. .. .. .. .. .. .
. .

Pečený slivkový lekvár s rumom - RECEPT 31063

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Pečený slivkový lekvár s rumom


[ recept č. 31063 zo dňa  ]


Pečený slivkový lekvár s rumom


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1kg sliviek potrebujeme 250-300 g krystaloveho cukru a asi 1-1,5dl rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

2-3 kg sliviek priecne rozkrojime a povyberame kostky. Dame na hlboky plech a zasypeme cukrom. Pri teplote asi 170stupnov pecieme,kym sa nevypari stava. Obcas treba ruru otvorit, aby vysla para a lekvar premiesat. Lekvar sa pecie tak 3 hodinky, zalezi od rury a od sliviek. Upeceny je husty a stava vyparena. Premiesame ho , aby sa poriadne spojil a slivky trochu popucime (kto nema rad kusky ovocia, moze premixovat ponornym mixerom). Hotovy zalejeme rumom, premiesame a horuci lekvar plnime do flias, ktore otocime vieckom dole, zabalime do deky a nechame v nej vychladnut.
PS: lekvar robila mamka Marta :-)
<< Sloník pre Nellu | Pečený slivkový lekvár s rumom | Brutalitka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (24.1.2012, 15:43)
V lete som robila a teraz sme vyskúšali, Janíček vrela vďaka, je to eňu ňuňo
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.1.2012, 23:24)
(L) za malicko, som rada, ze sa podarilo
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina d. (marcis) ID 36583 (23.9.2011, 16:32)
ahoj..takze ho skusam...potom dolozim info ako sa podaril... (X) (X) (X) :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.9.2011, 18:35)
verim,ze sa podari na 1 a bude chutit aspon tak ako u nas (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta G. (pru) ID 60053, mimibazar.sk/pru (13.6.2011, 16:31)
dajú sa tak robiť aj višne alebo iné ovocie? dík
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.6.2011, 19:07)
hmmm, Ivetka, naozaj neviem poradit. ja nie som na lekvare ziadny expert, takto sme robili len slivkovy. tak mozno poradi niektora skusenejsia kucharka
ODPOVEDAŤnahlásiť
Rozália M. (machoviatko) ID 56609 (22.9.2010, 6:31)
Včera som ho robila, je fakt dobrý. Voňal celý dom a syn prišiel domov a vraví- musím uznať, fantastická vôňa až na dvor. Toho rumu som dala 1 dl na celú 3 kg dávku . (Y)
Budem určite dnes robiť ďalšiu dávku. Dík za recept.
Ružena
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.9.2010, 8:47)
(L) za malicko,som rada,ze sa pozdava (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.9.2010, 20:54)
(Y) (Y) juj toto je fantastický recept (clamp) aj my to takto robime :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (15.9.2010, 20:07)
Janík,receptík výborný,ale slivky nemám,takže len na budúci rok a tie kúsky mi vôbec nevadia,mne sa to páči (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.9.2010, 8:08)
ze? u nas slivkovy alebo jahodovy lekvar nijak inak ako s kuskami :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.9.2010, 12:23)
ak mi (witch) posle par sliviek tak toto je mojeeeeee..... robiiiiiim.... paradne janka... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.9.2010, 20:02)
,-) ze (witch) ,-) tak snad nieco posle. pochvalu odovzdam mamke, ona lekvar robila,ja jej len sem-tam nahodim recept,lebo jej sa nechce ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (15.9.2010, 9:14)
janka a vypada aj ze je dost hosty na fotke.... tak to je super... asi sa to rychcelesie v tube spravi.... mama mi vravela ze ked sa robil slivkovy tak aby bol husty tak sa varil cely den a niekedy aj noc a den vo velkych kotloch ze robievali s babickou..... tento vypada super a asi ani nejaka robota okolo ze niesat stale... len sem tam.... rychlejsie sa odparuje ta voda asi ......super..... krasna farba aj konzistencia
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (13.9.2010, 7:54)
ja som robila minulý rok tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17786&user=18244 a bol super a nádherne voňal škoricou pritom (C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.9.2010, 18:05)
tiez vyzera paradne :-p ten ocot sa asi pecenim vypari, teda, nie je ho tam citit,ze?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (4.9.2010, 12:25)
(Y) no super, takto by som lekvárik v rúre vyskúšala, len neviem, či ešte bude toľko sliviek :-p zavárať síce ešte idem, tak uvidím ....... ja dávam rum do kompótov
najmä marhuľový je s ním fajnučký.....
a Janka, nezašpiní sa veľmi rúra od tých sliviek, lebo však to bublá, prská......
netreba zakryť? (flower) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.9.2010, 18:43)
takze info z prvej ruky, neprska to. tie 2-3kg sliviek vyjde akurat na jeden hlboky plech. ono sa to pecenim trosku zredukuje,takze nebude az po vrch.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.9.2010, 12:00)
tak to vazne neviem, lekvar piekla mamka, ale opytam sa jej. zakryvat ho urcite netreba, potom by sa len dusil a nevyparovala sa voda. mozno max. tak zakryt alobalom a urobit donho diery,ale to je len taky moj tip. ono si myslim,ze ked sa pecie vo vysokom plechu alebo mozno aj v pekaci a tych sliviek nie je naraz vela, az tak prskat by to nemalo. mamka nespominala,zeby s tym bola nejaka galiba,ale pre istotu sa opytam.
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.9.2010, 22:21)
jéj, to vyzerá veľmi dobre Jani (Y) ja robím s rumom džem z čiernych ríbezlí a je to fajnotka, tak toto musí byť jednoznačne tiež :-p tento rok asi už nič z neho u nás (máličko sliviek) tak nabudúce určite vyskúšam (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.9.2010, 11:45)
vidiiiis,do ribezloveho sme rum nikdy nedavali,ale viem si presne predstavit tu chut (Y) len skoda,ze uz nemame na zahradke ribezle :-S
ODPOVEDAŤnahlásiť
Renáta O. (didipap) ID 32688 (3.9.2010, 22:02)
tak tento lekvárik som upiekla dnes.., dokonca 3 dávky..Ja som na konci s ponorným mixérom aj vymixovala..No a pridala aj ten rum. No nemá chybu!!! je fantastický, hustý, vynikajúci :: Ďakujem mooooc pekne za receptík..Oplatí sa vyskúšať-. Už inákší už ani nebudem robiť nikdy!! (Y) (Y) (Y) (L)Ešte raz vďaka (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.9.2010, 11:44)
Renatka, za malicko. tesim sa,ze sa podarilo a recept sa ti paci :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123 (3.9.2010, 14:59)
Ďakujem za recept, je to perfekný lekvár a skoro bez roboty, máme veľa sliviek a tak by som zabila pri sporáku pár dní a takto, úplne ľahúčko a naozaj je fantastický. A nemixovala som ho, tie šupky sú tam ako kandizované ovocie. No SUPER: ĎAKUJEM.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.9.2010, 19:06)
jej,Zlatka,tak si vyskusala? :-) super,tesim sa,ze sa podaril a ze chuti. u nas sa tiez lekvare nemixuju,mame radi kusky ovocia
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (2.9.2010, 19:01)
No, keď dostanem ešte slivky, určite vyskúšam, dobrého lekváru nie je nikdy dosť! (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.9.2010, 7:54)
a hlavne slivkoveho,ten ja milujem :-p (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (11.9.2010, 17:33)
Robila som tento týždeň a je mňááááááááááááá...ale dala som na dve kilá sliviek len 250g hnedého cukru a štipku škorice a dala som len 30ml alkoholu, rum som v bare nenašla, ale bol tam nejaký Napoleon, tak som ho použila, aj tak tam toho veľa už nebolo... (D) ...sranda je, že mám tento recept doma vystrihnutý z nejakého časopisu a vždy som naň zabudla, až keď si ho sem nahodila, tak ma osvietilo... (I) (I) (I) ...vďakak Janíček! No a potom som chcela ešte robiť nutelu zo sliviek, ale tento lekvár vyhral, tak som ešte robila naraz zo 4 kilov, pieklo sa to o hodinu dlhšie, ale v pohode, dala som to do pekáča, čo mám na kačicu. A teraz len degustujem a degustujem... (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello) (hello) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=736577
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.9.2010, 17:49)
:-) to som rada,ze si sa nakoniec k tomu dostala. tiez sa mi casto stava,ze nejaky recept odkladam roky rokuce a potom ma niekto alebo nieco nakopne a ja si len hovorim,ze skoda,ze som neskusila skor ,-)
inak, dufam,ze sa mate vsetci doma dobre (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (1.9.2010, 20:08)
Si ma ohromila. Toto stojí za vyskúšanie, ukladám recept
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.9.2010, 18:58)
Ivka, veruze stoji. a ten rum v tom nema vadu :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (1.9.2010, 15:42)
(Y)tak toto určite vyskúšam (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.9.2010, 17:43)
tak snad bude chutit. u nas slivkac s rumom ide vo velkom ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana G. (sokolka) ID 66132 (1.9.2010, 17:51)
Janik, to vážne sa lekvár pečie? Moja babka ho stále pracne varila ešte na starom kachľovci. Možno to vyskúšam, mám rada lekváry a džemy. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.9.2010, 17:52)
tak taky stary poctivo vareny babickami je najlepsi,ale tento peceny je tiez super. a s tym rumom... :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu