melania l. (lararuby) ID 130989 |
 |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 5.1.2010 |
Naposledy: 28.7.2024 12:32 |
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KURIATKA V SLANOM NALEVE*****
[ recept č. 29369 zo dňa 12.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kuriatka,soľ,voda
POSTUP PRÍPRAVY
Kuriatka očistíme,poriadne opláchneme,väčšie napárame,malé necháme vcelku.Naplníme do pohárov,troška potlačíme.Na horčicový pohár dáme 1čl kopcovitú soli,zalejeme studenou vodou ,zaviečkujeme a sterilizujeme 30 minút od bodu varu. Hotové vyberieme z hrnca,dotiahneme viečko,ak je treba,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
Používame do polievok a pod mäso,len menej solíme.
DOBRU CHUT
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Očistené kuriatka |
![]() |
umyté |
![]() |
časť sa sterilizuje |
![]() |
výborná vecička na vyberanie pohárov |
![]() |
otočené hore dnom |
![]() |
pripravené na zimu |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.7.2010, 21:17) |
híííííííííííí no tak toto je číra provokáááácia, Melanka Ja by som si dala také čerstvulinké kurátenkááá mňam, mňam Teda krásne sú, fakt. Ty nemrazíš? Ja zvyknem hríby podusiť na cibuli, zmenšia objem a potom ich naporciujem do sáčkov a krabičiek a zamrazím. Mňam, teraz mi tečú sliny ako bernardínovi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (18.7.2010, 21:00) |
Ja dusím bez cibule,dávam do sáčkov tiež,,krabice zaberú zbytočne veľa miesta.A vieš,Kristínka,ako sa mi nechcelo ísť?Ale bolo dobre,lepšie ako v tej horúčave,o päťsto metrov nižšie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (16.7.2010, 6:55) |
Mel, aj ja ich takto robím už roky a vždy boli dobré. Vydržia (teda iba po dobrej sezóne ) aj dva roky. Práve včera som navarila za veľký hrniec mrveničky a je to mňamka.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (19.7.2010, 20:11) |
Tak poviem susede,že nie je prvá,čo ich tak robí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.7.2010, 19:51) |
Melanka veru by som nepohrdla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (19.7.2010, 20:10) |
Na zimu ako Maruškine jahody  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (13.7.2010, 18:56) |
Takto som ich ešte nepripravovala, vždy si ich zamrazím na zimu Takéto sú lepšie ako mrazené, Meli ? Skúsila by som, vyzerajú super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (13.7.2010, 21:36) |
Recept mám od susedky,ona tak robieva,my sme zatiaľ len sušili alebo zavarali na kyslo.Ked som mrazila bez blanšírovania,tak boli nahorklé,blanšírované zas nemali takú kuriatkovú chuť.Takže neviem povedať,aké budú,ale Božka ich chváli.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (13.7.2010, 8:20) |
No vidím,Melanka, že kuriatka sú na poriadku,takto som huby ešte nerobila. Ja ich zvyknem uvariť a zasypávať soľou,ale toto je zdá sa mi lepšie, a netreba toľko soli. Keď sa mi podarí nazbierať nejaké tie kuriatka, tak to skúsim . Vďaka za receptík !!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (19.7.2010, 20:13) |
Tak už poznám štyri spôsoby škrečkovania _sušenie,mrazenie,v slanom náleve,na kyslo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |