Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Vyprážaná zmrzlina
[ recept č. 30158 zo dňa 4.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
40 g vanilkovej zmrzliny, 500 g kukuričných lupienkov, 4 vajcia. Omáčka: 2dl mlieka, 1 polievková lyžica cukru, ½ celej škorice, 0,2 dl kávového likéru, 0,2 dl prekvapkávanej kávy, 2 ml vanilkovej esencie, 1 kávová lyžička solamylu.
POSTUP PRÍPRAVY
Z vanilkovej zmrzliny vytvarujeme štyri gule, obalíme ich v podrvených kukuričných lupienkoch, rozšľahaných vajciach a po druhý raz v lupienkoch. Dbáme na to, aby sa lupienky dostatočne povtláčali do zmrzliny. Potom zmrzlinu necháme tuho zmraziť. Tuhé guľky vyprážame vo fritéze pri teplote 180 stupňov C asi 10-15 sekúnd. Vložíme do vhodnej nádoby, polejeme omáčkou, ozdobíme šľahačkou, čerstvým ovocím podľa vlastnej fantázie.
Omáčka: Všetko spolu povaríme. Keď masa zovrie, zahustíme ju kukuričným škrobom a po prevarení necháme vychladnúť. |
Hergu F. (Damian1488) ID 331289 (upravené 26.2.2019, 17:40) |
O |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katarína m. (katarínka100) ID 191196 (27.2.2011, 19:58) |
vyzerá to super ale dá sa to robiť aj na obyčajnej panvici na rozpálenom oleji?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katarína m. (katarínka100) ID 191196 (27.2.2011, 19:56) |
vyzerá to super a dá sa to robiť aj na obyčajnej panvici na rozpálenom oleji?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (20.8.2010, 21:16) |
toto som jedla v usa neviem či na vrchu boli kukuričné vločky, ale trebalo do toho poriadne zaryť aby som sa dostala ku zmrzline ) len oni miesto vajec používajú také nejaké ich maslo na ktoré sa nalepia tie vločky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (4.8.2010, 18:43) |
jeeej toto si davame v trnovcoch na myjave..... super..... spraviiiim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (4.8.2010, 18:06) |
Kati ale vazne....ze zmrzlina sa da vyprazat to som ozaj nevedela super receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína B. (kava4) ID 47637 (upravené 7.8.2010, 12:56) |
Pred pár dňami som robila poriadok v pivnici, a ako som tak vymetala pavučiny a vynášala nepotrebné veci, zbadala som jeden starý časopis ešte z roku 99. Už už som ho chcela vyhodiť do koša, ale potom som si povedala, že si ho aspoň predtým prelistujem. A dobre som urobila, lebo som v ňom objavila tento receptík. Nevolal sa však - vyprážaná zmrzlina, to mne sa zdalo, že tento názov by bol výstižnejší. Volal sa Nieve frita, zrejme niečo po mexicky. Valila som oči podobne ako ty. A vravela si, zmrzlina a vyprážať, to sa predsa nedá... alebo žeby áno? Ževraj ho robia aj v jednej mexickej reštaurácii v Bratislave, teda robili. Ktovie či tá reštaurácia ešte po toľkých rokoch existuje. P.S. Ešte som zatiaľ nemala čas vyskúšať ho, snáď cez výkend. Potom dám vedieť ako to dopadlo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Mirka T. (swanprincess) ID 260535 (15.5.2013, 18:58) |
Tiež by som chcela skúsiť ako to chutí, no nejak sa k tomu neviem nikdy dokopať Inak Nieve frita znamena ´´vyprážaný sneh´´, čiže to je v podstate trefný názov ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (4.8.2010, 20:36) |
u nas sa to predava v cinskych restauraciach  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |