
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
PIZZA |
Simona K. (Simka9) ID 159564 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) JEDNODUCHÁ a hlavne rýchla TALIANSKA pizza[ recept č. 29799 zo dňa 25.7.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 600 g hladkej múky, kocka droždia, 1 ČL kryštalového cukru, 1 ČL soli, 3 -3,25 dcl vody , 7 PL slnečnicového oleja, oregáno, cesnak, Heinz kečup POSTUP PRÍPRAVY V prvom rade zmiešame droždie s vlažnou vodou a lyžičkou cukru, prikryjeme a necháme kysnúť cca sedem minút ( kým sa na povrchu neobjaví pena, alebo bublinky). Potom pridáme múku, olej, sol poriadne premiesime / aspoň 5 minút, ak sa cesto lepí, treba trošku hladkej múky na spodok dosky). Potom ho vyvaľkáme a urobíme si tvar pizze... Hrúbka je na vás, ja preferujem tenkú pizzu, môj brat zase hrubšiu, čiže každá je iná :) ale chuťovo sú veľmi dobé...\r\nNa prípravu základu potrebujeme kečup, dve hlávky cesnaku a oregáno, ktoré dokopy zmiešame. Ako prvé Vám udrie krásna vôňa, ako z pizzerie :)\r\nNa to dáme syr / odporúčam humenskú tehlu/ a na ňu dusenú šunku, kukuricu a v podstate všetko čo tam mať chcete. Okraje môžte potrieť olejom, nadobudnú pekný lesk ,) a budú chrumkavejšie ,)\r\nPečieme tak 15 - 17 minút pri 220 stupňoch. \r\nDobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() z cesta vyjdu cca styri okruhle pizze, pripadne dva plechy ,) ![]() urobíme si formu :) Hrúbka cesta je naozaj na vás, táto pizza je pre mňa, a ja mám rada tenké a chrumkavé :) brat zase opačný extrém, foto uvediem nižšie ![]() Pripravujeme základ, použila som asi pol kečupu heinz, dve hlavičky cesnaku a oregáno / to je tak na dve pizze / , má to krásnu farbu a veľmi prijemnú vôňu ,) ![]() Základ si natrieme na pizzu, okraje necháme čisté a potrieme ich slnečnicovým olejom ,) ![]() pridáme ostatné ingrediencie :) syr, šunka, kukurica, ananás.. je to na vás ,) ![]() tú je ta hrubšia pre brata :) po tejto fáze už len piecť ,) ![]() po 15 minútach vytiahneme takúto pizzu :) Upozorňujem, že táto je extrémne tenka, lebo ja ju milujem ,) ![]() Dobrú chuť ,) ![]() bratova margharita ,) ![]() ,) hrubšia šunková :) ![]() dokonaly HAWAI ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | PETRA V. (PUPA 202) ID 86453 (23.9.2014, 17:47) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzka S. (sarkulka) ID 147541 (31.8.2011, 13:33) |
Práve sme ju dorobili, je dokonalá, ďakujeme za receptík ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jarmila B. (Witch-bitch) ID 211128 (23.8.2011, 16:40) |
![]() ![]() ![]() Tak ... píšem teraz lebo len nedávno som sa konečne zaregistrovala. Toto cestíčko som už našla dávno. Je to jedna z najdokonalejších súčastí, ktoré som kedy komu položila na stôl. Absolútne ľahodné, perfektné, vynikajúce! Všetci žasnú nad tým, že cesto nekysne ani trochu! Starší, ako moja mamina a babka zazerali a komentovali, že to bude hnusné, keď to nenechám vykysnúť, a len im tak padli sánky, keď mali na tanieri takú mňamku. A ako perličku dodám, že odkedy robím takúto pizzu, všetci sa ma pýtajú, či som nerobila v pizzérke. U nás v meste je jedna vyhlásená, väčšinou každého najobľúbenejšia pizzéria. A túto pizzu s ňou stále porovnávajú, vraj pripomína pizzu práve z tejto reštiky. Ďakujem pekne za tento dokonalý recept! ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana B. (livia123) ID 4682 (30.6.2011, 20:03) |
Chuťovo výborné cesto ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Tana E. (Tanita26) ID 20520 (20.11.2010, 16:34) |
super receptik, vyborny rychly... akurat mi zostalo dost muky v miske ked som uz mala celkom tuhe cesto. Ale na chut fantasicke a hlavne bez kysnutia. Dakujem velmi pekne:o))) | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |