
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Ľubica R. (porfin) ID 23018 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) čo zo starého chleba[ recept č. 2945 zo dňa 23.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY starý chlieb a rôzne recepty POSTUP PRÍPRAVY 1. knedle zo starého chleba I. 0,5 kg bieleho, 0,5 kg čierneho chleba, 2 lyžice masti, 200 g krupice, 2 dl kyslého mlieka, 1 vajce, soľ, 50 g droždia. Chlieb pokrájame na kocky a opražíme ich na masti. Z múky - krupice a kyslého mlieka, vajca, soli a droždia sa vymieša polotuhé cesto, do ktorého vmiesime chlebové kocky. Necháme asi 1 hodinu kysnúť. Potom rukami vyformujeme bochníky, ktoré varíme v slanej vode asi 30 minút. 2. chlebová polievka. Chlieb nakrájame na malé kúsky, zalejeme teplým hovädzím vývarom a necháme nasiaknuť. Túto hmotu šľahačom na sneh poriadne vyšľaháme a dáme prevariť. Pridáme trocha majoránky, soli a čerstvého korenia. Polievku môžeme zjemniť rozšľahaným vajcom. 3. chlebové knedle II. 150 g údenej slaniny, 2 vajcia, 1 lyžica masla, 250 ml mlieka, 100 g múky, 1 cibuľa, 500 g starého chleba (alebo rožkov), 2 byle petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ. Chlieb (alebo rožky) nakrájame na malé kocky a opražíme spolu s tenkými plátkami slaniny. Cibuľu opražíme osobitne na masle. Zmiešame mlieko, vajcia, soľ, nasekanú petržlenovú vňať a múku. K tejto zmesi pridáme opražený chlieb a cibuľu a necháme pol hodiny postáť. Zmes ešte raz dôkladne premiešame a formujeme z nej knedle. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich. Chlebové knedle podávame ako prílohu k pikantným mäsitým jedlám a k divine. |