. .. .. .. .. .. .
. .

JEDNODUCHÁ a hlavne rýchla TALIANSKA pizza - RECEPT 29799

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 159564 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


JEDNODUCHÁ a hlavne rýchla TALIANSKA pizza


[ recept č. 29799 zo dňa  ]


JEDNODUCHÁ a hlavne rýchla TALIANSKA pizza


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky, kocka droždia, 1 ČL kryštalového cukru, 1 ČL soli, 3 -3,25 dcl vody , 7 PL slnečnicového oleja, oregáno, cesnak, Heinz kečup

POSTUP PRÍPRAVY

V prvom rade zmiešame droždie s vlažnou vodou a lyžičkou cukru, prikryjeme a necháme kysnúť cca sedem minút ( kým sa na povrchu neobjaví pena, alebo bublinky). Potom pridáme múku, olej, sol poriadne premiesime / aspoň 5 minút, ak sa cesto lepí, treba trošku hladkej múky na spodok dosky). Potom ho vyvaľkáme a urobíme si tvar pizze... Hrúbka je na vás, ja preferujem tenkú pizzu, môj brat zase hrubšiu, čiže každá je iná :) ale chuťovo sú veľmi dobé...\r\nNa prípravu základu potrebujeme kečup, dve hlávky cesnaku a oregáno, ktoré dokopy zmiešame. Ako prvé Vám udrie krásna vôňa, ako z pizzerie :)\r\nNa to dáme syr / odporúčam humenskú tehlu/ a na ňu dusenú šunku, kukuricu a v podstate všetko čo tam mať chcete. Okraje môžte potrieť olejom, nadobudnú pekný lesk ,) a budú chrumkavejšie ,)\r\nPečieme tak 15 - 17 minút pri 220 stupňoch. \r\nDobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

z cesta vyjdu cca styri okruhle pizze, pripadne dva plechy ,)
urobíme si formu :) Hrúbka cesta je naozaj na vás, táto pizza je pre mňa, a ja mám rada tenké a chrumkavé :) brat zase opačný extrém, foto uvediem nižšie
Pripravujeme základ, použila som asi pol kečupu heinz, dve hlavičky cesnaku a oregáno / to je tak na dve pizze / , má to krásnu farbu a veľmi prijemnú vôňu ,)
Základ si natrieme na pizzu, okraje necháme čisté a potrieme ich slnečnicovým olejom ,)
pridáme ostatné ingrediencie :) syr, šunka, kukurica, ananás.. je to na vás ,)
tú je ta hrubšia pre brata :) po tejto fáze už len piecť ,)
po 15 minútach vytiahneme takúto pizzu :) Upozorňujem, že táto je extrémne tenka, lebo ja ju milujem ,)
Dobrú chuť ,)
bratova margharita ,)
,) hrubšia šunková :)
dokonaly HAWAI ,)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cesnakové krevety s ryžou a zeleninou | JEDNODUCHÁ a hlavne rýchla TALIANSKA pizza | Štafetky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
PETRA V. (PUPA 202) ID 86453 (23.9.2014, 17:47)
(jidlo) (mamca) (6) :^) |-) +o(
ODPOVEDAŤ
Zuzka S. (sarkulka) ID 147541 (31.8.2011, 13:33)
Práve sme ju dorobili, je dokonalá, ďakujeme za receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Jarmila B. (Witch-bitch) ID 211128 (23.8.2011, 16:40)
(clamp) (Y) 8o|

Tak ... píšem teraz lebo len nedávno som sa konečne zaregistrovala. Toto cestíčko som už našla dávno. Je to jedna z najdokonalejších súčastí, ktoré som kedy komu položila na stôl. Absolútne ľahodné, perfektné, vynikajúce! Všetci žasnú nad tým, že cesto nekysne ani trochu! Starší, ako moja mamina a babka zazerali a komentovali, že to bude hnusné, keď to nenechám vykysnúť, a len im tak padli sánky, keď mali na tanieri takú mňamku.
A ako perličku dodám, že odkedy robím takúto pizzu, všetci sa ma pýtajú, či som nerobila v pizzérke. U nás v meste je jedna vyhlásená, väčšinou každého najobľúbenejšia pizzéria. A túto pizzu s ňou stále porovnávajú, vraj pripomína pizzu práve z tejto reštiky.

Ďakujem pekne za tento dokonalý recept! (F) (kytara)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (livia123) ID 4682 (30.6.2011, 20:03)
Chuťovo výborné cesto (Y)Práve sme dojedli (jidlo)Zaraďujem medzi obľúbené receptíky (clamp)
ODPOVEDAŤ
Tana E. (Tanita26) ID 20520 (20.11.2010, 16:34)
super receptik, vyborny rychly... akurat mi zostalo dost muky v miske ked som uz mala celkom tuhe cesto. Ale na chut fantasicke a hlavne bez kysnutia. Dakujem velmi pekne:o)))
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu