
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ČO DOM DAL |
Zuzana F. (halintoa) ID 68226 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Zapekaný baklažán[ recept č. 30521 zo dňa 15.8.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Baklažán, syr feta, tavený syr, biely jogurt, cesnak, soľ, provensálske bylinky, olivový olej, údený syr, zvyšky z chladničky, zemiaky, drvená rasca POSTUP PRÍPRAVY Baklažán rozpolíme, vydlabeme vnútro, polosíle a necháme chvíľku "vypotiť". Medzi tým si nakrájame vydlabané vnútro - aspoň tú časť, kde nie sú semiačka, tú som vyhodila, syr feta, pridáme 2 trojuholníčky taveného syra, prelisovaný cesnak - ja som dala 2 strúčiky, cca 150g bieleho jogurtu, bylinky a v chladničke mi stál nevyužitý zvyšok leča (už pripraveného s párkom a vajcom) a kúsok pečeného mäsa, tak som tam šupla aj to a premiešala. Vypotené polovičky baklažánu umyjeme, usušíme, potrieme olivovým olejom, osolíme a naplníme pripravenou zmesou. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na mesiačiky, šupneme na hlboký plech, pokvapkáme olejom, osolíme, orascovíme a pekne premiešame. Medzi zemiaky usadíme baklažán, plech zakryjeme alobalom a šupneme do rúry. Ja som mala zapnutú na cca 170 stupňov a piekla som cca 50 minút zakryté, potom som dala alobal preč, posypala strúhaným údeným syrom (dala som ovčí) a zapiekla ešte cca 15 minút. Hmm, príprava dlhá a zjedli sme za chvíľku :o), určite budem s obmenami náplne podľa obsahu chladničky robiť častejšie :). |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (15.8.2010, 20:10) |
Normálne som začala slintať pri čítaní tohoto receptu, keď zbadám na trhu baklažán, hneď kupujem a vyskúšam. Super recept! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |