. .. .. .. .. .. .
. .

Brutalitka - RECEPT 31064

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 1652 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Brutalitka


[ recept č. 31064 zo dňa  ]


Brutalitka


POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg zemiakov(alebo podľa potreby ), cca 300-350 g mletého mäska, 2 ks vykostených kurácích stehienok (alebo kuracie prsia alebo bravčové karé proste je to na Vás ), kyslú kapustu cca 150-200 g (alebo podľa potreby), 250 - 300 ml kyslej smotany, 5-6 plátkov slaninky , parmezán (alebo hocijaký tvrdý syr ), mleté čierne korenie,mletá červená paprika, soľ, hubové korenie, 150-200 ml vývaru (podla toho ako šťavnaté to chcete mať )

POSTUP PRÍPRAVY

My túto lahôdku voláme burtalitka , neviem či sa už tu nachádza, priznám sa nesledujem to keďže som tu po sto rokoch späť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

mleté mäsko osmažíme na olivovom oleji ...
pridáme mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika ...
kuracie stehienka (či aké mäsko si vyberiete) jemne osolíme, mleté čierne korenie, hubové korenie ....smažíme cca do troch minút...
zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame...
umyjeme si kyslú kapustu ...
rekapitulácia ....
pripravíme si zapekaciu misu a začíname s vrstvami ... prvá zemiaky a kuracie mäsko ...
druhá vrstva mleté mäsko ....
každú ukončujeme so zemiakmi ...
kyslá kapusta a slaninka ...
posledná vrstva ...
podlejeme vývarom množstvo tak cca do 200ml ... prikryjeme a dáme do rúry na 40-45 minút (záleží od rúry) na 200 °C ....
po cca 40 minútach vyberieme a na vrch natrieme kyslú smotanu vymiešanú so soľou .....a dáme naspäť na asi 10-15 minút a zvýšime teplotu na 220-230 °C
pred koncom vyberieme a dáme na vrch syr ... a do zaltista zapečieme ... viď posledný obrázok ...
zapečené do zlatista ..
a na záver ozdobiť a už len si pochutnať na lahôdke... dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pečený slivkový lekvár s rumom | Brutalitka | Košík s hríbami na 60-tku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (8.10.2011, 22:04)
(jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (8.10.2011, 22:04)
(jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Ivana F. (Piso) ID 9933 (10.9.2010, 22:07)
ďakujeme za inšpiráciu, bolo to výborné, odporúčam vyskúšať. (Y) :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (11.9.2010, 14:23)
Ivka ďakujem pekne a teším sa,že chutilo (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (2.9.2010, 9:23)
tak toto vyzerá super (Y) (Y) (Y) uarčite vyskúšam len si recept budem musieť trošku upraviť :-$ pre 2 ľudí by to bolo veľa aj keď mám doma papkáča ,-)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (2.9.2010, 10:21)
Helenka ja som ju zmenšila keď to robím tak vo veľkom na celý plech pre 10 dospelých :-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (1.9.2010, 13:49)
Vitaj Deni (flower),dufam,ze nahodis aspon 100 receptov k ospravedlneniu svojej nepritomnosti ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (1.9.2010, 13:59)
Ľubka juuuj 100 neviem neviem ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu