Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Fougasse -provensálsky plnený chlebík
[ recept č. 31126 zo dňa 2.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Suroviny A:200 g hl.muky,50 g polohr.muky,1/2 čl cukru,1/2 čl soli,1/2 čl inst.droždia,1,5 dcl teplej vody,10 g rozpusteneho masla Suroviny B:1 červena cibula,asi 2 platky slaninky,100 g tvrdeho syra Suroviny C: štipka čierneho korenia,štipka soli,1/2 čl sušeneho tymianu,1/2 čl sušenej bazalky, (alebo zmes provensalskeho korenia) ,2 pl oliv.oleja
POSTUP PRÍPRAVY
.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto.Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a vymiesime nelepive a mäkke cesto.Ja som robila v pekarničke.Nechame ho zakryte hodinu kysnut. |
![]() |
Medzitym si pripravíme ingrediencie B:Slaninku nakrajame na drobne kocky a vyškvaríme na 1 pl oleja. |
![]() |
Pridame nakrajanu cibulku a orestujeme.Nechame vychladnut. |
![]() |
Pridame nakrajany syr a premiešame.Plnku mame hotovu. Toto je taky zaklad,možete urobit aj viac plniek napr.s čiernymi olivami alebo sušenymi nakladanymi paradajkami.. |
![]() |
Cesto rozdelíme na štyri časti. |
![]() |
Rozvalkame placky a plnku rovnomerne rozdelíme.Cesto uzavrieme a vytvarujeme gulky.Prikryjeme a nechame postat 10 minut. |
![]() |
Rozvalkame na placky a urobíme zarezy v tvare listu,roztiahneme.Zakryjeme a nechame 15-20 minut. |
![]() |
Pripravíme si zmes na potretie zo surovín C: |
![]() |
Chlebík potrieme. |
![]() |
A upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 15 minut. |
![]() |
Chlebík je vyborný ku kremovým polievkam,ku grilovanemu mäsku alebo len tak chrumkať... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | anka m. (ANKA M.) ID 132725 (20.12.2012, 19:32) |
Vyzerajú prudko jedlé, je to hovorovo fokáča? raz to piekol v relacii s italem v kuchyni, potom som si raz kúpila v Hofferi, v At. ale neboli moc chutné, ako ochutené dobre, len cesto nekvalitné. Ale tvoje má lákajú, vyskúšať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana P. (sigridka) ID 225966 (19.12.2012, 20:03) |
vyborný, dnes sme robili so slaninkou cibulkou a č.olivami pre budúcnosť budem vedieť, že mám robiť z dvojitej dávky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (20.12.2012, 19:21) |
Zuzka to som rada,že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (14.1.2011, 20:16) |
supeeeeeeeeeeeeeeeeer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (14.1.2011, 11:02) |
Ježiši toto vyzerá brutálne žravoooooooo mňaaaaaaaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Z. (JankaZe) ID 154014 (19.9.2010, 19:19) |
Vynikajúci chlebík Do plnky som dala cibuľu, sušené nakladané rajčiny a syr. A do byliniek som pridala rozmarín. Určite ho budem robiť opäť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Z. (JankaZe) ID 154014 (19.9.2010, 18:41) |
Práve sa pečie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.9.2010, 12:11) |
Tak toto skúsim spraviť, vyzerá to perfektne. Takže červená cibulľa nemusí zákonite byť, však? Lebo nemám. Martula  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.9.2010, 11:43) |
pravdaže nemusí..už som robila aj s porom,jarnou ale aj obyčajnou (čo chladnička dala) a všetko bolo dobre je to fajn ,skus  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (5.9.2010, 8:50) |
Teda Marti...kde je provensalske korenie vsetko zboznujem!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.9.2010, 11:41) |
aj ja Martuška bylinky to je moje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (4.9.2010, 20:27) |
tak toto je ina bašta, tlieskam a urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.9.2010, 19:35) |
ten musí byť úžasne voňavý a dobrý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.9.2010, 19:58) |
určite Martuška vyskúšam, vďaka za super receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (2.9.2010, 18:53) |
Wau! No chlebík vyzerá úžasne, Martuška skladám veľkú poklonu!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (2.9.2010, 14:21) |
No len mi tak slinky vybehli Toto určite vyskúšam, chlebík vyzerá nááádherne! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.9.2010, 19:52) |
dakujem sylvia verím že nesklamem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.9.2010, 13:38) |
Martuška... tak tomuto hovorím kulinárske umelecké dielo... hneď by som si dala, je naozaj prekrásny a verím že neskutočne chutný kopírujem a určite niekedy skúsim... vďaka za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.9.2010, 13:41) |
Evička dakujem,som si ista že nebudeš lutovat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (2.9.2010, 13:30) |
Martuska nie je to nieco ako ten indicky chlebik NAN?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.9.2010, 13:39) |
Slavka ani nie,spoločne je len to že oba su z kysnuteho cesta tento je s bylinkami a je chrumkavý..a naan ja mam rada mäkulinky a neutralny..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (2.9.2010, 13:42) |
super urcite vyskusame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (2.9.2010, 13:19) |
hned by som jednu ochutnala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.9.2010, 13:25) |
lubka chytaj stale odbieham do kuchyne odždibávat je fajný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |