
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MLETÉ MÄSO |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mäsové gule podľa Jamieho[ recept č. 29208 zo dňa 9.7.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Másové gule:\\\\r\\\\n500g mletého mäsa, koriander, 1 sušenú chillii papričku, 1 lyžicu oregána, čerstvý rozmarín, mčk, soľ, dve hrste strúhanky, 1 vajíčko\\\\r\\\\nOmáčka: olivový olej, strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 plechovky lúpaných paradajok, čerstvé lístky bazalky, soľ, mčk, 2 mozzarella, parmezán\\\\r\\\\nPríloha: špagety POSTUP PRÍPRAVY Suroviny sú podľa Jamieho. Ja som si ich prispôsobila tomu čo som mala doma a tomu čo som vedela v ten deň zohnať v obchode. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\n1. Koriander osmahneme na suchej panvici spolu s nakrájanou čilli papričkou(je možné vynechať) cca 5 min. a následne roztlačíme v mažiari. \\\\r\\\\n2. Korenie pridáme k mletému mäso, ďalej pridáme oregáno, mčk, soľ a najemno nasekaný rozmarín (ja som čerstvý rozmarín nezohnala - preto som nahradila provensálskym korením). \\\\r\\\\n3. Pridáme 2 hrste strúhanky. Ja ako celiatik som pridala 2 hrste pohánky. Nasleduje vajíčko a necháme v chlade odležať cca 0,5 hod. \\\\r\\\\n4. Zo zmesy vytvarujeme guličky. Ja som ich spravila viac placaté, tvarom naše fašírky, a upečieme na horúcom oleji. Stačí krátko, potrebujeme, aby len chytili farbu a "kôru". \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nOmáčka:\\\\r\\\\n1. Na olivovom oleji opečieme na plátky pokrájaný cesnak. Jamie uvádza 1 strúčik, ja som dala 2. Po krátučnej chvíli pridáme na drobno pokrájanú cibuľu. Po opečení cibuľky prídáme rajčiakové konzervy a dusíme cca 10-15 min. \\\\r\\\\n2. Pridáme čerstvú bazalku, soľ, mčk. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nĎalej:\\\\r\\\\nDo jenskej misy najeme omáčku, na ňu rozložíme masové gule. Na každú mäsovú gulu dáme plátok mozzarely a nakoniec na celý obsah misy nastrúhame parmezán (ja som použila cca 100 g eidamu). \\\\r\\\\nDáme do trubu na asi 2 min pri teplote 220 stupňov celzia. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nPodávame so špagetami, my sme jedlo servírovali s kukuričnámi cestovinami (hodia sa cestoviny ako špagety ... čiže nie kolienka, penne a pod. |
![]() | Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (10.7.2010, 11:03) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (9.7.2010, 23:33) |
super..... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |