Tana L. (backa11) ID 28088 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
perníčky z MMB od paní Soni
[ recept č. 3104 zo dňa 5.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Fakticky měkoučké a neztvrdly: 25 dkg hladké mouky,10 dkg mlet.cukru,5 dkg másla,1 polévková lžíce medu,1 vanilkový cukr,1/2 kávové lžičky sody,1 kávová lžička skořice,1 kávová lžička perníkového koření a 1 vajíčko. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.
POSTUP PRÍPRAVY
pro inspiraci
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
xx |
![]() |
xxx |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Katarína P. (romaneto) ID 132 (14.12.2007, 13:12) |
Ja som už tento rok robila medovničky asi podľa 5 receptov vždy z polovičnej dávky.Všetky sa samozrejme , ale tieto sú asi naj. Tieto budem ešte určite do Vianoc minimálne raz robiť Sú naozaj veeeeľmi dobréééééééééééééééé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tana L. (backa11) ID 28088 (14.12.2007, 17:17) |
To jsem moc ráda,že Vám chutnají.Já jsem už za ty roky taky pekla hodně druhů,ale tyto jsou jednoznačně nejlepší už jsem je dělala taky podruhé ,manželovi moc chutnají  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (11.12.2007, 11:42) |
Tieto medovníčky sú úžasné . Odporúčam ihneď robiť z dvojitej dávky. Ja musím ísť miesiť opäť. To som robila jedny z prvých koláčikov akože aby vydržali do Vianoc, lebo skoro vždy si na medovníkoch vylámeme zuby a teraz mám v krabici posledné dva kúsky .Také boli chutné a mäkké.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tana L. (backa11) ID 28088 (11.12.2007, 17:15) |
Luci,tak to mám radost,že všem chutnají ,vše je dobré vyzkoušet. Kdo nevyzkouší,ten neuvěří. Děkuji za pochvalu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (11.12.2007, 11:53) |
Zapíšem si ich a nabudúce vyskúšam aj tie. Konečne nejaké dobré recepty na medovníky, lebo doteraz som sa len triafala.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (11.12.2007, 11:56) |
ja som robila medovniky prvykrat... a som rada ze sa mi podarili... horsie je to s tym lineckym, z toho som  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (11.12.2007, 11:58) |
Na tom lineckom netreba šetriť tukom a dôležité sú aj tie žĺtka, nech to drží pokope. A nechala si to cesto vychladiť pred vykrajovaním? , ja ho strčím vždy na pol hodiny do chladničky, až sa lepšie s ním robí. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (11.12.2007, 12:02) |
cesto som robila jeden den a vykrajovala az na druhy |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (11.12.2007, 12:05) |
hm , aj tak robievam a v pohode to býva. tak potom neviem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
JANA S. (jancul) ID 11332 (10.12.2007, 14:56) |
super recept,su hned makke,detom velmi chutili,neviem,neviem,či vydržia do vianoc.... mnáááááááááááám.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tana L. (backa11) ID 28088 (10.12.2007, 21:28) |
Děkujíí,mám radost,že Vám chutnají.Jsou fakt perfektní  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea J. (lukada.j) ID 20516 (5.12.2007, 12:49) |
Velmi peknučke,vyzeraju aj chutne! Ale hladala som od ktorej pani Soni ich máš Tanička,ale nič som nenašla v týchto uvedeních receptíkov. Tani a boli hned mäkké? Môžeš prosím napísať,kde nájdem ten recept a či boli hned mäkké? Dakujem! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tana L. (backa11) ID 28088 (5.12.2007, 13:17) |
Perníčky: 25 dkg mouky,10 dkg mlet.cukru,5 dkg másla,1 polévková lžíce medu,1 vanilkový cukr,1/2 lžičky jedlé sody,1 kávová lžička skořice,1 káv.lžička perníkového koření a 1 celé vejce. Soňa K.(Sofie) ID4000 Fakt jsou měkoučké,předevčírem pekla,včera zdobila a jsou pořád měkké.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (5.12.2007, 13:21) |
Tej sódy tam prosím pôjde tiež 1/2 kávovej lyžičky? Ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Tana L. (backa11) ID 28088 (5.12.2007, 13:48) |
Té sody 1/2 kávové lžičky ano.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (11.12.2007, 11:42) |
Ozaj Tánička, ďakujem za email. Ja som ho dostala do spamu, tak som si ho všimla až neskôr.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |