Erika M. (murka1) ID 25512 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)
Plnka na zmrzlinky
[ recept č. 3003 zo dňa 29.11.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
10 dg kr. cukor, 1 dcl teplá voda, 3 dcl mlieko + 1 zl. klas + 3 žĺtky, 1 maslo (250 g) , 20 dg práškový cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Ideme na to: 10 dg cukor kryštál - urobiť z neho karamel, potom pridať 1 dcl teplej vody a rozpustiť ho. Do karamelu pridať zmiešané: 3 dcl mlieka + 1 zlatý klas + 3 žĺtky a uvariť puding. Nechať vychladnúť. Zatiaľ vymiešať 1 maslo + 20 dg práškový cukor. Vychladnutý puding opatrne vmiešať do masla. Plniť a dať stuhnúť. Po stuhnutí vrch poliať čokoládovou polevou. |
 | Lucia K. (lucicici1) ID 15191, mimibazar.sk/lucicici1 (22.12.2007, 21:23) |
paráda mnam.už sa chladia .len s tými kornútkami je papračka.inak je to super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika M. (murka1) ID 25512 (upravené 21.12.2015, 10:58) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (EvaT) ID 9676 (14.12.2007, 13:43) |
Tak som dnes krútila zmrzlinky, z jedného balenia oblátok mi vyšlo 47 - jednu mi zjedla dcérka. Na koľko zmrzliniek vyjde táto plnka??? Aby som zbytočne veľa nerobila, ja už viacej krútiť nebudem, aj keď to bolo celkom dobré. Ďakujem za receptík!!!! Prekvapím niečim novým.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (17.12.2007, 13:49) |
Ja tiež robím rozmer 7 x 7 cm. Asi si použila iný typ oblátok. Ja používam tieto oblátky (tu sú vyfotené): http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3120&user=25512  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva T. (EvaT) ID 9676 (17.12.2007, 21:47) |
No jasné Erika, tebe vyšlo na šírku asi 3 a mne iba 2, ja som mala akési užšie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (15.12.2007, 17:44) |
Ahoj Evka, gratulujem k zmrzlinkám ja robím na jedno balenie jednu plnku. A mne vyjde z jedného balenia oblátok okolo 70 zmrzliniek, takže jedna dávka plnky by mala bohate stačiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva T. (EvaT) ID 9676 (17.12.2007, 13:09) |
Fíha 70 , to robíš také menšie?? Ja som mala rozmer asi 7x7cm, musela som tak, aby som čo najlepšie využila rozmer oplátok, ono asi záleží aj toho, aké sú tie oplátky. Ďakujem kráááásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (1.12.2007, 21:57) |
Mňa ešte napadlo, že ak sa robia na sviatky viaceré druhy koláčov, tak vždy ostane nejaká plnka. Takto narobené kornútky si potom môžme plniť rôznymi plnkami z koláčov a budeme mať viacfarebné zmrzlinky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína P. (romaneto) ID 132 (1.12.2007, 22:27) |
Lucka,ja som ich dnes tiež "trénovala" na Vianoce a urobila som si viac kornútkov ako plnky -tá bola kávová a máčala som ich v bielej čokoláde a tak som do tých zvyšných prázdnych dala zvyšnú bielu čokoládu,šup do chladničky a mňamka ako delo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (1.12.2007, 22:04) |
Lucka, super nápad s tými plnkami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (1.12.2007, 22:05) |
A my sme ich na tej našej svadbe mali aj s tou mandľou vo vnútri , tiež to bolo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | tatiana j. (broskynka78) ID 21320, mimibazar.sk/broskynka78 (1.12.2007, 14:26) |
poprosim niektoru babenku na tu fantasticku plnku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (1.12.2007, 19:27) |
Ja robím túto plnku už 10 rokov a inú mi ani nechcú: 10 dg cukor kryštál - urobiť z neho karamel, potom pridať 1 dcl teplej vody a rozpustiť ho, do karamelu pridať zmiešané: 3 dcl mlieka + 1 zlatý klas + 3 žĺtky. Uvariť puding a nechať vychladnúť. Vymiešať 1 maslo + 20 dg práškový cukor. Vychladnutý puding vmiešať do masla. Plniť a dať stuhnúť. Po stuhnutí vrch poliať čokoládovou polevou.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (1.12.2007, 21:01) |
hmm vyzerá dobre asi skúsim aj tvoju ja robim z dvoch dávok tak jedny naplnim aj touto karamelovou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (1.12.2007, 21:25) |
Ja robievam aj z troch dávok...ale už som sa zaprisahala, že toľko nebudem nič iné nerobím, len stojím a vykrúcam a plním a potom to všetci raz dva schasnujú do seba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (1.12.2007, 15:09) |
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9828 skús pozrieť aj tuto je to iná plnka. Ja robím tu zo života: 4 dcl mlieka, 100 g hladkej múky, 4 žĺtky, 200 g práškového cukru, 250 g masla, 1 balíček vanilkového cukru a postup: mlieko, múku, vaniklový cukor dáme do rajničky a za staleho miešania uvaríme kašu. V miske vymiešame maslo a cukor a spojíme ho s vychladnutou kašou. krém dobre vyšlaháme do hladka. Pomocou vrecka (sáčku) kornútky naplníme. A špice namáčame v čokoláde. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (30.11.2007, 7:55) |
Ahoj Erika, ja som sa drzala postupu uvedenom v casopise a neslo mi to, oblatky boli bud este tvrde alebo sa priliepali na naparovac... taka tvoja rada s utierkou urobi urcite divy, takze dakujem a snad vyskusam a mozno sa vratim aj k svojim svieckam, lebo ozaj boli pekne a zaujimave... dik. Danka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (30.11.2007, 8:19) |
Kamarátka ich tiež robila no dala ich na to kovové sitko, v ktorom sa ohrievajú buchty, knedle a všetko sa jej popriliepalo...takže najlepšie je položiť na utierku, z ktorej ich pekne vezmeš, ako keď robíš domáce knedle, buchty. Danielka ak budeš tie sviečočky robiť, daj prosím na web, tiež sa rada inšpirujem a skúšam nové veci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (30.11.2007, 21:27) |
ja som to tiez dala priamo na ten kovovy medzikruh a bud boli tvrde alebo prilepene, proste ta grifova utierka tam chybala... ak budem robit, hodim |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (1.12.2007, 10:35) |
Ja nedávam žiadne sitko ani pod utierku, len vysoký hrniec, aby sa tam spratalo dostatok vody (asi do pol hrnca, aby nevyvrela) a na vrch len natiahnem utierku a upevním gumou z gatí a zakryjem pokrievkou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mira G. (Mira.G) ID 799 (29.11.2007, 11:14) |
Jéj, tak takéto zmrzlinky robí moja mama už od môjho detstva. Sú super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (29.11.2007, 10:34) |
mne tie pevné nervy chýbajú , ale keď ma chytí, tak vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (29.11.2007, 10:42) |
Prídi ku mne a urobíme spolu...len keby nás nedelila tá diaľkaaaa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (29.11.2007, 10:27) |
Ahoj Erika, napis, rada sa priucim. Raz som robila z casopisu na vianoce sviecky. z oblatok sa urobili rolky, naplnili sa kremom, postavili na piskotku(detsku, hore som to poliala cokoladou(akoze stekajuca sviecka) a knot bol z olupanej mandle. No poviem Ti, nevedela som ako nato... stratila som pri tom 5 rokov zivota , neviem ci som mala zle oblatky, ale nechceli sa rolovat, ruky som mala davno oparene a oblatky tvrde.... brrrr... tesim sa na Tvoj GRIF a mozno ich urobim... bolo to pekne ozvlastnenie misy s kolacmi... proste boli ine  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (29.11.2007, 10:41) |
Danielka, chce to len prísť na systém a potom to už ide ako na páse. Keď tie oblátky na utierku poukladám a zakryjem (naraz sa mi sprace 5), tak trvá pár sekúnd a vyskúšam prstami, či mäknú. Voda musí celý čas vrieť, aby šla para. Potom po jednom vyberám, stočím (nad hrncom) do kornútka a takto pokračujem. Základ je, aby bolo v hrnci vody dostatok (asi do pol hrnca), para a pokrievka. Potom to už fakt ide ľahko Držím palčeky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |