poháre. Ja nemám s tým skúsenosti. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (24.8.2011, 13:15)
(Y) práve ich idem nakladať, lebo mrazené slivky na koláčik, či do guliek /gombócov/ sa mi nepáčia a tento spôsob ma zaujal už minulý rok (L) ...strúhané jabĺčka takto robievam, ale slivky som ešte neskúšala, toto bude moja premiéra (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (9.9.2011, 15:27)
Želka, pevne dúfam, že budeš spokojná |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (29.7.2011, 10:23)
ja tak zavaram aj napríklad struhane jablka-bez cukru,bez ničoho a vydrzia rok dva-dlhsie neviem (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (29.7.2011, 20:26)
vďaka Mirka, vyskúšam aj tie jabĺčka, ... sa mi to páči, že netreba cukor (Y) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2011, 23:59)
Ja robievam aj strúhané hrušky bez cukru, v koláči to nerozoznáš od jabĺk. :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (29.7.2011, 10:01)
Janka, vyskúšala som tento superrýchly a nenákladný recept na tieto slivky. (Y) (Y) (Y) Už sú hotové, dodám aj fotečku. Len sa chcem spýtať, koľko môžu " ležkať " len tak v komôrke? Lebo klasicky robené vydržia aj 3 roky.... sa pýtam, lebo mi nie sme veľmi na sladké zaváraniny. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2011, 23:55)
Teším sa, že si vyskúšala môj receptík. Keď chytí viečko, vydržia aj 2-3 roky. Každý rok nie je úrodný, tak si treba urobiť zásoby. |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (upravené 29.7.2011, 20:24)
Janka, takže vkladám aj fotečku môjho snaženia. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=816165
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2011, 23:57)
Fotečka je pekná, teším sa, že sa ti vydarili. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (20.9.2010, 16:56)
Slivky sa u nás zavárajú len v podobe lekváru, ale toto určite urobím! ^o) Veľmi sa mi páči, že je to bez cukru. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (22.9.2010, 21:07)
Eli, treba vyskúšať. Ja som skúšala aj nový recept tu z MMB slivkovú nutelu a veľmi sa mojim (cinky) (cinky) (cinky) zapáčil. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana b. (Langley) ID 128110 (14.9.2010, 17:12)
Toto ma velmi zaujalo, slivky nemam, ale vdaka tomuto postupu zadovazim, planujem zavarit aj trnky a vaham ci takto bez cukru to nepokazim, kazdopadne vyskusam, thanx (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 20:33)
Zuzka, keď Ti chytí viečko na pohári, nie je sa čoho obávať. Určite to vyskúšaj. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (14.9.2010, 11:20)
Ja takto zavaram slivky uz roky,mozem doporucit a takto isto zavaram aj struhane jablcka-len struhane bez cukru!!!a su super do kolačov,žemlovky alebo len tak.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 20:30)
Miriam, ja taktiež zaváram aj strúhané (jablka) bez cukru. Mám to aj v mojich receptoch. V zime je to bomba. Som rada, že si mi napísala. Ďakujem (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
eva t. (mimi1968) ID 114154 (14.9.2010, 9:15)
acukor sa tam nedava???
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 12:46)
Evička, je to úplne bez cukru. Iba ovocie. (jablka) (jablka) (jablka)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (14.9.2010, 8:02)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 12:44)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (anca66) ID 16418 (13.9.2010, 20:06)
(Y) aj my takto už roky zavárame a osvedčili sa na kysnutý koláč, aj do ryžového nákypu . Málo roboty a veľa dobroty ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 21:11)
Andrejka, tak to sa mi páči. (Y) Je to pravda, že "málo roboty a veľa dobroty" a v zime bez roboty. Ďakujem za komentík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.9.2010, 19:54)
škoda, že nemám slivky, hneď by som tento spôsob vyskúšala (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 21:05)
Ivetka, to je škoda, že nemáš slivky. (child12) (child12) (child12) My máme chalupu na Záhorí a máme sliviek dosť. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.9.2010, 8:26)
To sa máš, ľudia v mojom okolí sa sťažujú na malú úrodu a v ktoromže kúte Záhoria chalupáriš?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 22:31)
Si zvedavá čo? Si registrovaná v tomto regióne. Ešte zistíme, že sme susedky?Ten kút je smerom na Kúty.A ty si z ktorého kúta?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.9.2010, 20:09)
Janka ja som priamo zo Senice a cez Kúty jazdím domov z práce, pracujem totižto v Bratislave (hello) (hello) (hello) (hello) (flower) (flower) (flower). Už si sa naučila vyprávjat? ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (15.9.2010, 22:28)
Ivetka, je to Borský Svätý Jur. "Vyprávjat vim od malunka po záhorácky." Totižto som tam trávila všetky prázdniny u babičky.Takže Záhorie mi je veľmi blízke. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (13.9.2010, 19:52)
Janka. (L) Toto je zaujímavá technika. *-) *-) *-) Taký dobrý slivkový koláčik by som si dala ku (C) Si proste šikulka. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 21:02)
Zlati, technika je jednoduchá a finančne nenáročná, keď máš veľa sliviek a nevieš čo s nimi. ,-) ,-) ,-) A v zime ten koláčik je jedinečný. (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 18:30)
Janka, presne aj ja takto slivky zaváram, nemusím potom šťavu vylievať a hneď dávam na koláč, väčšinou kysnutý. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 20:49)
Tak, tak presne Darinka, ako píšeš. Šťavy je málo, takže žiadna sa nevylieva.Potešil ma Tvoj komentárik. Ďakujem. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu