Jana S. (Popka) ID 40159 |
 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 24.3.2008 |
Naposledy: 2.8.2024 22:49 |
Aktualizácia: 18.4.2016 22:32 |
|
|
|
Andrea L. (Aja1) ID 47601 (27.8.2013, 12:10) |
Ja iba dodám že cca pred dvom rokmi som robila likér zo slivkových kôstok a dnes som ho chutnala a chutil ako amareto. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela M. (markam) ID 178942 (4.9.2021, 7:55) |
Ahoj môžeš poprosiť recept. Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.8.2012, 22:01) |
už sa teším na koláčik.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Sandra S. (SA.) ID 168060 (5.10.2011, 22:23) |
Jej no to je super, ze aj so supkov. Ja som struhala ako blazniva Nabuduce budem vediet. A slivocky mam uz tiez a dokonca aj jeden pohar marhul . Som neskutocne zvedava ako to bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (6.10.2011, 9:10) |
Sandri, bude to chutiť ako čerstvé ovocie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Sandra S. (SA.) ID 168060 (14.9.2011, 13:42) |
Chcela by som sa opytat, ci ste uz niekto skusali aj s hruskami.Kamoska mi priniesla celu tasku, a vyziv mam uz ajaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (25.9.2011, 20:17) |
Sandri, ja tak robievam aj strúhané hrušky so šupkou bez vody a cukru. Potom z toho pečiem koláčik - kuk do mojich receptov.Takže smelo do toho. Používam to aj do žemlovky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Bekyna) ID 141495 (5.9.2011, 8:12) |
ahojky, ako to vyriešim, keď nemám zavárací hrniec ani teplomer......????? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (9.9.2011, 15:31) |
Evka, navrhujem zavárať v rúre. Na internete sa určite dočítaš, alebo "mimibazarice" ti určite poradia.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
beata s. (kristina82) ID 47078 (24.8.2011, 16:46) |
a ked nemam takyto teplomer, staci, ked voda zacnie vrieť a tak vypnuť?Dakujem za odpoved |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (9.9.2011, 15:30) |
Beatka, dôležité je, aby chytili viečka, aby sa ti ovocie nezačalo kaziť. Niekto zavára aj v rúre, na plech dá vodu a do plechu postaví poháre. Ja nemám s tým skúsenosti.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (24.8.2011, 13:15) |
práve ich idem nakladať, lebo mrazené slivky na koláčik, či do guliek /gombócov/ sa mi nepáčia a tento spôsob ma zaujal už minulý rok ...strúhané jabĺčka takto robievam, ale slivky som ešte neskúšala, toto bude moja premiéra  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (9.9.2011, 15:27) |
Želka, pevne dúfam, že budeš spokojná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (29.7.2011, 10:23) |
ja tak zavaram aj napríklad struhane jablka-bez cukru,bez ničoho a vydrzia rok dva-dlhsie neviem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (29.7.2011, 20:26) |
vďaka Mirka, vyskúšam aj tie jabĺčka, ... sa mi to páči, že netreba cukor  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2011, 23:59) |
Ja robievam aj strúhané hrušky bez cukru, v koláči to nerozoznáš od jabĺk.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (29.7.2011, 10:01) |
Janka, vyskúšala som tento superrýchly a nenákladný recept na tieto slivky. Už sú hotové, dodám aj fotečku. Len sa chcem spýtať, koľko môžu " ležkať " len tak v komôrke? Lebo klasicky robené vydržia aj 3 roky.... sa pýtam, lebo mi nie sme veľmi na sladké zaváraniny.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2011, 23:55) |
Teším sa, že si vyskúšala môj receptík. Keď chytí viečko, vydržia aj 2-3 roky. Každý rok nie je úrodný, tak si treba urobiť zásoby.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2011, 23:57) |
Fotečka je pekná, teším sa, že sa ti vydarili.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (20.9.2010, 16:56) |
Slivky sa u nás zavárajú len v podobe lekváru, ale toto určite urobím! Veľmi sa mi páči, že je to bez cukru.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (22.9.2010, 21:07) |
Eli, treba vyskúšať. Ja som skúšala aj nový recept tu z MMB slivkovú nutelu a veľmi sa mojim zapáčil.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana b. (Langley) ID 128110 (14.9.2010, 17:12) |
Toto ma velmi zaujalo, slivky nemam, ale vdaka tomuto postupu zadovazim, planujem zavarit aj trnky a vaham ci takto bez cukru to nepokazim, kazdopadne vyskusam, thanx  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 20:33) |
Zuzka, keď Ti chytí viečko na pohári, nie je sa čoho obávať. Určite to vyskúšaj.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (14.9.2010, 11:20) |
Ja takto zavaram slivky uz roky,mozem doporucit a takto isto zavaram aj struhane jablcka-len struhane bez cukru!!!a su super do kolačov,žemlovky alebo len tak. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 20:30) |
Miriam, ja taktiež zaváram aj strúhané bez cukru. Mám to aj v mojich receptoch. V zime je to bomba. Som rada, že si mi napísala. Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (14.9.2010, 9:15) |
acukor sa tam nedava??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 12:46) |
Evička, je to úplne bez cukru. Iba ovocie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea K. (anca66) ID 16418 (13.9.2010, 20:06) |
aj my takto už roky zavárame a osvedčili sa na kysnutý koláč, aj do ryžového nákypu . Málo roboty a veľa dobroty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 21:11) |
Andrejka, tak to sa mi páči. Je to pravda, že "málo roboty a veľa dobroty" a v zime bez roboty. Ďakujem za komentík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.9.2010, 19:54) |
škoda, že nemám slivky, hneď by som tento spôsob vyskúšala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 21:05) |
Ivetka, to je škoda, že nemáš slivky. My máme chalupu na Záhorí a máme sliviek dosť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.9.2010, 8:26) |
To sa máš, ľudia v mojom okolí sa sťažujú na malú úrodu a v ktoromže kúte Záhoria chalupáriš? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 22:31) |
Si zvedavá čo? Si registrovaná v tomto regióne. Ešte zistíme, že sme susedky?Ten kút je smerom na Kúty.A ty si z ktorého kúta? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.9.2010, 20:09) |
Janka ja som priamo zo Senice a cez Kúty jazdím domov z práce, pracujem totižto v Bratislave . Už si sa naučila vyprávjat?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (15.9.2010, 22:28) |
Ivetka, je to Borský Svätý Jur. "Vyprávjat vim od malunka po záhorácky." Totižto som tam trávila všetky prázdniny u babičky.Takže Záhorie mi je veľmi blízke.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (13.9.2010, 19:52) |
Janka. Toto je zaujímavá technika. Taký dobrý slivkový koláčik by som si dala ku Si proste šikulka.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 21:02) |
Zlati, technika je jednoduchá a finančne nenáročná, keď máš veľa sliviek a nevieš čo s nimi. A v zime ten koláčik je jedinečný.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 18:30) |
Janka, presne aj ja takto slivky zaváram, nemusím potom šťavu vylievať a hneď dávam na koláč, väčšinou kysnutý.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 20:49) |
Tak, tak presne Darinka, ako píšeš. Šťavy je málo, takže žiadna sa nevylieva.Potešil ma Tvoj komentárik. Ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |