melania l. (lararuby) ID 130989 |
 |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 5.1.2010 |
Naposledy: 28.7.2024 12:32 |
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
KVASAKY PODLA MNA*****
[ recept č. 30307 zo dňa 9.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
uhorky,kôpor,chren,soľ,voda
POSTUP PRÍPRAVY
Uhorky poriadne umyjeme,prepichneme ihlou a trocha orežeme konce.Na dno pohára dáme veľa kôpru a chren,natlačíme uhorky a zalejeme osolenou prevarenou a vychladnutou vodou.Ja dávam na liter vody jednu kopcovitú lyžicu soli.Dáme do väčšej misy,keby veľmi vykvasili a zakryjeme malým tanierikom.
Necháme niekde na boku,aby neboli na teplom mieste a na slnku.Väčšinou robím v nedeľu a v piatok,kedže robievam na chate,sú vykvasené.Dajú sa potom zasterilizovať,ale najprv ich je treba oplachnúť a zaliať čistým slaným nálevom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Od nedele do piatku |
![]() |
pred degustáciou |
![]() |
toľko ich bolo |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzana K. (*emica*) ID 115925 (5.8.2013, 2:55) |
Kvašáky milujeme. Ja ich aj odkladám na zimu. Do 7dcl flaše naložím vykvasené uhorky a zalejem ich tou vodou, v ktorej vykvasili. Zatvorím viečkom a sterilizujem v hrnci s vodou od začiatku vretia 2 minúty.Potom fľaše povyberám a nechám na linke vychladnúť.Sú výborné. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (21.8.2013, 20:36) |
Zuzka,výborný nápad,sterilizovať.U nás ich jem iba ja,tak hádam dáke ešte stihnem dať kvasiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (9.8.2010, 16:09) |
Kvašáky poznáme iba z čítania odtiaľto, ako chutia? je to rýchla náhrada sterilizovaných uhoriek? alebo to chutí celkom inak? Ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Liana R. (liaro) ID 62105 (21.8.2013, 21:38) |
je to celkom ina specificka chut.treba vyskusat |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (9.8.2010, 17:49) |
Kvasené chutia ,aspoň mne,omnoho lepšie.Tam prebieha mliečne kvasenie,v sterilizovaných sú kyslé od octu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.8.2010, 9:38) |
kvašáky milujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (9.8.2010, 18:30) |
Ivetka,ja tiež  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |